Μόνιμα Συστήματα Πυρόσβεσης με Νερό, Σκόνη, Αφρό Αέρια και Αεροζόλ: Σχεδιασμός, Εγκατάσταση και Συντήρηση

- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία

24 Μαΐου 2022 09:00 24 Μαΐου 2022 17:15
Ελληνικά
7 ώρες ( 2 μέρες )
Μόνιμα Συστήματα Πυρόσβεσης με Νερό, Σκόνη, Αφρό Αέρια και Αεροζόλ: Σχεδιασμός, Εγκατάσταση και Συντήρηση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Μόνιμα Συστήματα Πυρόσβεσης με Νερό, Σκόνη, Αφρό, Αέρια και Αεροζόλ: Σχεδιασμός, Εγκατάσταση και Συντήρηση (σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα)

Η ανάγκη εγκατάστασης συστημάτων πυρόσβεσης στα κτίρια είναι δεδομένη. Μια σειρά από Ευρωπαϊκά πρότυπα για μόνιμα συστήματα πυρόσβεσης παρουσιάζουν τους φυσικούς, τεχνικούς και λειτουργικούς παράγοντες οι οποίοι καθορίζουν την αποτελεσματικότητα της εκάστοτε μεθόδου πυρόσβεσης. Στην ουσία αποτελούν ολοκληρωμένες και εμπεριστατωμένες μεθοδολογίες για το σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη συντήρηση των συστημάτων αυτών.
 
Με την ορθή εφαρμογή των προτύπων από το μελετητή, τον κατασκευαστή και το συντηρητή εξασφαλίζεται η κατά περίπτωση αποτελεσματική αντιμετώπιση μιας εκδηλωθείσας πυρκαγιάς, επιτυγχάνοντας τον περιορισμό της εξάπλωσης της πυρκαγιάς, των επιπτώσεων της πυρκαγιάς στην ασφάλεια των προσώπων, καθώς και της καταστροφής προϊόντων και εγκαταστάσεων.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Βασικός στόχος του σεμιναρίου είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες τη γνώση να επιλέγουν την καταλληλότερη μέθοδο και το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό πρότυπο για την αντιμετώπιση δεδομένου προβλήματος, όπως επίσης να είναι σε θέση να προχωρήσουν στη βελτίωση υφισταμένων μόνιμων συστημάτων πυρόσβεσης.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί, Σύμβουλοι Μηχανικοί, Στελέχη ασφαλιστικών εταιριών, Εργολάβοι και Επιβλέποντες Μηχανικοί Έργων, Προσφοροδότες Κατασκευαστικών Εργασιών, Τεχνικοί, εγκαταστάτες και συντηρητές συστημάτων πυρόσβεσης, Κατασκευαστές και διανομείς συστημάτων πυρόσβεσης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ

Ο κ. Κωνσταντίνος Πασπαλάς είναι διδάσκων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επί 35 έτη και εισηγητής σε αντίστοιχα αντικείμενα.

Εκπροσωπεί την Ελλάδα μέσω του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) σε 3 σχετικές Ευρωπαϊκές Επιτροπές Τυποποίησης επί 20 έτη.

Είναι εισηγητής τεσσάρων εν ισχύ Ελληνικών Τεχνικών Κανονισμών για την ασφάλεια δικτύων αέριων καυσίμων και συγγραφέας τεσσάρων σχετικών βιβλίων. Πολύ πρόσφατα έχει συγγράψει ειδικό βιβλίο με τίτλο «Καπνοδόχοι και Λοιπά Συστήματα Απαγωγής Καυσαερίων». Είναι εγκεκριμένος διδάσκων για το σχετικό αντικείμενο στο Ελληνικό Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Είναι µέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Γερμανικής Ένωσης Αερίου και Υδραυλικών (Deutsche Vereinigung des Gas-und Wasserfaches), της Ελβετικής Ένωσης Αερίου και Υδραυλικών (Schweizerischer Verein des Gas- und Wasserfaches) και της Γαλλικής Ένωσης Αερίου (Association Française du Gaz).

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 180.00
  • € 119.00
  • € 34.20
  • € 61.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 150.00
  • € 0.00
  • € 28.50
  • € 150.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 24 Μαΐου 2022

Ώρα

09:00 - 17:15

Τοποθεσία:

Κυπριακός Οργανισμός Τυποποίησης-CYS (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Μόνιμα Συστήματα Πυρόσβεσης με Νερό, Σκόνη, Αφρό Αέρια και Αεροζόλ: Σχεδιασμός, Εγκατάσταση και Συντήρηση