ELTC: Πιστοποίηση Δικηγόρων, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών ως Διαμεσολαβητές Οικογενειακών Δια

calendar icon

16 Ιουνίου 2023

⠀ -⠀ Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι
ELTC: Πιστοποίηση Δικηγόρων, Ψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών ως Διαμεσολαβητές Οικογενειακών Δια

Το European Legal Training Center σε συνεργασία με το Dispute Resolution Training by Dr Anna Plevri ανακοινώνει τον πρώτο κύκλο σεμιναρίων για Διαμεσολαβητές Οικογενειακών διαφορών.

Το πρόγραμμα είναι επιχορηγημένο από την ΑνΑΔ και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η οικογενειακή διαμεσολάβηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένας διαμεσολαβητής, λειτουργώντας ως αμερόληπτο τρίτο μέρος, διευκολύνει την επίλυση οικογενειακών διαφορών και υποστηρίζει την εθελοντική συμφωνία των συμμετεχόντων. Ο οικογενειακός μεσολαβητής βοηθά στην επικοινωνία, ενθαρρύνει την κατανόηση και εστιάζει τους συμμετέχοντες στα ατομικά και κοινά τους ενδιαφέροντα. Ο οικογενειακός διαμεσολαβητής συνεργάζεται με τους συμμετέχοντες για να διερευνήσει επιλογές, να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις και να καταλήξουν στις δικές τους συμφωνίες.


21/09/2023: Σεμινάριο Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών Οικογενειακών Διαφορών



Η οικογενειακή διαμεσολάβηση είναι μια πολύτιμη κύρια διαδικασία επίλυσης διαφορών επειδή μπορεί:

    (α) να αυξήσει την αυτοδιάθεση των συμμετεχόντων και την ικανότητα τους να επικοινωνούν μεταξύ τους·

    (β) προβλέπουν δημιουργικές, εποικοδομητικές επιλύσεις οικογενειακών διαφορών·

    (γ) να μειώσει το οικονομικό και συναισθηματικό κόστος που σχετίζεται με τις αντίπαλες μεθόδους για την επίλυση οικογενειακών διαφορών

Για τις οικογενειακές διαφορές εφαρμόζονται οι διατάξεις του Νόμου 62(Ι)/2019. Κάθε διαμεσολάβηση σε οικογενειακή διαφορά ασκείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης τηρεί ειδικό Μητρώο Διαμεσολαβητών Οικογενειακών Διαφορών στο οποίο εγγράφονται πρόσωπα που επιθυμούν να μεσολαβήσουν ως διαμεσολαβητές οικογενειακών διαφορών.

Σύμφωνα με το άρθρο 8 του νόμου, για να εγγραφούν στο Μητρώο Διαμεσολαβητών Οικογενειακών Διαφορών, οι καταρτιζόμενοι πρέπει να πραγματοποιήσουν εκπαίδευση 50 ωρών. Αυτό το μάθημα στοχεύει να εκπαιδεύσει υποψήφιους διαμεσολαβητές οικογενειακών διαφορών.



21/09/2023: Σεμινάριο Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών Οικογενειακών Διαφορών



Σύμφωνα με τους κανονισμούς:

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρέπει να παρέχει γνώση του νόμου, των βασικών αρχών της διαμεσολάβησης, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών, την αποφυγή κινδύνου για το σώμα και το μυαλό ενός ατόμου, τη διαδικασία και τις υποχρεώσεις των μερών και του διαμεσολαβητή , και τις αρχές και τον κώδικα δεοντολογίας και περιλαμβάνουν τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση. Οι κανονισμοί ορίζουν ότι το πρόγραμμα πρέπει να περιλαμβάνει 10 ώρες πρακτική άσκηση.

Είναι το μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης οικογενειακών διαμεσολαβητών το οποίο:

  1. Έχει σχεδιαστεί από λέκτορες πανεπιστημίου και από τους πλέον έμπειρους και ειδικούς εκπαιδευτές και επιστήμονες οικογενειακής διαμεσολάβησης

  2. θα διδαχθεί από έμπειρους εκπαιδευτές διαμεσολάβησης η οποίοι έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό σε οικογενειακές διαφορές και διαμεσολάβηση.

  3. Έχει οργανωθεί από την κα. Άννα Πλεύρη η οποία είναι εκπαιδεύτρια δικαστών σε θέματα διαμεσολάβησης.

  4. θα σας προετοιμάσει αποτελεσματικά: όχι μόνο απλώς για να αποκτήσετε την δυνατότητα εγγραφής στο Μητρώο Οικογενειακών Διαμεσολαβητών αλλά θα σας προετοιμάσει αποτελεσματικά για την οικογενειακή διαμεσολάβηση στην πράξη, βάση εμπειρίας, πρότυπων και πρακτικών από άλλες χώρες της Ευρώπης.

  5. θα παρέχει την δυνατότητα role play σε συναντήσεις δια ζώσης - κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για την απόκτηση δεξιοτήτων. Ένα πρόγραμμα, το οποίο ευελπιστεί να εκπαιδεύσει διαμεσολαβητές για θέματα που αφορούν οικογενειακές διαφορές, απαιτεί ποιοτική διαμεσολάβηση όπου οι καταρτιζόμενοι να έρθουν σε άμεση και ουσιαστική επαφή με ένα εκπαιδευτή που έχει πρακτική εμπειρία.



Share: