TUV Austria Food Allergens Lab: Τον Απρίλιο το Σεμινάριο για τη Ποιότητα Μελιού και Γλυκαντικών Υλών

calendar icon

05 Μαρτίου 2024

⠀ -⠀ Τουρισμός/Ξενοδοχεία/Τρόφιμα
⠀ -⠀ Τρόφιμα & Ποτά/Ασφάλεια Τροφίμων
TUV Austria Food Allergens Lab: Τον Απρίλιο το Σεμινάριο για τη Ποιότητα Μελιού και Γλυκαντικών Υλών

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και της αυξανόμενης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα για τους επαγγελματίες του τομέα. Η Κύπρος, με την πλούσια παράδοση στην παραγωγή μελιού και παραδοσιακών γλυκών, όπου διαθέτει και ΠΟΠ προϊόντα, βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας, αντιμετωπίζοντας την πρόκληση της συμμόρφωσης με τις αυστηρές ευρωπαϊκές και διεθνείς νομοθετικές απαιτήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, το εκπαιδευτικό κέντρο TUV Austria – Food Allergens Lab διοργανώνει το σεμινάριο με τίτλο "Ποιότητα και Ασφάλεια Μελιού & Γλυκαντικών Υλών", με στόχο την ενημέρωση και κατάρτιση των επαγγελματιών στις νέες πρακτικές και τεχνολογίες που αφορούν την ασφάλεια και ποιότητα των τροφίμων.

Το σεμινάριο αποσκοπεί στην ανάπτυξη των αναγκαίων δεξιοτήτων για την εφαρμογή των μεθόδων αυτοέλεγχου ποιότητας και ασφάλειας, εστιάζοντας στην πρακτική εκτέλεση αναλύσεων με τη χρήση των διαθέσιμων εμπορικών πακέτων. Μέσω της επίδειξης των ταχειών αναλυτικών τεχνικών από τον εκπαιδευτή, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τις ανάγκες για τις ελάχιστες εργαστηριακές απαιτήσεις και να αξιολογήσουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μεθοδολογιών, επιλέγοντας την πιο συμφέρουσα και λειτουργική για την επιχείρησή τους.

 

29/03/2024 Σεμινάριο TUV Austria Food Allergens Lab: Ποιότητα και Ασφάλεια Μελιού & Γλυκαντικών Υλών

 

Απευθύνεται σε μελισσοκόμους, τεχνολόγους τροφίμων, γεωπόνους, χημικούς, καθώς και σε υπεύθυνους ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων παραγωγής μελιού, λουκουμιών και παραδοσιακών γλυκών. Επιπλέον, το πρόγραμμα θα εξοπλίσει τους επαγγελματίες με τις γνώσεις για την αντιμετώπιση των επιμολυντών σε μέλι και γλυκαντικά, όπως HMF, Diastase, βαρέα μέταλλα, αντιβιοτικά, χρωστικές, υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άλλα.

Μέσα από την παρουσίαση των διεθνών εμπορικών πρακτικών και των εργαστηριακών απαιτήσεων για τη συμμετοχή σε εξαγωγές και διεθνείς διαγωνισμούς, το σεμινάριο προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κατανοήσουν την αξία της συνεχούς ενημέρωσης και κατάρτισης στην ποιότητα και ασφάλεια των τροφίμων.

Ο εκπαιδευτής, Γ. Σειραγάκης, με πλούσια εμπειρία στον τομέα της ανάλυσης τροφίμων και ειδικότερα στο μέλι, αποτελεί εγγύηση για την ποιότητα και την αξιοπιστία του προγράμματος. Η συμμετοχή σε αυτό το σεμινάριο αναμφίβολα θα αποτελέσει μια επένδυση στο μέλλον για κάθε επαγγελματία που επιδιώκει την επιτυχία στον ανταγωνιστικό τομέα της παραγωγής και εμπορίας μελιού και παραδοσιακών γλυκών, εξασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων τους.



Share: