Ανάπτυξη και Ενίσχυση των Επιχειρηματικών Ηγετών

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Soft Skills / Επικοινωνία

16 Ιουν 2020 16:00 30 Ιουν 2020 19:00
Ελληνικά
14 ώρες ( 4 μέρες )
Ανάπτυξη και Ενίσχυση των Επιχειρηματικών Ηγετών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν ότι για να επιτύχουν στο έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον χρειάζεται να αναπτύξουν τις ηγετικές και διευθυντικές ικανότητες των στελεχών τους, τους επιχειρηματικούς ηγέτες του αύριο.

Oι κυπριακές επιχειρήσεις έχουν συχνά να αντιμετωπίσουν το εξής πρόβλημα:

Ενώ έχουν νέους επαγγελματίες που κατέχουν εξαιρετικά ακαδημαϊκά προσόντα και είναι γνώστεςτων τεχνικών θεμάτων που αφορούν την εργασία τους, συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους προϊστάμενους, υφιστάμενους ή πελάτες τους σε θέματα επικοινωνίας, παρακίνησης, αντιμετώπισης συγκρούσεων, διαχείρισης πίεσης και άγχους, επίλυσης προβλημάτων ή χειρισμού παραπόνων. Αυτές οι κοινωνικές δεξιότητες (soft skills) συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη των ηγετών του μέλλοντος, διαφοροποιώντας έναν καλό επαγγελματία από έναν εξαιρετικό ηγέτη.

Το διαδικτυακό σεμινάριο έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει άτομα που έχουν θέση επιτηρητή/επόπτη και χρειάζεται να έχουν όλες τις απαραίτητες ηγετικές ικανότητες για να αντεπεξέλθουν στο ρόλο τους.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  • Αντιλαμβάνονται τις διαφορές μεταξύ του διευθυντή και του ηγέτη
  • Διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις σχέσεις με τους συναδέλφους και πελάτες τους, ώστε να αποφεύγονται οι συγκρούσεις και οι παρεξηγήσεις
  • Δίνουν και να παίρνουν ανατροφοδότηση από υφιστάμενους και προϊστάμενους
  • Καθοδηγούν και να εποπτεύουν τους υφιστάμενους και την ομάδα τους αποτελεσματικά
  • Αναγνωρίζουν το πρόβλημα που παρουσιάζεται σε κάθε περίσταση και χρησιμοποιούν καλές πρακτικές για την επίλυσή του, μέσω της αξιοποίησης διάφορων εργαλείων ηγεσίας
  • Παρακινούν την ομάδα ώστε να υλοποιούν τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας
  • Σχηματίζουν ολοκληρωμένες ομάδες με ξεκάθαρες δραστηριότητες και ανάθεση εργασιών
  • Σκέφτονται με στρατηγικό τρόπο για το όφελος της εταιρείας μακροπρόθεσμα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αφορά νέους επαγγελματίες και νέους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις ηγετικές και διευθυντικές τους ικανότητες και να είναι σε θέση να διευθύνουν τις ομάδες τους αποτελεσματικά.

Διαφέρει από τα συνηθισμένα σεμινάρια μιας και είναι πολύ πρακτικό, διαδραστικό και ευχάριστο! 

Πιο συγκεκριμένα το σεμινάριο απευθύνεται μεταξύ άλλων και στους πιο κάτω

  • Νέοι επαγγελματίες που θέλουν να ανελιχθούν στην καριέρα τους σε διευθυντικές θέσεις
  • Nέοι που εργάζονται σε οικογενειακές επιχειρήσεις
  • Νεαροί Επιχειρηματίες
  • Επιτηρητές/ Ομαδάρχες/ Διευθυντές που μεταβαίνουν από junior level σε middle level 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Πρακτικό σεμινάριο, με αναφορές από κυπριακές και διεθνείς επιχειρήσεις  καθώς και διεθνείς έρευνες (από Harvard Business Review, McKinsey and Company, κτλ.)
  • Οι συμμετέχοντες άμεσα μετά την παρακολούθηση του σεμιναρίου μπορούν να εφαρμόσουν τεχνικές και πρακτικές για να βελτιώσουν τον εαυτό τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο
  • Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευεργετική δύναμη της ομάδας, και να μεταφέρουν τις ωφέλειες της συνεργασίας στην εταιρεία τους
  • Οι εκπαιδευτές διαθέτουν επαγγελματική εμπειρία ως διευθυντές και ηγέτες επιχειρήσεων και θα μοιραστούν με τους εκπαιδευόμενους τα δικά τους λάθη και εμπειρίες
  • Η πρακτική εμπειρία εμπλουτίζεται με παγκοσμίως γνωστά επιστημονικά ευρήματα και μοντέλα
  • Το σεμινάριο είναι ευχάριστο και βιωματικό, με πρακτικές ασκήσεις εντός και εκτός της τάξης
  • Συνεχή συζήτηση και διάδραση ανάμεσα στους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευομένους
  • Εξαιρετική ευκαιρία για την ανάπτυξη της ομαδικότητας για άτομα από το ίδιο τμήμα ή επιχείρηση
  • Το υλικό του προγράμματος έχει αναπτυχθεί στη βάση απαντήσεων επιχειρηματιών από 5 χώρες (Κύπρος, Γερμανία, Λιθουανία, Βουλγαρία και Λετονία) για τις δεξιότητες των νέων ηγετών. 

Εκπαιδευτές
Δρ Σίλια Χατζηχριστόδουλου:

Η Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου (BSc, MPhil, PhD.) είναι η Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας GrantXpert Consulting. Η εταιρεία συστάθηκε το 2009, κατόπιν εξασφάλισης της πρώτης θέσης στο Σχέδιο επιχορηγήσεων για Ενίσχυση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Υπουργείου ΕΕΒΤ Η Δρ Χατζηχριστοδούλου είναι εξειδικευμένος σύμβουλος σε Ευρωπαϊκά και συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα επιχορηγήσεων, με εμπειρία πέραν των 13 ετών το συγκεκριμένο τομέα. Έχει εργασθεί το διάστημα 2004-2009 στο Κέντρο Ερευνών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ως σύμβουλος Ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων επιχορήγησης.

Η Δρ Χατζηχριστοδούλου έχει διετελέσει καθηγήτρια Πανεπιστημίου προτού δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση και ως εκ τούτου συνδυάζει μοναδικά την ακαδημαϊκή με την πρακτική γνώση σε ότι αφορά στη διοίκηση επιχειρήσεων, την ανάπτυξη ηγετών και το κτίσιμο αποτελεσματικών ομάδων.

Η Δρ Χατζηχριστοδούλου έχει υλοποιήσει πέραν των 30 εκπαιδευτικών σεμιναρίων για 600+ επαγγελματίες και στελέχη επιχειρήσεων στον τομέα της ηγεσίας και της ομαδικότητας τα τελευταία 6 χρόνια. Οι συμμετέχοντες μένουν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη διαδραστικότητα του σεμιναρίου, τις πρακτικές ασκήσεις, τις εξωτερικές δραστηριότητες και την αποτελεσματικότητα και εφαρμογή του σεμιναρίου σε καθημερινό επίπεδο.

Σπούδασε στο LSE (BSc Accounting & Finance), αποφοιτώντας με άριστα. Στη συνέχεια σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MPhil in Management Studies), αποφοιτώντας με έπαινο. Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές το 2013 στο Πανεπιστήμιο του Sheffield.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Σίλια Χατζηχριστοδούλου - Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος, GrantXpert Consulting

Η Σίλια είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ως Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GrantXpert Consulting, ηγείται μιας δυναμικής ομάδας αφοσιωμένης στην υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος επιχειρηματικών οντότητων, συμπεριλαμβανομένων μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, δήμων, κοινοτήτων, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Η εταιρεία της ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών με στόχο τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης, την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, την πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης και τη σωστή διαχείριση έργων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, μετά από αξιοποίηση Εθνικών κονδυλίων από το Εθνικό Σχέδιο Ενίσχυσης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας με τίτλο «Υποστήριξη Νέων Γυναικών Επιχειρηματιών». Έκτοτε, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για τους πελάτες της. Τον Απρίλιο του 2019, η Σίλια έλαβε το βραβείο «Businesswoman of the Year» κατά τη διάρκεια της τελετής «Madame Figaro Women of the Year» μετά από ψηφοφορία σε εθνικό επίπεδο.

Η Σίλια αποφοίτησε με άριστα στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το London School of Economics (LSE) το 2003. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα Management Studies από το University of Cambridge. Το 2013, η Σίλια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο Management School του University of Sheffield.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, έχοντας καθοδηγήσει πάνω από 100 επιχειρηματίες σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και εκπαίδευσε περισσότερους από 5000 επαγγελματίες και φοιτητές. Διαθέτει εκτενή πρακτική και ακαδημαϊκή τεχνογνωσία και οι τομείς εξειδίκευσής της περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη Ηγεσίας
  • Εκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα
  • Νεοφυείς Επιχειρήσεις και Διαχείριση Καινοτομίας
  • Διαχείριση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Επιχορηγήσεων
  • Διαχείριση Αλλαγής
  • Σύγχρονα Στυλ και Δεξιότητες Ηγεσίας
  • Οικοδόμηση Ομαδικότητας και Συνεργασίας
  • Ενίσχυση των Soft Skills

Αναγνωρίζεται για  τη διεξαγωγή διαδραστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων με άμεση πρακτική εφαρμογή, και είναι κεντρική ομιλήτρια σε πολλές εκδηλώσεις όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει θέματα όπως «Πρόσβαση σε εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιχορηγήσεων», «Ενίσχυση ηγεσίας, απασχολησιμότητας και επιχειρηματικών δεξιοτήτων», «Ανάπτυξη και προώθηση διευθυντών σε αποτελεσματικούς ηγέτες», «Πώς να κάνετε την καινοτομία καθημερινή συνήθεια στη ζωή σας» και «Εξερευνώντας τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέους επιχειρηματίες».

Τα τελευταία 16 χρόνια, ήταν επισκέπτρια λέκτορας σε τοπικά πανεπιστήμια - Business Schools (EUC, CIIM, CIM), διδάσκοντας μαθήματα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την επαγγελματική ανάπτυξη, και τη στρατηγική επιχειρήσεων.

Επιπλέον, καθοδηγεί συμμετέχοντες/ουσες στο IdeaCy Incubation-Acceleration Programme και κατέχει τη θέση της Administrative Director στο Future Skills Hub του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2023, έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κορυφαίες φωνές του LinkedIn στην ανάπτυξη ηγεσίας, μοιράζοντας πολύτιμες γνώσεις στο παγκόσμιο κοινό.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 250.00
  • € 200.00
  • € 47.50
  • € 50.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 50.00
  • € 0.00
  • € 9.50
  • € 50.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 16 Ιουν 2020

Ώρα

16:00 - 19:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 18 Ιουν 2020

Ώρα

16:00 - 19:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 23 Ιουν 2020

Ώρα

17:00 - 19:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 30 Ιουν 2020

Ώρα

17:00 - 19:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Ανάπτυξη και Ενίσχυση των Επιχειρηματικών Ηγετών

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Ανάπτυξη και Προώθηση Νέων Διευθυντικών Στελεχών σε Αποτελεσματικούς Η...

Πολλοί επαγγελματίες, παρά τα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν, αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ικανότητες λήψης πρωτοβουλίας και αποφ...

15/05/2024 09:00

12 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

The Classic Hotel (Λευκωσία)