8 Σημάδια ότι είσαι Δύσκολος Άνθρωπος

Soft Skills/Επικοινωνία,⠀
Ανθρώπινο Δυναμικό (HR),⠀
8 Σημάδια ότι είσαι Δύσκολος Άνθρωπος

Κάθε άτομο που δουλεύει μαζί σου σηκώνει τα χέρια ψηλά επειδή είσαι δύσκολος άνθρωπος;

Μήπως εμπλέκεσαι σε περισσότερες διαφωνίες από όσο θα έπρεπε;

Σου είναι πιο εύκολο να σκεφτείς ότι όλοι στο γραφείο είναι ιδιόρρυθμοι χαρακτήρες, αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται σε εσένα. Όλοι προσπαθούν να αποφεύγουν τους δύσκολους ανθρώπους επειδή τους κάνουν τη ζωή δύσκολη με τον χαρακτήρα τους.

Με τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, ίσως να μην μπορείς να καταλάβεις ότι ενδεχομένως να δημιουργείς πρόβλημα στους γύρω σου με την συμπεριφορά σου.

Αν αρχίζεις και διαπιστώνεις ότι οι άνθρωποι από το επαγγελματικό και το προσωπικό σου περιβάλλον απομακρύνονται από κοντά σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις για να δεις αν είσαι εσύ ο δύσκολος άνθρωπος στη μεταξύ σας σχέση.

1. Ο δύσκολος άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να συμβιβαστεί

Κατά τη διάρκεια μιας σχέσης, είναι φυσιολογικό να προκύψουν διαφωνίες και εντάσεις κάθε τόσο και να υπερασπίζεσαι σθεναρά την άποψη σου. Μπορεί να έχεις αντίθετες πεποιθήσεις με τον άλλον απέναντι σου σε ορισμένα θέματα. Όταν πρόκειται για τέτοιου είδους διαφωνίες, πόσο διατεθειμένος είσαι να υποχωρήσεις και να συμβιβαστείς; Αν οι διαφωνίες που προκαλούνται είναι για ασήμαντο λόγο, τότε δεν αξίζει να έρθεις σε αντιπαράθεση με κάποιον. Παρόλα αυτά, ο δύσκολος άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να υποχωρήσει, γιατί το μόνο πράγμα που τον νοιάζει είναι να ικανοποιήσει το «εγώ» του.

2. Όταν είσαι δύσκολος άνθρωπος απογοητεύεσαι εύκολα από τους γύρω σου

Αν είσαι δύσκολος άνθρωπος πιστεύεις ότι οι άνθρωποι από τους οποίους περιβάλλεσαι θα πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο επίπεδο δεξιοτήτων και αν δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου απογοητεύεσαι. Είναι φυσιολογικό να απογοητεύεσαι με τους άλλους. Συχνά, οι άνθρωποι κάνουν πράγματα που μας κάνουν να αμφισβητούμε τα κίνητρα τους ή τις ικανότητες τους. Ωστόσο, το πρόβλημα θα παραμείνει. Μόλις αρχίσεις και παρατηρείς ότι οι άνθρωποι γύρω σου σε απογοητεύουν συχνά, αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά για την δική σου προσωπικότητα και όχι των άλλων. Μπορεί να σημαίνει ότι τα στάνταρ σου είναι πολύ υψηλά και μη ρεαλιστικά.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ SOFT SKILLS


3. Εμπλέκεσαι συχνά σε καυγάδες

Στις υγιείς συζητήσεις και οι δύο πλευρές επεξεργάζονται με σεβασμό τις διαφορετικές απόψεις μέχρι να καταλήξουν από κοινού σε ένα συμπέρασμα. Ο δύσκολος άνθρωπος αντιμετωπίζει αυτές τις συζητήσεις σαν ευκαιρίεςγιανα αποδείξει τις γνώσεις του και έχει την ανάγκη να νιώθει ότι πάντα έχει δίκιο εκείνος. Γίνεται ιδιαίτερα κουραστικό, όταν κάποιος προσπαθεί να μας πείσει ότι πάντα έχουμε άδικο και μας επιβάλλει τη δική του γνώμη.

4. Παραπονιέσαι πολύ συχνά

Τα παράπονα ορισμένες φορές μπορούν φέρουν τους ανθρώπους κοντά. Είναι η ευκαιρία για κάποιους να μοιραστούν τις σκέψεις και τις απόψεις τους για ένα απαιτητικό συνάδελφο ή πελάτη. Παρόλα αυτά, αν το μόνο που κάνεις είναι να παραπονιέσαι για τα ίδια πράγματα ακριβώς κάθε φορά, θα είναι δύσκολο λόγω αυτού να διατηρήσεις οποιαδήποτε σχέση ανέπτυξες.

Με αυτό τον τρόπο, δείχνεις δύσκολος άνθρωπος, ο οποίος δεν είναι διατεθειμένος να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης που τον ενοχλεί και απλά εφησυχάζει.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (HR)


5. Ο δύσκολος άνθρωπος δεν έχει πολλούς φίλους

Είναι δύσκολο να δημιουργήσεις φιλική σχέση στο χώρο εργασίας με ένα δύσκολο άνθρωπο. Ο δύσκολος άνθρωπος απομακρύνει από κοντά του τους ανθρώπους με την ιδιόρρυθμη συμπεριφορά του.

Μπορεί επίσης να έχει υψηλές προσδοκίες από μια φιλία και το μόνο άτομο με το οποίο ταιριάζει να είναι ο εαυτός του. Είναι αρκετά εγωκεντρικός και δεν ικανοποιείται εύκολα.

Όπως και να ‘χει, αν νιώθεις ότι δεν έχεις φίλους, ίσως έχει έρθει η ώρα να επανεκτιμήσεις την συμπεριφορά σου και να αναρωτηθείς τι μπορεί να κάνεις λάθος.

6. Βλέπεις τα πάντα ανταγωνιστικά

Η ύπαρξη ανταγωνιστικού πνεύματος μπορεί να είναι χρήσιμη σε ορισμένους τομείς της ζωής. Μας βοηθάει στην καριέρα μας τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Παρόλα αυτά, αν βλέπεις τα πάντα ανταγωνιστικά μπορεί να γίνει ιδιαίτερα κουραστικό και να μην μπορούν να το αντιμετωπίσουν οι γύρω σου.

7. Βλέπεις τους άλλους ως πρόβλημα

Όταν έχουμε προβλήματα στη ζωή, κάποιος ή κάτι θα πρέπει να ευθύνεται πάντα για αυτό. Για παράδειγμα, λόγω του αφεντικού σου νιώθεις άγχος. Αν αρχίζεις να νιώθεις ότι οι άλλοι άνθρωποι είναι πρόβλημα, τότε ίσως είναι καιρός να επαναξιολογήσεις την κατάσταση σου.

Μεγάλο μέρος των προβλημάτων μας στη ζωή, προέρχονται από τον τρόπο που τα βλέπουμε. Τα εμπόδια μπορεί να είναι ευκαιρίες για ανάπτυξη και εξέλιξη αρκεί να τα δούμε από την σωστή οπτική.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ MANAGEMENT & LEADERSHIP


8. Κρίνεις τους ανθρώπους πολύ γρήγορα

Συναντάμε καθημερινά ένα μεγάλο φάσμα ανθρώπων, οι οποίοι είναι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους. Αυτό που δεν συνειδητοποιούμε είναι ότι υποσυνείδητα σχηματίζουμε μια άποψη για αυτούς και υποθέτουμε πράγματα, χωρίς να τους γνωρίζουμε πραγματικά.

Αν για παράδειγμα, έχουμε μια θετική και ευχάριστη εντύπωση από την εξυπηρέτηση σε κατάστημα, τότε είμαστε σχεδόν πεπεισμένοι ότι όλοι οι υπάλληλοι του καταστήματος θα μας εξυπηρετήσουν με τον ίδιο ευγενικό τρόπο. Με αυτό τον τρόπο, γινόμαστε κλειστόμυαλοι και δεν αξιολογούμε σωστά τις καταστάσεις.

Είναι άδικο να μη δίνουμε στους ανθρώπους την ευκαιρία να πουν τη δική τους ιστορία και να τους κατηγοριοποιούμε με βάση τις εμπειρίες μας από το παρελθόν. Το να κρίνεις κάποιον πολύ γρήγορα είναι κάτι που κάνει ένας κλειστόμυαλος και δύσκολος άνθρωπος.Share:
Διαβάστε Επίσης
Εργασία: Έξι στους 10 Gen Zers θέλουν να κάνουν καριέρα ως influencers

Οι περισσότεροι θα παρατούσαν ακόμα και την δουλειά τους

ISO 53800: Το πρώτο Διεθνές Πρότυπο για την Προώθηση της Ισότητας των Φύλων

Σύμφωνα με τον ορισμό του ISO 53800, η ισότητα των φύλων δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση