Διαχείριση Κινδύνων με Καινοτόμο Μεθοδολογία της NIST Enhanced (100% Επιχορηγημένο)

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία

08 Μαρτίου 2023 08:30 15 Μαρτίου 2023 16:15
Αγγλικά
18 ώρες ( 2 μέρες )
Διαχείριση Κινδύνων με Καινοτόμο Μεθοδολογία της NIST Enhanced (100% Επιχορηγημένο)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην σημερινή εποχή, το διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον διακρίνεται από συνεχείς εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών, από την εισαγωγή καινοτομιών στις δραστηριότητες των επιχειρήσεων και από υψηλά επίπεδα ανταγωνισμού.

Όλες αυτές οι μεταβολές και διαφοροποιήσεις, αποτελούν παράγοντες που συντελούν στην αύξηση των παρουσιαζόμενων κινδύνων, οι οποίοι με τη σειρά τους αποτελούν απειλή για την επίτευξη των τιθέμενων στόχων και σκοπών της κάθε επιχείρησης και ανατρέπουν το στρατηγικό της πλάνο απειλώντας την κερδοφορία της.

Ο κίνδυνος είναι συνώνυμο της επιχειρηματικότητας και ο διαρκής εφιάλτης των ανώτατων στελεχών. Αυτό δε, αφορά σε ιδιαίτερα σημαντικές πτυχές της ανάπτυξης επιχειρήσεων /οργανισμών.

Η σωστή αξιολόγηση των κινδύνων, αποτελεί το πιο βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική διαχείριση τους και διευκολύνει τη λήψη αποφάσεων

Στο παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα, προετοιμάζονται οι επιχειρήσεις και φορείς για την αντιμετώπιση των υπαρκτών κινδύνων, στην οργάνωση, τη λειτουργία και τις υποδομές πληροφορικής και επικοινωνιών, αναλύονται με τη μεθοδολογία NIST (National Institute of Standards and Technology of the U.S. Department of Commerce).

Οι βασικοί κίνδυνοι που μπορούν να εμφανιστούν, γίνεται μεθοδολογική αποτύπωσή τους που θα οδηγήσει στην επιτυχή αντιμετώπισή τους με την εφαρμογή ενδεδειγμένων σχεδίων αντιμετώπισης (εμπλουτισμένη μεθοδολογία NIST  με προσθήκες που έχουν διατυπωθεί στις σύγχρονες μελέτες, με βάση μεθοδολογία που εκπόνησε η Γαλλική Αρχή Προστασίας Δεδομένων γνωστή ως CNIL).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες ενεργά ασχολούμενοι και εργοδοτούμενοι στην επιχείρηση
  • Γενικοί Διευθυντές και Διευθυντές
  • Υπεύθυνοι σε Οργανωτικές μονάδες (Διευθύνσεις ή Τμήματα) με ευθύνες στη λήψη απόφασης που σχετίζεται με τη διαχείριση οργανωτικών ή τεχνολογικών κινδύνων, όπως ενδεικτικά Διευθύνσεις ή Τμήματα: Operation, Έργων (ή νέων έργων), Σχεδιασμού, Παραγωγής, Έρευνας και ανάπτυξης, Πληροφορικής ή Μηχανογράφησης, Ανθρώπινων Πόρων (η ονομασία ανά επιχείρηση ενδέχεται να διαφέρει ελαφρά), προώθησης.
  • Να είναι στελέχη που έχουν άμεση σχέση με την πρόταση ή/και λήψη απόφασης διαχείρισης κινδύνων όπως οι Υπεύθυνοι Προστασίας Δεδομένων, οι Υπεύθυνοι Συστημάτων Διαχείρισης Κινδύνου, Υπεύθυνοι Ασφάλειας Πληροφοριών, Υπεύθυνοι Ασφάλειας και Υγείας και οι εσωτερικοί επιθεωρητές παρόμοιων συστημάτων, καθώς μπορούν να υποδείξουν εκ της θέσης τους κινδύνους οργανωτικούς και τεχνολογικούς.
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1530.00
  • € 1530.00
  • € 290.70
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1530.00
  • € 0.00
  • € 290.70
  • € 1530.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 08 Μαρτίου 2023

Ώρα

08:30 - 16:15

Τοποθεσία:

ATI Seminar (Λευκωσία)

Τετάρτη - 15 Μαρτίου 2023

Ώρα

08:30 - 16:15

Τοποθεσία:

ATI Seminar (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση Κινδύνων με Καινοτόμο Μεθοδολογία της NIST Enhanced (100% Επιχορηγημένο)