Προστασία από τη Διάβρωση Παράκτιων (Offshore) Εγκαταστάσεων - Καθοδική Προστασία με βάση το CYS EN 12495

- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον - Κατασκευές/ Construction

10 Μαΐου 2021 08:45 14 Μαΐου 2021 14:15
Ελληνικά
14 ώρες ( 3 μέρες )
Προστασία από τη Διάβρωση Παράκτιων (Offshore) Εγκαταστάσεων - Καθοδική Προστασία με βάση το CYS EN 12495

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η εξερεύνηση και εκμετάλλευση φυσικού αερίου με τις εγκαταστάσεις σε ισχυρά διαβρωτικά περιβάλλοντα όπως η θάλασσα αλλά και η παρουσία θείου και υδρόθειου μέσα στο φυσικό αέριο προκαλούν διάβρωση στους αγωγούς και γενικά σε μεταλλικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαιοειδών επιβάλουν την αποτελεσματική προστασία του εξοπλισμού από την ηλεκτροχημική διάβρωση.

Επίσης, σε ισχυρά διαβρωτικά περιβάλλοντα λειτουργούν και βιομηχανικές εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρισμού, αφαλατώσεων και επεξεργασίας λυμάτων.

Η γνώση των μηχανισμών της διάβρωσης μετάλλων στις οποίες στηρίζονται τα συστήματα Καθοδικής Προστασίας και ο σχεδιασμός και εγκατάσταση αυτών των συστημάτων  σύμφωνα με αναγνωρισμένα πρότυπα και από πιστοποιημένο προσωπικό (EN 15257) είναι απαραίτητα για την προστασία του εξοπλισμού των προαναφερθεισών βιομηχανιών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Απευθύνεται σε εποπτικό προσωπικό Εταιρειών/Βιομηχανιών των οποίων οι εγκαταστάσεις λειτουργούν σε υδατικό /θαλάσσιο περιβάλλον όπως σταθμοί παραγωγής ηλεκτρισμού, εταιρείες μεταφοράς/αποθήκευσης φυσικού αερίου και πετρελαίου, σταθμοί αφαλατώσεων και επεξεργασίας λυμάτων, υδατοπρομήθεια, εταιρείες παροχής υπηρεσιών στη ναυσιπλοΐα και στα oil rigs κλπ.

Το εν λόγω προσωπικό μπορεί να είναι μηχανολόγοι μηχανικοί, πολιτικοί μηχανικοί, χημικοί μηχανικοί, Σύμβουλοι Μηχανικοί, Στελέχη βιομηχανίας/ εταιρείας,  Προσφοροδότες εργασιών για έργα, Τεχνικοί  εγκαταστάτες και συντηρητές έργων, στις προαναφερόμενες δραστηριότητες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής: Γεώργιος Κατωδρύτης.

Ο Γεώργιος Κατωδρύτης έχει διδάξει για 10 χρόνια στο ΤΕΠΑΚ (Επίκουρος Καθηγητής) και 30 χρόνια στο Ανώτερο Tεχνολογικό Ινστιτούτο (Αν. Λέκτορας), και ειδικεύεται στους τομείς της Αντοχής Υλικών (δοκιμές υλικών), Μεταλλουργίας (Θερμικές Κατεργασίες, Τεχνολογία Χυτηρίου Μετάλλων), Διάβρωση και Προστασία Μετάλλων. Στο ΤΕΠΑΚ οργάνωσε και εκτέλεσε με επιτυχία Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον τομέα της Διάβρωσης και Προστασίας Μετάλλων.  Συνεργάστηκε με το French Corrosion Institute (affiliated company Swerea Kimab Stocholm) και την CEFRACOR (Certfication Francaise de Corrosion) στον τομέα της έρευνας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων Διάβρωσης και Προστασίας Μετάλλων (sea sector). Είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Υπουργείου Παιδείας για τις εξετάσεις Διορισίμων στην Τεχνική Εκπαίδευση (Γεν. Μηχανολογία) και μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Diploma Technician Courses on Oil and Gas» των ιδιωτικών πανεπιστημίων Frederick, UCLAN, Intercollege and Global college. Τέλος, αποτελεί τον Εθνικό Αντιπρόσωπο της Κύπρου μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης στις Επιτροπές ISO/TC156«Corrosion of Metals and Alloys» και CEN/TC 219/WG3 «Cathodic Protection». 

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 250.00
  • € 200.00
  • € 47.50
  • € 50.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 250.00
  • € 0.00
  • € 47.50
  • € 250.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 10 Μαΐου 2021

Ώρα

08:45 - 14:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 12 Μαΐου 2021

Ώρα

08:45 - 14:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 14 Μαΐου 2021

Ώρα

08:45 - 14:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Προστασία από τη Διάβρωση Παράκτιων (Offshore) Εγκαταστάσεων - Καθοδική Προστασία με βάση το CYS EN 12495