Management and Leadership: The Millennial Challenge in Cyprus

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία

08 Ιουν 2022 08:15 09 Ιουν 2022 16:30
Αγγλικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
Management and Leadership: The Millennial Challenge in Cyprus

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι Managers αποτελούν ένα από τα βασικότερα θεμέλια της επιτυχίας των οργανισμών καθώς κύριο μέλημά τους είναι η αποδοτικότητα και παραγωγικότητα του οργανισμού μέσα από τον σωστό προγραμματισμό και οργάνωση, την αποτελεσματική ηγεσία και τον ορθό έλεγχο. Κάθε manager είναι υπεύθυνος όχι μόνο για τη δική του επιτυχία αλλά και για την αποτελεσματική διοίκηση και επιτυχία μιας ομάδας ανθρώπων είτε είναι μια μικρή ομάδα, ένα τμήμα ή ακόμα και ολόκληρος ο οργανισμός . Επομένως, ο αποτελεσματικός manager είναι αυτός ο οποίος δεν έχει μόνο την τεχνική γνώση και ικανότητες στον τομέα του, αλλά και τις δεξιότητες, γνώσεις και ικανότητες εκείνες που χρειάζονται για να παρακινήσει και να διατηρήσει παραγωγικούς, αποτελεσματικούς  και δεσμευμένους εργαζομένους που θα συνεισφέρουν όλο και περισσότερο στην επιτυχία του οργανισμού.

Στις σύγχρονες μέρες, μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόκληση αναδύεται για τους Managers και τις επιχειρήσεις η οποία αντικατοπτρίζει μια συγκεκριμένη γενιά εργαζομένων οι οποίοι έρχονται να κατακλύσουν τους οργανισμούς και να φέρουν τα πάνω κάτω στην αγορά εργασίας: «Τhe Millennial Challenge». Τα κίνητρα, οι ανάγκες, οι επιθυμίες και φιλοδοξίες της γενιάς των Millennials (η αλλιώς γενιάς Ψ) διαφέρουν σε σημαντικό βαθμό από τις ανάγκες, τα κίνητρα και επιθυμίες των γενεών που υπήρχαν μέχρι τώρα στην αγορά εργασίας. Έτσι, η διοίκηση και διαχείρισή τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη με αποτέλεσμα πολλοί να αποχωρούν από τις εργασίες τους, προκαλώντας υψηλό κόστος αλλά και αναστάτωση σε πολλούς managers οι οποίοι αδυνατούν να κατανοήσουν τους λόγους που συντείνουν στη φυγή τους. 

Βάση των πιο πάνω κρίνεται επιτακτική ανάγκη, η κατανόηση αυτής της γενιάς και κυριότερα η εύρεση νέων και αποτελεσματικών μεθόδων διοίκησής της ούτως ώστε  οι νέοι εργαζόμενοι να εμπιστευτούν τις εταιρείες, να δεσμευτούν προς αυτές, και ηθελημένα να κατευθυνθούν προς την επίτευξη του οράματος της ομάδας, το οποίο θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένο με τους δικούς τους ατομικούς στόχους. Όλα  αυτά όπως προαναφέρθηκε, αποτελούν κύριο μέλημα ενός αποτελεσματικού manager ο οποίος πρέπει να διασφαλίζει τόσο την ανάπτυξη και ευημερία του συνόλου της ομάδας όσο και την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα του οργανισμού αλλά και την συνεχή προσπάθεια προς την επίτευξη του οράματος. 

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να συνδέσει τις λειτουργίες της διοίκησης  με την ιδιαίτερη γενιά, αυτή της χιλιετίας και τα πορίσματα που αναδείχθηκαν από έρευνα που διεξήχθη στην Κύπρο για τους Millennials στις Κυπριακές επιχειρήσεις.  Γνωρίζοντας τα πορίσματα της έρευνας, αυτά μπορούν να συνδεθούν με τις δεξιότητες, την γνώση, τα εφόδια και τα εργαλεία που χρειάζεται ένας αποτελεσματικός Manager ούτως ώστε να μπορέσει να διοικήσει  ορθά και αποτελεσματικά τη συγκεκριμένη γενιά, παράλληλα με τις υπάρχουσες γενεές στον εργασιακό χώρο. Διευθύνοντας αποτελεσματικά τους Millennials αλλά και τις υπόλοιπες γενιές ένας αποτελεσματικός manager θα μπορέσει να διατηρήσει ένα παρακινημένο προσωπικό το οποίο συνεισφέρει σημαντικά στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού.


ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Βασικοί στόχοι του σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες είναι: 

  • να μάθουν τις απαραίτητες δεξιότητες ενός αποτελεσματικού manager
  • να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να αναπτύξουν τις ανάλογες δεξιότητες, ώστε ένα σύστημα ηγεσίας και διοίκησης να μπορεί να λειτουργήσει με αποτελεσματικότητα
  • να κατανοήσουν τα χαρακτηριστικά του εργατικού δυναμικού της Κύπρου και κυριότερα τα χαρακτηριστικά, ανάγκες, κίνητρα και επιθυμίες της γενιάς των Millennials 
  • να μάθουν τεχνικές και μεθόδους διοίκησης της γενιάς της Χιλιετίας
  • να κατανοήσουν την σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας του οράματος στους υπαλλήλους
  • να μάθουν τεχνικές καθοδήγησης της γενιάς της χιλιετίας
  • να χειρίζονται σωστά θέματα απόδοσης και συμπεριφοράς παρέχοντας αποτελεσματική καθοδήγηση και ανατροφοδότηση
  • να μάθουν αποτελεσματικές τεχνικές αναγνώρισης της συνεισφοράς των υπαλλήλων τους
  • να μάθουν τεχνικές ενίσχυσης της δικαιοσύνης στον οργανισμό
  • να μπορούν να δουν με κριτικό μάτι το σύστημα ηγεσίας και διοίκησης του οργανισμού τους και συνδέοντάς το με τα πορίσματα της έρευνας που έγινε για τους millennials  στην Κύπρο αλλά και τα όσα έχουν διδαχθεί να μπορούν να κάνουν εισηγήσεις για την προσαρμογή του.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε διοικητικό προσωπικό σε μέση και ανώτερη διεύθυνση με αυξημένες ευθύνες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ:

Η υλοποίηση της κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με διαλέξεις, εισηγήσεις, συζητήσεις και ασκήσεις για την υλοποίηση διαφόρων εισηγήσεων, πρακτική εξάσκηση με πραγματικά παραδείγματα (ο κάθε συμμετέχοντας θα δίνει παραδείγματα περιπτώσεων από το δικό του οργανισμό/επιχείρηση), βιωματικές ασκήσεις, μελέτη σε περιστασιακά παραδείγματα και πρακτικά θέματα συμπεριφοράς.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΕΣΑ/ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βιβλιόδετες σημειώσεις αναφορικά με το θέμα του σεμιναρίου. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με τη βοήθεια χαρτοπίνακα, μηχανής προβολής (projector) και του προγράμματος PowerPoint. 


Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Άννα Ξυνιστέρη - General Manager at KESEA Ltd

Η Άννα Ξυνιστέρη κατέχει εικοσαπενταετή πείρα σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και δεκαπενταετή σε θέματα διαχείρισης έργων. Έχει εργαστεί σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού σε μικρούς και μεγάλους οργανισμούς, ενώ την τελευταία δεκαετία είναι σύμβουλος ανθρώπινου δυναμικού. Κύριες ενέργειες της σε αυτούς τους ρόλους είναι το στήσιμο ή/και αναδιάρθρωση τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού, από το σχεδιασμό μέχρι την πλήρη υλοποίηση. Αυτό συμπεριλαμβάνει: ετοιμασία πολιτικών και διαδικασιών, εγχειριδίων προσωπικού, συστημάτων αξιολόγησης, διαδικασιών διάγνωσης εκπαιδευτικών αναγκών, προσλήψεις, παράδοση εκπαιδεύσεων, κατάρτιση συμβολαίων, εγκατάσταση πληροφοριακών συστημάτων για το τμήμα και ότι άλλο απαιτείται σε ένα σύγχρονο τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού. 

Μέσα από το ρόλο της ως Υπεύθυνη Έργου, έχει υλοποιήσει πέραν των 100 έργων, συγχρηματοδοτούμενων και μη, μικρού και μεγάλου μεγέθους, με το μεγαλύτερο να έχει προϋπολογισμό 1.2 εκατ. Ευρώ και τα οποία πάντοτε σχετίζονταν με θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει υλοποιήσει περισσότερα από 2000 εκπαιδευτικά προγράμματα ενώ οι επωφελούμενοι είναι περισσότεροι από 15000 άτομα. 

Οι τομείς που εμπίπτουν στις ειδικότητές της είναι:  Ηγετικές Ικανότητες, Ανθρώπινο Δυναμικό συμπεριλαμβανομένου συστημάτων Αξιολόγησης προσωπικού, Διαχείριση Έργων, Στρατηγική και Οργανωτικές δομές.Έχει μεταπτυχιακό στη διοίκηση (ΜΒΑ) με εξειδίκευση στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού και πληροφοριακών συστημάτων, καθώς και μεταπτυχιακό στη δημόσια διοίκηση. Είναι πιστοποιημένη PMP - Project Management Professional (Διευθύντρια Έργου) κατά ΡΜΙ - Project Management Institute, USA και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια της ΑΝΑΔ.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 150.00
  • € 120.00
  • € 0.00
  • € 30.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 150.00
  • € 0.00
  • € 28.50
  • € 150.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 08 Ιουν 2022

Ώρα

08:15 - 16:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Άννα Ξυνιστέρη

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ Λευκωσία (Καλλιπόλεως)

Πέμπτη - 09 Ιουν 2022

Ώρα

08:15 - 16:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Άννα Ξυνιστέρη

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ Λευκωσία (Καλλιπόλεως)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Management and Leadership: The Millennial Challenge in Cyprus