Πρόγραμμα εμβάθυνσης σε Θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: Κατασκευαστικά έργα/διακίνηση φορτίων/οχημάτων/προσώπων

- Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία

28 Μαρτίου 2024 08:30 18 Απρ 2024 15:15
Ελληνικά
24 ώρες ( 4 μέρες )
Πρόγραμμα εμβάθυνσης σε Θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: Κατασκευαστικά έργα/διακίνηση φορτίων/οχημάτων/προσώπων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σεμινάριο αποτελεί μέρος πρόγραμματος (130 ωρών) και καλύπτει συγκεκριμένες ενότητες της εκπαίδευσης που απαιτούνται από το τμήμα επιθεώρησης εργασίας για έγκριση λειτουργού ασφάλειας. Αντιμετωπίζοντας τις πολυπλοκότητες και τις προκλήσεις που προκύπτουν στους τομείς, κατασκευών και μεταφορών, το σεμινάριο μας αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας και της υγείας ως προτεραιότητες κατά τη διεξαγωγή εργασιών σε περιβάλλοντα που απαιτούν ειδικές προσεγγίσεις.

Εμβαθύνουμε στις πιο ενημερωμένες και αποτελεσματικές πρακτικές, εργαλεία και γνώσεις που θα σας εξοπλίσουν για τη διαχείριση των προκλήσεων που προκύπτουν στον επαγγελματικό σας χώρο.

Αποτελεί νομική απαίτηση (Κ.Δ.Π. 158/2021) ο εργοδότης να ορίζει γραπτώς έναν ή περισσότερους εργοδοτούμενους για να:

  • Ασχολούνται με τις δραστηριότητες προστασίας και πρόληψης των κινδύνων που υφίστανται ή δύναται να δημιουργηθούν στην εγκατάσταση, στο υποστατικό ή/και την επιχείρησή του.

Η υποχρέωση εργοδότη βάση νομοθεσίας παροχή κατάρτισης ασφάλειας και υγείας σε κατασκευαστικά έργα, εργασίες με ύψος, διακίνηση φορτίων, οχήματα και μεταφορά προσωπικού/ατόμων. Το πρόγραμμα καλύπτει ενότητες συνολικής εκπαίδευσης διάρκειας 130 ωρών απαιτούμενη από τμήμα επιθεώρησης εργασίας για έγκριση λειτουργού ασφάλειας, αποτελεί ταυτόχρονα αυτόνομη εκπαίδευση ατόμων με υπευθυνότητες στον τομέα ασφάλειας υγείας.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να: 

Σε επίπεδο γνώσεων:

  • Να αναγνωρίσουν την μεθοδολογία και δομή συστήματος και προτύπου Ασφάλειας και Υγείας. 
  • Να γνωρίζουν οι συμμετέχοντες τα απαραίτητα μέτρα και συστήματα ελέγχου εργασιακών κινδύνων για την πρόληψη ατυχημάτων. 

Σε επίπεδο δεξιοτήτων:

  • Να γνωρίζουν την νομοθεσία η οποία αφορά θέματα ασφάλειας και υγείας.
  • Να αναγνωρίζουν τους κινδύνους των εργαζομένων στους χώρους εργασίας.

Σε επίπεδο κατανόησης:

  • Να αισθάνονται ασφάλεια στο χώρο εργασίας.
  • Υποστηρικτικές ενέργειες προς τον εργοδότη για εφαρμογή της νομοθεσίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Λειτουργοί ασφάλειας
  • Ατομα με αρμοδιότητες στα θέματα ασφάλειας και υγείας
  • Μέλη επιτροπών ασφάλειας
  • Μέλη εσωτερικών υπηρεσιών προστασίας και πρόληψης.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Σάββας Αναστασίου - Σύμβουλος Ασφάλειας & Υγείας

Ο κος. Σάββας Αναστασίου (Βασικός Εμπειρογνώμονας)  είναι πτυχιούχος Επόπτης Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και με Μεταπτυχιακό τίτλο στην Επαγγελματική και Περιβαλλοντική Υγεία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης όπως επίσης και πιστοποιημένος Επιθεωρητής ΕΞΥΠΠ. Πρόκειται για έναν πολύ έμπειρο Ανώτερο Λειτουργό Ασφαλείας της Cypronetwork που έχει εργαστεί σε εταιρεία πέραν των 200 υπαλλήλων. Επιπρόσθετα έχει διεκπεραιώσει μεγάλο αριθμό εκτιμήσεων για Επαγγελματικούς Κινδύνους σε πολλές εταιρείες και οργανισμούς διαφόρων κλάδων, όπως υπεραγορές, ξενοδοχεία, τράπεζες, εργοτάξια, πολυκατοικίες, αποθήκες και ναυτιλιακές επιχειρήσεις. 

Ως Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής της ΑΝΑΔ διεκπεραιώνει σεμινάρια επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης  με θέματα  που αφορούν το ΕΣΥΠΠ (Εσωτερικές Υπηρεσίες Προστασίας & Πρόληψης),  την Ασφάλεια και Υγεία σε χώρους εργασίας, Επιτροπές Ασφαλείας, περιπτώσεις  Έκτακτων Αναγκών - Εκκένωση Χώρων, αλλά και Εκτίμησης Επαγγελματικών Κινδύνων, Υγιεινής Τροφίμων και Αλλεργιογόνων. Έχει επίσης παρακολουθήσει αριθμό εξειδικευμένων προγραμμάτων σε θέματα Ασφάλειας & Υγείας και Πιστοποίησης Συστημάτων. 

Πέραν αυτών, έχει εκπαιδευτεί και είναι σύμβουλος στην εφαρμογή των κανονιστικών απαιτήσεων του Γενικού Κώδικα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων GDPR και έχει συμμετάσχει και ολοκληρώσει συνολικά πάνω από 60 μελέτες ποιότητας. (ISO 9001, ISO 22000, ISO 14001, OHSAS 18001, 45001 & EMAS Σύστημα Οικολογικής Διαχείρισης και Ελέγχου). Συμμετοχή σε 61 επιθεωρήσεις Υγιεινής Τροφίμων σε 62 εστιατόρια, ξενοδοχεία και χώρους παραγωγής.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 600.00
  • € 480.00
  • € 0.00
  • € 120.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 600.00
  • € 0.00
  • € 114.00
  • € 600.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Ώρα

08:30 - 15:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σάββας Αναστασίου

Τοποθεσία:

CDA College (Λεμεσός)

Πέμπτη - 04 Απρ 2024

Ώρα

08:30 - 15:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σάββας Αναστασίου

Τοποθεσία:

CDA College (Λεμεσός)

Πέμπτη - 11 Απρ 2024

Ώρα

08:30 - 15:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σάββας Αναστασίου

Τοποθεσία:

CDA College (Λεμεσός)

Πέμπτη - 18 Απρ 2024

Ώρα

08:30 - 15:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Σάββας Αναστασίου

Τοποθεσία:

CDA College (Λεμεσός)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Πρόγραμμα εμβάθυνσης σε Θέματα Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία: Κατασκευαστικά έργα/διακίνηση φορτίων/οχημάτων/προσώπων