Στρατηγική μετατροπή των χώρων εργασίας σε εργασιακούς χώρους μάθησης

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

07 Ιουν 2024 08:30 12 Ιουν 2024 14:00
Ελληνικά
15 ώρες ( 3 μέρες )
Στρατηγική μετατροπή των χώρων εργασίας σε εργασιακούς χώρους μάθησης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι χώροι εργασίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην μάθηση και εκπαίδευση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό, ο ίδιος ο χώρος εργασίας να έχει πρόσβαση σε νέα εργαλεία και να λαμβάνει νέες γνώσεις σχετικές με μεθόδους που θα το βοηθήσουν στην εξέλιξη τόσο του ίδιου όσο και των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτόν. Στην πρόσφατη πολιτική των δέκα «δομικών στοιχείων» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γίνεται αναφορά σε μάθηση ΓΙΑ το χώρο εργασίας, ΣΤΟ χώρο εργασίας. Με άλλα λόγια μέσω των χώρων εργασίας οι εργαζόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στο να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη εργασία αλλά και γενικότερα στην καριέρα και στην προσωπική τους ζωή. 

Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό, η μάθηση στο χώρο εργασίας, να λαμβάνεται και να αξιοποιείται με βάση μια σχεδιασμένη στρατηγική μέσω της οποίας οι χώροι εργασίας θα μετατραπούν τόσο σε χώρους μάθησης (Learning Workplaces) όσο και σε οργανισμούς που μαθαίνουν (Learning Organizations). Το πρόγραμμα στοχεύει να μετατρέψει τις Κυπριακές επιχειρήσεις σε "Learning Workplaces" αρχικά και σε "Learning Organizations" στη συνέχεια ενώ παράλληλα να τις ευθυγραμμίσει με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής .

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

To εργαστήριο αφορά μια ΝΕΑ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ η οποία θα μετατρέψει τους οργανισμούς σε εργασιακούς χώρους μάθησης και θα τους δώσει την δυνατότητα, αν το επιθυμούν, να πιστοποιηθούν ως "Learning Organizations". Το πρόγραμμα εφαρμόζει μια πρωτοπόρα ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ της μετατροπής του χώρου εργασίας σε χώρο μάθησης (Learning Workplace) αρχικά και σε οργανισμό που μαθαίνει (Learning Organization) στην συνέχεια. 

Τόσο οι δραστηριότητες όσο και τα εργαλεία που θα εφαρμοστούν είναι καινοτόμα και σχεδιάστηκαν ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στα διαφορετικά δομικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής αλλά και τις ανάγκες του εκάστοτε οργανισμού.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Έμπειρους ή άπειρους Διευθυντές Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού ή Τμημάτων Προσωπικού 
  • Στελέχη Τμημάτων Ανθρώπινου Δυναμικού ή Τμημάτων Προσωπικού (Επιστημονικό Προσωπικό) 
  • Διευθυντές Τμημάτων Ποιότητας 
  • Στελέχη Τμημάτων Ποιότητας (Επιστημονικό Προσωπικό) 
  • CEO 
  • CFO 
  • Γενικούς Διευθυντές 
  • Μέλη Διευθυντικών Ομάδων 
  • Ομαδάρχες 
  • Λειτουργούς (Επιστημονικό Προσωπικό) που η εταιρία εξουσιοδότησε να μετατρέψουν τον χώρο εργασίας σε χώρο μάθησης (Learning Workspace)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Μάθηση ΓΙΑ το χώρο εργασίας, ΣΤΟ χώρο εργασίας (Learning FOR the workplace AT the workplace)
  • Η πολιτική και οι βασικοί πυλώνες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προώθηση της εκπαίδευσης ενηλίκων στον εργασιακό χώρο
  • Τύποι μάθησης ενηλίκων και παραδείγματα καλών πρακτικών
  • Τα οφέλη από την μετατροπή των οργανισμών σε εργασιακούς χώρους μάθησης (Learning Workplace)
  • Μοντέλα Learning Workplace και Learning Organization
  • Υιοθετώντας την κουλτούρα που υποστηρίζει την δια βίου μάθηση στον εργασιακό χώρο (Πρώτο Δομικό Στοιχείο)
  • Πως η μάθηση στο χώρο εργασίας καλλιεργεί την κουλτούρα της δια βίου μάθησης στους ενήλικες (Δεύτερο Δομικό Στοιχείο)
  • Η δέσμευση και ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στη μετατροπή των οργανισμών σε εργασιακούς χώρους μάθησης (Τρίτο Δομικό Στοιχείο)
  • Εξασφαλίζοντας ότι η δια βίου μάθηση στα πλαίσια του οργανισμού λαμβάνει υπόψιν τις ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες των εμπλεκόμενων/εργαζομένων (Έκτο Δομικό Στοιχείο)
  • Εξασφαλίζοντας πως η μάθηση στο χώρο εργασίας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργοδοτών (Έβδομο Δομικό Στοιχείο)
  • Εγγυήσεις για την ποιότητα της εκπαίδευσης ενηλίκων στο χώρο εργασίας (Όγδοο Δομικό Στοιχείο)
  • Δημιουργία αποτελεσματικού συστήματος παρακολούθησης και αξιολόγησης για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της συνάφειας της εκπαίδευσης ενηλίκων στο χώρο εργασίας (Ένατο Δομικό Στοιχείο)
  • Συνδέοντας τη διαδικασία και τους στόχους της μάθησης στο χώρο εργασίας με στρατηγικούς στόχους οργανισμών (Δέκατο Δομικό Στοιχείο)
  • Ορίζοντας του οργανισμόυ που μαθαίνει (Learning Organization)


Εκπαίδευση και καθοδήγηση μέσα στον οργανισμό

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα ακολουθήσει εκπαίδευση μέσα στην επιχείρηση στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος πέραν των καταρτιζόμενων και άλλοι εργοδοτούμενοι του οργανισμού, μεγιστοποιόντας έτσι τα αποτελέσματα του προγράμματος.


Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Χριστιάνα Κναή - General Manager at MMC Ltd

Η κυρία Κναή-Κολοκοτρώνη είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Mediterranean Management Centre Ltd το οποίο δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση επαγγελματικών στελεχών καθώς επίσης και υλοποίηση Ευρωπαϊκών έργων. 

Είναι εγκεκριμένη εισηγήτρια/εκπαιδεύτρια από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια μοιράζεται τις γνώσεις και την εμπειρία της με Ανώτατα Διευθυντικά Στελέχη, Διευθυντές και λειτουργούς σε θέματα Marketing, Διεύθυνσης, Ηγεσίας, Επιχειρηματικότητας, Επιχειρηματικής γραφής, Διοίκησης γραφείου, Επικοινωνίας, Διαχείρισης χρόνου, Διοίκησης έργων και άλλα. Έχει μεταφέρει γνώσεις και εμπειρίες σε στελέχη μεγάλων οργανισμών και εταιριών της Κύπρου όπως η CYTA, η ΑΗΚ, ο Κυπριακός Οργανισμός Αγροτικών Πληρωμών, ο ΚΟΤ, η Ελληνική Τράπεζα και πολλούς άλλους. 

Η κα Κναή έχει μεγάλη εμπειρία σε Ευρωπαϊκές πολιτικές που αφορούν την Δια Βίου μάθηση όπως Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF), βασικές δεξιότητες (ERF), μονάδες ECVET και άλλα. Έχει ασχοληθεί με σχεδιασμό επαγγελματικών προσόντων και συστημάτων ποιότητας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Μεταξύ άλλων, είναι συγγραφέας και συντονίστρια του έργου “Towards a holistic transformation of organization into learning workplace”, το οποίο εγκρίθηκε και χορηγήθηκε απο την Ευρωπαϊκή επιτροπή. 

Επιπλέον, έχει λάβει μέρος στο πρόγραμμα Νεανικής και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας (Εκπαίδευση) του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού σαν διευθύντρια έργου και εκπαιδεύτρια. Υπήρξε Υπεύθυνη Έργου σε πέραν των 5 Ευρωπαϊκών Έργων στον τομέα της Δια Βίου μάθησης και μέλος της ομάδας έργου σε πέραν των 30 Ευρωπαϊκών Έργων. Επιπλέον υπήρξε Υπεύθυνη Έργου σε πέραν των 50 συμβάσεων για συγχρηματοδοτούμενα έργα. Η κυρία Κναή είναι ομιλήτρια σε πολλά συνέδρια τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Έχει μιλήσει για Ευρωπαϊκές Πολιτικές στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων και έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών έργων σε συνέδρια στην Ελλάδα, Βρυξέλλες, Ισπανία, Αγγλία κ.α. 

Η κυρία Κναή είναι κάτοχος BSc in Computer Science and Accounting από το Πανεπιστήμιο του Manchester και MSC in Marketing από το UMIST. Είναι η γραμματέας του Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Ανθρώπινου Δυναμικού.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1900.00
  • € 1900.00
  • € 0.00
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1900.00
  • € 0.00
  • € 361.00
  • € 1900.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή - 07 Ιουν 2024

Ώρα

08:30 - 14:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χριστιάνα Κναή

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Δευτέρα - 10 Ιουν 2024

Ώρα

08:30 - 13:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χριστιάνα Κναή

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 12 Ιουν 2024

Ώρα

08:30 - 14:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χριστιάνα Κναή

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Στρατηγική μετατροπή των χώρων εργασίας σε εργασιακούς χώρους μάθησης

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης επίπεδο ΣΕΠ/CyQF/EQF 5 - Μεσαίας...

Οι Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Κύπρου και την αύξηση της παραγωγικότητας. Το ...

22/05/2024 09:00

35 ώρες (7 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Μικτή Εκπαίδευση

Στρατηγική μετατροπή των χώρων εργασίας σε εργασιακούς χώρους μάθησης...

Οι χώροι εργασίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην μάθηση και εκπαίδευση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό είν...

07/06/2024 08:30

15 ώρες (3 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online