Διαχείριση Ζωτικών υποδομών Ύδρευσης στην εποχή της Ψηφιοποίησης

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον - Κατασκευές/ Construction - Μηχανολογία, Βιομηχανία & Τεχν. Επαγγέλματα

17 Ιουν 2024 09:00 19 Ιουν 2024 14:45
Ελληνικά
anad greek logo
Διαχείριση Ζωτικών υποδομών Ύδρευσης στην εποχή της Ψηφιοποίησης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρόγραμμα αυτό είναι Ζωτικής Σημασίας και περιλαμβάνει 16 ώρες εκπαίδευσης και 4 ώρες ενδοεπιχειρησιακής επίσκεψης του εκπαιδευτή σε ρόλο συμβούλου στην κάθε επιχείρηση που θα λάβει μέρος.

Με την αυξανόμενη τάση και μεταστροφή στην ψηφιοποίηση και τις έξυπνες τεχνολογίες, η διαχείριση των αστικών συστημάτων ύδρευσης υφίσταται σημαντικό μετασχηματισμό. Η υδραυλική μοντελοποίηση και η βαθμονόμηση διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην κατανόηση και τη βελτίωση της απόδοσης αυτών των πολύπλοκων συστημάτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική λειψυδρία και τα περιβαλλοντικά προβλήματα, οι οργανισμοί ύδρευσης διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διατήρηση του νερού μέσω της προόδου στη διαχείριση των ζωτικών υποδομών ύδρευσης.

Στο δύσκολο και ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο των αστικών συστημάτων ύδρευσης οι οργανισμοί υδρευσης χρειάζονται να προσαρμοστούν και να αποκτήσουν νέες ψηφιακές δεξιότητες στην υδραυλική μοντελοποίηση και βαθμονόμηση στο πλαίσιο των ψηφιοποιημένων συστημάτων ύδρευσης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο Εκτελεστικό, διευθυντικό και Επιστημονικό/Τεχνικό προσωπικό, των Συμβουλίων Υδατοπρομήθειας, του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων, των Δήμων καθώς και επιχειρήσεων/ Οργανισμών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Καθαρού Νερού.

Δηλαδή, άτομα που ασχολούνται με τεχνικές πτυχές της μεταφοράς και διανομής πόσιμου νερού. Τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνουν πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού ή παρόμοιο τεχνικό υπόβαθρο και γενική γνώση Η/Υ (επεξεργασία κειμένου, υπολογιστικά φύλλα).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής: Σοφοκλής Σοφοκλέους

Μέθοδος και Χώρος Εκπαίδευσης:

Κατά πρόσωπο εκπαίδευση

ΕΚπαιδευτικό Κέντρο ATI Seminar: Αικατερίνης Κορνάρο 1, 2108 Αγλαντζιά, Λευκωσία

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Σοφοκλής Σοφοκλέους - Founder and CEO of DIDC Ltd

Ο Δρ. Σοφοκλής Σοφοκλέους, είναι μέλος του συμβουλίου IWA Cyprus Young Water Professionals, ενώ κατέχει Διδακτορικό (EngD) στην Μηχανική των Υδάτων από το Πανεπιστήμιο του Exeter. Με πάνω από
9 χρόνια εμπειρίας στον τομέα του Νερού, ο Σοφοκλής έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της λειτουργικότητας εντός των δικτύων διανομής νερού. Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Σοφοκλής έχει ιδρύσει την DIDC Ltd, μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, με στόχο να ενισχύσει τις εταιρείες να αξιοποιούν τα δεδομένα τους για ενημερωμένες αποφάσεις.

Εξυπηρετώντας πελάτες σε Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο, εξειδικεύεται στην βελτίωση επιχειρηματικών στρατηγικών μέσω των δεδομένων. Παράλληλα, εργάζεται ως Ανώτερος Επιστήμονας Δεδομένων στην Asset Integrity Engineering, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου συνεισφέρει μέσω της εμπειρίας του στον χώρο του νερού για τη βελτιστοποίηση της ακεραιότητας των αγωγών πετρελαίου, αερίου και νερού και των επενδύσεων κεφαλαίου.

Σαν Συμβουλος Λειτουργίας Υδραυλικού Δικτύου για εννέα χρόνια, ο Σοφοκλής διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο σε πρωτοποριακά έργα, όπως το Dynamic Pressure Modelling Project. Ειδικότερα, ηγήθηκε της εγκατάστασης 5000 αισθητήρων πίεσης για την Severn Trent Water, βοηθώντας στη μείωση των ποσοστών διαρροής μέσω προηγμένης μοντελοποίησης που βασίζεται σε δεδομένα. Ακόμη, συνέβαλε ουσιαστικά στο Digital Twin Project για την Portsmouth Water, βελτιώνοντας τις λειτουργίες του δικτύου μέσω προηγμένης ανάλυσης και μοντελοποίησης ψηφιακού διδύμου. Η διδακτορική του διατριβή εστίασε στην ανάπτυξη μεθόδων βασισμένων σε δεδομένα για τη βελτιστοποίηση της βαθμονόμησης των υδραυλικών μοντέλων δικτύων και την επιτάχυνση της ανίχνευσης και εντοπισμού διαρροών στα δίκτυα διανομής νερού. Το 2019, κλήθηκε ως ομιλητής στο Global Leakage Summit (London), παρουσιάζοντας τα ευρήματα της έρευνάς του.

Ο Δρ. Σοφοκλής Σοφοκλέους κατέχει επίσης Μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Υδάτων και Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο του Bristol και πτυχίο Περιβαλλοντικών Επιστημών από το Πανεπιστήμιο του Manchester, ενώ είναι πιστοποιημένος από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως εγκεκριμένος εκπαιδευτής. Ο Δρ. Σοφοκλής Σοφοκλέους κατέχει σημαντική εμπειρία στο χώρο της Διαχείρισης Κρίσιμων Υδατικών Υποδομών, συνδυάζοντας την καινοτομία στην έρευνα με την πρακτική εμπειρία στον τομέα, με σκοπό την προώθηση βιώσιμων λύσεων.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1800.00
  • € 1800.00
  • € 0.00
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1800.00
  • € 0.00
  • € 342.00
  • € 1800.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 17 Ιουν 2024

Ώρα

09:00 - 15:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σοφοκλής Σοφοκλέους

Τοποθεσία:

ATI Seminar (Λευκωσία)

Τρίτη - 18 Ιουν 2024

Ώρα

09:00 - 15:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σοφοκλής Σοφοκλέους

Τοποθεσία:

ATI Seminar (Λευκωσία)

Τετάρτη - 19 Ιουν 2024

Ώρα

09:00 - 14:45

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σοφοκλής Σοφοκλέους

Τοποθεσία:

ATI Seminar (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση Ζωτικών υποδομών Ύδρευσης στην εποχή της Ψηφιοποίησης

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Διαχείριση Ζωτικών υποδομών Ύδρευσης στην εποχή της Ψηφιοποίησης...

Το πρόγραμμα αυτό είναι Ζωτικής Σημασίας και περιλαμβάνει 16 ώρες εκπαίδευσης και 4 ώρες ενδοεπιχειρησιακής επίσκεψης του εκπαιδευτή σε ρόλο συμβούλου στην κάθε...

17/06/2024 09:00

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

ATI Seminar (Λευκωσία)