Εφαρμογές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Κυκλική Οικονομία (100% Επιχορηγημένο)

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον - Κατασκευές/ Construction

15 Ιουν 2022 14:30 22 Ιουν 2022 18:45
Ελληνικά
12 ώρες ( 3 μέρες )
Εφαρμογές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Κυκλική Οικονομία (100% Επιχορηγημένο)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για ένα καινοτόμο, νέο πρόγραμμα κατάρτισης που προβλέπει τόσο στην Μείωση του περιβαλλοντικού, κοινωνικού και οικονομικού κόστους από κάθε επιχείριση όσο και στην αύξηση της αξίας της υπηρεσίας/ προϊόντος της επιχείρησης με εφαρμογές Κυκλικής Οικονομίας.

Το πρόγραμμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τους όρους της ΟΙΚΟΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ οι οποίοι διέπονται από το μοντέλο του SDG (Sustainable Development Goals) σύμφωνα με τους 17 στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το οποίο βασίζεται μεταξύ άλλων και στο μοντέλο του Environmental Social Governance (ESG), το οποίο δύναται να λειτουργήσει μέσω εφαρμογών Κυκλικής Οικονομίας. 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κύριος στόχος της κατάρτισης είναι να υποκινήσει τους καταρτιζόμενους και τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται ότι στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη όχι μόνο η τεχνική και οικονομική διάσταση αλλά και η περιβαλλοντική και η κοινωνική. Η ολιστική αντιμετώπιση αποτελεί το βέλτιστο επίπεδο βιωσιμότητας. Η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας σε όλους τους κλάδους, εκτός από τους κλάδους της διαχείρισης ενέργειας και Αποβλήτων, οι οποίοι είναι όντως από τους σημαντικότερους κλάδους – τομείς, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τα απόβλητα (στερεά, υγρά, αέρια) και οι απώλειες ενέργειας, η βιώσιμη χρήση των πόρων δηλαδή, είναι δείκτης του οικονομικού και πολιτισμικού επιπέδου και καθρέπτης της κοινωνίας μας.

Μέσα από το ενδοεπιχειρησιακό μέρος δε, οι στόχοι για την επιχείρηση είναι με την εφαρμογή από την επιχείρηση των προτάσεων του εκπαιδευτή: 

  • Να επιλέγονται δράσεις, τεχνικές, ενέργειες και πρακτικές οι οποίες οργανώνουν την επιχείρηση με βάση το κυκλικό μοντέλο οικονομίας
  • Να αξιολογηθεί το επίπεδο ωριμότητας της βιωσιμότητας της επιχείρησης
  • Να αναδεικνύεται ο ρόλος της επιχείρησης ως βιώσιμης στο εξωτερικό επιχειρηματικό περιβάλλον της
  • Να επιλέγονται βιώσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και χρηματοδοτήσεις
  • Να αξιολογηθούν οι υποδομές και ο εξοπλισμός της επιχείρησης ή των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και να επισημανθούν πιθανές ελλείψεις και να γίνουν προτάσεις βελτίωσης
  • Να επιτευχθεί στην πράξη οικονομία στο κόστος
  • Να ενθαρρυνθεί η μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη δραστηριότητα της εταιρείας

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα αφορά Λειτουργούς υπεύθυνους Συστημάτων Διαχείρισης, Διευθυντές, τμηματάρχες, βοηθούς τμηματάρχες επιχειρήσεων στην Κύπρο, Διευθυντικά και διοικητικά στελέχη επενδυτικών οίκων, όπως και στελέχη επενδυτικών οίκων που αξιολογούν ή λαμβάνουν αποφάσεις χρηματοδοτήσεων.

Επίσης αφορά Διευθυντικά και διοικητικά στελέχη συμβουλευτικών οίκων και σύμβουλοι επιχειρήσεων, Γραμματείς, Διευθυντές, τμηματάρχες, βοηθούς τμηματάρχες υπηρεσιών Δήμων, Κοινοτήτων και συμβουλίων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το εν λόγω πρόγραμμα κατάρτισης αποτελείται από δύο κύρια μέρη: 

Το ιδρυματικό μέρος του προγράμματος (σεμινάριο) το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά με διάρκεια 12 ώρες σε 3 συσντήσεις και το ενδοεπιχειρησιακό μέρος του προγράμματος (συνάντηση), το οποίο θα διεξαχθεί εν μέρει διαδικτυακά και το λοιπό μέρος δια ζώσης με διάρκεια 6 ώρες (κάποιες συναντήσεις θα γίνουν διαδικτυακά και κάποιες προσωπικά)


Εκπαιδευτής/Εμπειρογνώμονας: Παναγιώτης Αλαβέρας

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός. Είναι Ανώτερος Σύμβουλος Καινοτομίας και Περιβάλλοντος, Διαπιστευμένος BIM εμπειρογνώμονας AS+, (Innovation and Environment Senior Consultant, Certified BIM expert AS+). Έχει πολυετή εμπειρία στην Κύπρο και την ΕΕ με εξειδίκευση στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καινοτομίας και τη διαχείριση Αποβλήτων.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1530.00
  • € 1530.00
  • € 290.70
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1530.00
  • € 0.00
  • € 290.70
  • € 1530.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 15 Ιουν 2022

Ώρα

14:30 - 18:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 21 Ιουν 2022

Ώρα

14:30 - 18:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 22 Ιουν 2022

Ώρα

14:30 - 18:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εφαρμογές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Κυκλική Οικονομία (100% Επιχορηγημένο)

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Εφαρμογές Εταιρικής Βιωσιμότητας και Κυκλική Οικονομία (100% Επιχορηγη...

Το σεμινάριο κρίνεται ζωτικής σημασίας αφού η κατάρτιση των στελεχών των επιχειρήσεων της Κύπρου θα πρέπει να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναπτύξουν νέες ...

02/04/2024 08:30

14 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online