Αόρατη Αναπηρία και Επαγγελματική Αποκατάσταση. Επαγγελματική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αυτισμό σε Εταιρείες και Οργανισμούς

- Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

20 Μαΐου 2024 08:45 21 Μαΐου 2024 16:30
Ελληνικά
18 ώρες ( 2 μέρες )
Αόρατη Αναπηρία και Επαγγελματική Αποκατάσταση. Επαγγελματική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αυτισμό σε Εταιρείες και Οργανισμούς

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Διαταραχή του Φάσματος του Αυτισμού (ΔΑΦ) επηρεάζει σημαντικό αριθμό ατόμων παγκοσμίως, ωστόσο οι στατιστικές απασχόλησης ατόμων με ΔΑΦ παρουσιάζουν μια σκληρή πραγματικότητα αφού στην Ευρώπη απασχολείται μόλις το 15% των ατόμων με αυτισμό, ενώ στην Κύπρο το ποσοστό είναι ακόμα πιο χαμηλό.

Το πρόγραμμα κατάρτισης εστιάζει στον τρόπο επαγγελματικής ενσωμάτωσης ατόμων με ΔΑΦ δίνοντας τη γνώση σε Εταιρείες και Οργανισμούς ώστε να εμπλουτίσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους με ταλαντούχα άτομα με αναπτυγμένες δεξιότητες αφού τα άτομα με ΔΑΦ αποδεδειγμένα έχουν ιδιαίτερη επιδεξιότητα στην προσοχή, στη λεπτομέρεια, στη συστηματική λογική αλλά και στη δημιουργική σκέψη και τον σχεδιασμό.

Μέσα από την εκπαίδευση οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν τα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις δυνατότητες των ατόμων με ΔΑΦ ενώ μέσα από ειδικά σχεδιασμένες δραστηριότητες και εκπαιδευτικές τεχνικές, θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο δημιουργίας ενός πιο φιλικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος για τα άτομα με ΔΑΦ.

Στο σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο, η αναγνώριση και η υποστήριξη της διαφορετικότητας δεν αποτελούν απλώς μια ηθική υποχρέωση, αλλά μια πραγματική ευκαιρία για ανάπτυξη και καινοτομία.

Συμμετέχοντας σε αυτήν την εκπαίδευση δεν αναλαμβάνετε μόνο ενεργό ρόλο στην κοινωνική ένταξη και υποστήριξη των ατόμων με ΔΑΦ αλλά ενισχύετε παράλληλα την εταιρική σας κουλτούρα και κοινωνική σας ευθύνη.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχορηγείται εξ’ ολοκλήρου από την ΑνΑΔ. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις/οργανισμούς

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Ιδιοκτήτες, Διευθύνοντες Συμβούλους, Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές, Διευθυντές Ανθρώπινου Δυναμικού, Υπεύθυνους/ Προϊστάμενους Τμημάτων, Στελέχη Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, επιστημονικό προσωπικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής: Διονύσιος Σέρρας (Επικεφαλής του τμήματος Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας του Οργανισμού Ψυχοκοινωνικών Ερευνών ΕΨΥΜΕ - ΠΛΟΕΣ

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες

Μετά το 2ήμερο θεωρητικό μέρος διάρκειας 14 ωρών στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα, θα ακολουθήσει 4ωρη επίσκεψη του εκπαιδευτή σε κάθε εταιρεία των συμμετεχόντων για πρακτική συμβουλευτική επί του θέματος. Η συνάντηση αυτή θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση μεταξύ του εκπαιδευτή/εμπειρογνώμονα και της εταιρείας.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1800.00
  • € 1800.00
  • € 0.00
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1800.00
  • € 0.00
  • € 342.00
  • € 1800.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 20 Μαΐου 2024

Ώρα

08:45 - 16:30

Τοποθεσία:

Cleopatra Hotel (Λευκωσία)

Τρίτη - 21 Μαΐου 2024

Ώρα

08:45 - 16:30

Τοποθεσία:

Cleopatra Hotel (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Αόρατη Αναπηρία και Επαγγελματική Αποκατάσταση. Επαγγελματική Ενσωμάτωση Ατόμων με Αυτισμό σε Εταιρείες και Οργανισμούς

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Αόρατη Αναπηρία και Επαγγελματική Αποκατάσταση. Επαγγελματική Ενσωμάτω...

Η Διαταραχή του Φάσματος του Αυτισμού (ΔΑΦ) επηρεάζει σημαντικό αριθμό ατόμων παγκοσμίως, ωστόσο οι στατιστικές απασχόλησης ατόμων με ΔΑΦ παρουσιάζουν μια σκληρ...

20/05/2024 08:45

18 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Cleopatra Hotel (Λευκωσία)