Διοίκηση Αποθήκης Ξενοδοχείων, Μονάδων Τροφοδοσίας και Εστιατορίων

- Εφοδιαστική Αλυσίδα/ Εμπόριο - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

15 Ιουν 2022 08:30 16 Ιουν 2022 16:30
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
Διοίκηση Αποθήκης Ξενοδοχείων, Μονάδων Τροφοδοσίας και Εστιατορίων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διοίκηση αποθηκών ξενοδοχείων, μονάδων τροφοδοσίας και εστιατορίων έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά λόγω του ότι πρόκειται για φύλαξη τροφίμων, ποτών, καθαριστικών κ.ά. η οποία διέπεται από συγκεκριμένους κανονισμούς, και λόγω του ότι πρέπει να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο οι λειτουργικές ανάγκες των μονάδων. Το πρόγραμμα ασχολείται με την λειτουργία και διοίκηση των σύγχρονων αποθηκών ξενοδοχείων, μονάδων τροφοδοσίας και εστιατορίων και καλύπτει διαδικαστικές, νομικές και άλλες υποχρεώσεις.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ο στόχος της αποθήκης ενός ξενοδοχείου / μονάδας τροφοδοσίας / εστιατορίου είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους και η μεγιστοποίηση της ποιοτικής εξυπηρέτησης των πελατών. Ο χειρισμός μια αποθήκης περιλαμβάνει πολλές και διάφορες λειτουργικές δραστηριότητες και η αποτελεσματική της λειτουργία εξαρτάται από το πόσο καλά και αποτελεσματικά διενεργούνται οι δραστηριότητες αυτές.

Σε κάθε μια από τις ενότητες του προγράμματος, παρουσιάζεται βήμα προς βήμα ότι ισχύει διεθνώς για τη δομή, τη λειτουργία, τη ροή και προστασία των υλικών, τις προδιαγραφές φύλαξης και διοίκηση αποθηκών ξενοδοχείων μονάδων τροφοδοσίας και εστιατορίων.

Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε καλύτερη θέση να αντιλαμβάνονται τα θέματα διοίκησης μιας αποθήκης ξενοδοχείου / μονάδας τροφοδοσίας /εστιατορίου και να δρουν με πιο ορθό τρόπο.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε υπεύθυνους αποθηκών ξενοδοχειακών μονάδων, μονάδων τροφοδοσίας και εστιατορίων, food and beverage controllers, food and beverage managers, προσωπικό λογιστηρίου ξενοδοχειακών μονάδων, μονάδων τροφοδοσίας και εστιατορίων, σεφ και ιδιοκτήτες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιεχόμενο Προγράμματος:

Εισαγωγή - Βασικές Έννοιες - Στόχος αποθήκης - Ειδή αποθηκών - Μορφή κτηρίου - Επιλογή αποθηκευτικού συστήματος - Σχεδιασμός ροής των υλικών - Οικοδομικά στοιχεία κτηρίου - Οροφή - Δάπεδο – Πόρτες - Σήμανση – Ράμπες – Ράφια – Βασικά είδη ραφιών.

Προδιαγραφές Προϊόντων- Προσφορές.

Δραστηριότητες αποθήκης – Παραλαβές – Αποθήκευση – Προετοιμασία παραγγελιών.

Διαδικασία Απογραφών(ετήσιες και περιοδικές) – Επιστροφών (Reverse Logistics) - Ασφάλεια αποθηκών και εμπορευμάτων.

Σύστημα HACCP και Ποιότητα Τροφίμων.

Τρωκτικά, Pest control - JIT system – FIFO - FEFU- Ετικέτες Τροφίμων.

Κόστος αποθήκης - Παραγωγικότητα- Δείκτες αξιολόγησης- Χρόνοι εργασιών

Διοίκηση Προσωπικού και διαχείριση του - Διαπροσωπικές Σχέσεις


 Εκπαιδευτής

Παναγιώτης Χατζησυμεού

Ο κ. Παναγιώτης Χατζησυμεού εργάζεται από το 2007 στο KES College ως υπεύθυνος των Προγραμμάτων Σπουδών των Ξενοδοχειακών Σπουδών και παράλληλα είναι σύμβουλος επιχειρήσεων σε θέματα όπως το άνοιγμα νέων εστιατορίων, ανάπτυξη μενού, επιλογή/εκπαίδευση προσωπικού και άλλα. Έχει πείρα πέραν των 40 χρόνων και εργάστηκε σε πολλές χώρες όπως Ελλάδα, Ελβετία, Χόνγκ Κονγκ, Σαουδική Αραβία, Ρωσία και άλλες. Εργάστηκε στις Κυπριακές Αερογραμμές ως Υπεύθυνος του Τμήματος Τροφοδοσίας. Είναι κάτοχος Ανώτερου Διπλώματος στις Γαστρονομικές Τέχνες, Πτυχίου στη Διοίκηση Ξενοδοχείων (BA hons) και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Ξενοδοχείων και Επισιτιστικών Μονάδων από το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων-Eurotoques και πολλών άλλων επαγγελματικών συνδέσμων. Συχνά διδάσκει και παρουσιάζει σεμινάρια σε ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού.



Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 378.00
  • € 238.00
  • € 0.00
  • € 140.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 378.00
  • € 0.00
  • € 71.82
  • € 378.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 15 Ιουν 2022

Ώρα

08:30 - 16:30

Τοποθεσία:

Ayia Napa Hotels Limited (Alion Beach Hotel )

Πέμπτη - 16 Ιουν 2022

Ώρα

08:30 - 16:30

Τοποθεσία:

Ayia Napa Hotels Limited (Alion Beach Hotel )

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διοίκηση Αποθήκης Ξενοδοχείων, Μονάδων Τροφοδοσίας και Εστιατορίων