Cooking skills and techniques for line cooks

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα - Τέχνες/ Ευεξία/ Μόδα/ Sports

12 Φεβ 2024 09:00 16 Φεβ 2024 16:00 Columbia Hotel Academy
Αγγλικά
35 ώρες ( 5 μέρες )
Cooking skills and techniques for line cooks

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

A training program dedicated to Line Cooks that want to enhance their skills and knowledge.

  • Main cooking methods, applicability advantages and disadvantages
  • Mother sauces and derivatives (Tomato sauce/Hollandaise sauce/Veloute/Bechamel/Espagnole sauce)
  • Understanding meats (Beef/Pork/Game/Poultry)
  • Understanding fish (Round/Flat/Cartilaginous)
  • Preservation methods (Pasteurization/Sterilization/Refrigeration/Freezing/Drying/Vacuum packing/Smoking)

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

By the end of this course participants will be able to understand and apply the following: 

  • Understand and explain the difference between moist heat & dry heat cooking methods 
  • Choose and apply cooking methods according to the desired outcome 
  • Know what the main sauces are; prepare, evaluate and factors to consider when pairing the main sauces 
  • Understand the difference between round/flat/cartilaginous fish, know how they are classified and what cooking methods you should use according to their fat content.
  • Understand the main preservation methods and their importance

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Cooks

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 500.00
  • € 0.00
  • € 95.00
  • € 500.00
  • € 595.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 12 Φεβ 2024

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Τρίτη - 13 Φεβ 2024

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Τετάρτη - 14 Φεβ 2024

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Πέμπτη - 15 Φεβ 2024

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Παρασκευή - 16 Φεβ 2024

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Cooking skills and techniques for line cooks

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
All about Fish...

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασ...

19/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

All about Meat (Beef)...

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασ...

20/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

All about Pasta...

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασ...

21/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

New Trends in Sushi...

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Οι sushi chefs και οι επαγγελματίες της γαστρονομίας χρειάζεται να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις εξελισσόμενες τεχνικές και τάσε...

22/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

F&B Service Standards – Intermediate...

The F&B Service Standards – Intermediate program develops the essential skills required to deliver consistent, professional, and guest-centred service. Grounded...

26/01/2026 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Columbia Hotel Academy

F&B Service Standards – Advanced...

The F&B Service Standards – Advanced program is designed for experienced F&B professionals aiming to refine their service delivery to a higher level of sophisti...

29/01/2026 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Columbia Hotel Academy