Τι αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων στα βιογραφικά; – Πρώην στέλεχος της Google δίνει 3 συμβουλές

Soft Skills/Επικοινωνία,⠀
Ανθρώπινο Δυναμικό (HR),⠀
Πηγή: fortunegreece.com
Τι αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων στα βιογραφικά; – Πρώην στέλεχος της Google δίνει 3 συμβουλές

Για όσους  αναζητούν εργασία, ώστε να αυξάνουν τις πιθανότητες επιλογής τους από μια εταιρεία.

Τις 3 φράσεις που πρέπει να αποφεύγουν περισσότερο όσο αναζητούν εργασία στα βιογραφικά τους, ώστε να αυξάνουν τις πιθανότητες επιλογής τους από μια εταιρεία, κατέγραψε ο Νόλαν Τσερτς, πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Google και νυν διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δεδομένων μισθών FairComp.

Όπως μετέδωσε το CNBC, οι υπεύθυνοι προσλήψεων είναι πολυάσχολοι άνθρωποι. Έχουν «συνήθως 20 έως 30 θέσεις ανοιχτές, σορούς με βιογραφικά που πρέπει να περάσουν και ανθρώπους που πρέπει να συναντήσουν και να πάρουν συνέντευξη» σύμφωνα με τον Σάιμον Τέιλορ, πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Disney.

Είναι λογικό ότι αν ένα βιογραφικό έχει οποιαδήποτε κόκκινη σημαία, θα προχωρήσουν αμέσως στο επόμενο. Όταν γράφετε το δικό σας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι πληροί τα κριτήριά τους και δεν τους δίνει λόγο να απορρίψουν την υποψηφιότητά σας.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ


Προσοχή στα καθήκοντα

Αρχικά, κάτω από κάθε τίτλο εργασίας, αποφύγετε να γράψετε έναν κατάλογο με τα καθήκοντα που αναλάβατε στη συγκεκριμένη θέση εργασίας. «Δεν δίνω δεκάρα για τα καθήκοντά σας», λέει ο Τσερτς.

Τα καθημερινά καθήκοντα της δουλειάς σας, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία με το αφεντικό σας ή η δημιουργία των τριμηνιαίων στόχων σας, δεν δίνουν μια συγκεκριμένη αίσθηση του τι πετύχατε και πώς βοηθήσατε την επιχείρηση να προχωρήσει μπροστά. «Αυτό που βλέπω συνέχεια και μου τρελαίνει το μυαλό είναι το “συντονισμένες συναντήσεις με τον Χ”» τόνισε στο CNBC ο Τσερτς.

«Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας επιχειρηματικός αντίκτυπος για τον συντονισμό συναντήσεων», λέει. Σκεφτείτε, αντίθετα, τι κάνατε που πραγματικά ωφέλησε την επιχείρηση, όπως η κράτηση νέων πελατών ή η υπέρβαση των στόχων πωλήσεων, και χρησιμοποιήστε συγκεκριμένους αριθμούς για να το καταδείξετε.

Προσοχή με τις λέξεις-κλειδιά

Οι ειδικοί σταδιοδρομίας συνιστούν να χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά από την περιγραφή της θέσης εργασίας για να αποδείξετε ότι πληρείτε τα κριτήρια του ρόλου. Πολλοί αναζητούντες εργασία όμως το παρακάνουν.

Οι άνθρωποι τείνουν να «έχουν αυτή τη λεκτική σαλάτα με βάση αυτό που λέει η περιγραφή της θέσης εργασίας», λέει ο Τσερτς.

Εάν μια θέση εργασίας μάρκετινγκ απαιτεί την εφαρμογή στρατηγικού μάρκετινγκ, την τελειοποίηση των πλατφορμών μηνυμάτων της εταιρείας και τη δέσμευση των ενδιαφερόμενων μερών, για παράδειγμα, ένας υποψήφιος για εργασία μπορεί λανθασμένα να συμπεριλάβει όλους αυτούς τους όρους σε μια πρόταση.

Δημιουργήστε έναν κανόνα για τον εαυτό σας όταν γράφετε τα bullets κάτω από τους τίτλους εργασίας σας: «Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείτε περισσότερες από μία λέξεις-κλειδιά σε μία πρόταση», υπογραμμίζει ο Τσερτς.Share:
Διαβάστε Επίσης
8 Βήματα για να Ξεκινήσετε τη Δική σας Επιχείρηση

Η πανδημία ώθησε πολλούς από εμάς να επανεξετάσουμε τη ζωή και τη δουλειά μας

Είσαι μονίμως Αργοπορημένος; Μάθε αν έχεις το Σύνδρομο του Λευκού Λαγού

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στις μεγαλουπόλεις τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και είναι διαρκώς αργοπορημένοι