Αναβλητικότητα: Η μάχη με τον χρόνο και πως να την κερδίσετε

Soft Skills/Επικοινωνία,⠀
Ανθρώπινο Δυναμικό (HR),⠀
Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία,⠀
Αναβλητικότητα: Η μάχη με τον χρόνο και πως να την κερδίσετε

Η αναβλητικότητα είναι μια από τις συχνότερες και πιο δυσκολές προβληματικές συμπεριφορές που αντιμετωπίζουμε. Πολλοί ανθρώποι αναβάλλουν τις εργασίες τους, τις προθεσμίες, ακόμη και τους προσωπικούς τους στόχους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την χαμηλή παραγωγικότητα, το άγχος και την απογοήτευση. Σε αυτό το σεμινάριο, θα εξετάσουμε τις αιτίες της αναβλητικότητας και πώς μπορείτε να την αντιμετωπίσετε με επιτυχία.

Αιτίες της αναβλητικότητας:

  • Συναισθηματική αντίδραση: Ορισμένοι αναβάλλουν καθήκοντα λόγω άγχους και φόβου. Η αναβλητικότητα λειτουργεί ως αντίδραση για να αποφεύγουν την αντιμετώπιση αυτών των συναισθημάτων.

  • Συνήθεια από την οικογένεια: Σε ορισμένες περιπτώσεις, η αναβλητικότητα μπορεί να έχει εκδηλωθεί στην οικογένεια και να αποτελεί μια εκ μέρους των γονιών μεταδιδόμενη συνήθεια.

  • Τελειομανία: Οι υψηλοί προσδοκώμενοι εαυτοί και η ανάγκη για την τελειότητα μπορεί να προκαλέσουν αναβλητικότητα, καθώς οι άνθρωποι φοβούνται να μην πληρούν τις προσδοκίες τους.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ (SOFT SKILLS)


Συνέπειες της αναβλητικότητας:

  • Απώλεια ευκαιριών: Η αναβλητικότητα μπορεί να σας κοστίσει ευκαιρίες στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

  • Άγχος και απογοήτευση: Η αναβλητικότητα συχνά οδηγεί σε αυξημένο άγχος και απογοήτευση από την αδυναμία να ολοκληρώσετε καθήκοντα.

  • Ψυχολογική και σωματική υγεία: Η συνεχής αναβλητικότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία σας.

Πώς να αντιμετωπίσετε την αναβλητικότητα:

  • Κατανοήστε τις αιτίες: Αναγνωρίστε τις αιτίες της αναβλητικότητας σας για να μπορέσετε να τις αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά.

  • Οργανώστε τον χρόνο σας: Δημιουργήστε έναν αποτελεσματικό προγραμματισμό για να διαχειριστείτε καλύτερα τον χρόνο σας.

  • Βάλτε προτεραιότητες: Καθορίστε τις προτεραιότητές σας και σπάστε τις εργασίες σε μικρότερα κομμάτια.

  • Ανταμείψτε τον εαυτό σας: Επιβραβεύστε τον εαυτό σας όταν επιτυγχάνετε τους στόχους σας.

  • Ξεκινήστε αμέσως: Μην αναβάλλετε τα καθήκοντά σας. Ξεκινήστε αμέσως και επωφεληθείτε από τον άνευ πίεση χρόνο.

Με αυτά τα βήματα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την αναβλητικότητα και να βρείτε το δρόμο προς την καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας και να ανοίξετε τον δρόμο για την επιτυχία. Μην αφήνετε την αναβλητικότητα να σας εμποδίζει να επιτύχετε τους στόχους σας και να απολαύσετε πλήρως τη ζωή σας.


 

Share:
Διαβάστε Επίσης
‘Χρειάζομαι τη βοήθεια σου’... Γιατί πρέπει να το λέμε πιο συχνά;

Το να ζητάς βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι είναι δείγμα εργασιακής ωριμότητας

8 Σημάδια ότι είσαι Δύσκολος Άνθρωπος

Κάθε άτομο που δουλεύει μαζί σου σηκώνει τα χέρια ψηλά επειδή είσαι δύσκολος άνθρωπος;