Διαχείριση Τροφίμων και Ορθές Πρακτικές Υγιεινής

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

02 Ιουν 2020 14:30 04 Ιουν 2020 18:15
Ελληνικά
7 ώρες ( 2 μέρες )
Διαχείριση Τροφίμων και Ορθές Πρακτικές Υγιεινής

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οι εργαζόμενοι σε κάθε επιχείρηση θα πρέπει να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες ώστε να γνωρίζουν τις βασικές αρχές της μικροβιολογίας και της υγιεινής των τροφίμων και να λαμβάνουν μέτρα για να προλαμβάνονται οι τροφικές δηλητηριάσεις. Επίσης μέσω του προγράμματος αυτού, θα παρασχεθεί αυτή η αναγκαία εκπαίδευση του εμπλεκόμενου προσωπικού και για επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων των χειριστών τροφίμων.


ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Η επικαιροποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων του χειριστή τροφίμων αλλά και των διευθυντών για την ορθή διαχείριση και παρασκευή υγιεινών, θρεπτικών και ασφαλών τροφίμων και η βελτίωση πρακτικών καλής προσωπικής υγιεινής ώστε να παρεμποδίζεται η μετάδοση μικροβίων και η επιμόλυνση των τροφίμων κατά τη παρασκευή τους, με βάση τις αρχές του συστήματος HACCP. 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Ιδιοκτήτες μονάδων παρασκευής και επεξεργασίας τροφίμων, Διευθυντές Παραγωγής, Συντονιστές HACCP και προσωπικό εργοστασίων παραγωγής, επεξεργασίας και διάθεσης τροφίμων.
  • Διευθυντές, αποθηκάριους, υπευθύνους τροφίμων και ποτών, σεφ, μαγείρων και σερβιτόρων  ξενοδοχείων και προσωπικό εστιατορίων, σνακ μπαρς, καφετεριών και  των μονάδων μαζικής εστίασης (δεξιώσεις).
  • Ιδιοκτήτες και προσωπικό που εργοδοτείται σε υπεραγορές, φρουταρίες, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, παγωταρίες και εργαστήρια παραγωγής παραδοσιακών τροφίμων.
  • Προσωπικό οίκων φροντίδας ηλικιωμένων, σχολικών καντινών και νοσηλευτηρίων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι να μπορούν να :

  • Να εφαρμόζουν ασφαλείς μεθόδους και να τηρούν τις προαπαιτήσεις της ατομικής υγιεινής.
  • Να εφαρμόζουν καλές πρακτικές για τη διατήρηση υγιεινών, θρεπτικών και ασφαλών τροφίμων.
  • Να αναγνωρίζουν τους βασικούς παράγοντες στην ανάπτυξη των μικροβίων στα τρόφιμα.
  • Να αντιλαμβάνονται την σημασία των μικροοργανισμών στην επεξεργασία των τροφίμων ώστε να αποφεύγουν την επιμόλυνση των.
  • Να προλαμβάνουν τις τροφικές δηλητηριάσεις.
  • Να εντοπίζουν την αλλοίωση τροφίμων και να εφαρμόζουν διορθωτικές ενέργειες για αποφυγή επανάληψης του προβλήματος
  • Να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τις διαδικασίες χειρισμού των αλλεργιογόνων
  • Να εφαρμόζουν  τις ορθές πρακτικές απολύμανσης του εξοπλισμού

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Κωνσταντίνος Πίροκκας - Food Safety and Qual. Sys. Consultant at F.H.A.Adv. Services

Ο Κωνσταντίνος Πίροκκας έχει σπουδές στη τεχνολογία τροφίμων και μικροβιολογία τροφίμων. Είναι σύμβουλος και εκπαιδευτής σε θέματα διαχείρισης της Ασφάλειας τροφίμων τα τελευταία 30 χρόνια και από τους πρώτους που έχουν εφαρμόσει συστήματα HACCP στη Κύπρο. Είναι από τους κορυφαίους συμβούλους στην ασφάλεια τροφίμων και συνεργάζεται με μεγάλα ξενοδοχεία και εταιρείες παραγωγής φαγητού. Είναι ενεργό μέλος σε συνδέσμους υγιεινής και ασφάλειας στην Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη με τεράστια εμπειρία στην εκπαίδευση επαγγελματιών.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 110.00
  • € 84.00
  • € 20.90
  • € 26.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 82.50
  • € 0.00
  • € 15.68
  • € 82.50

Κοστολογικές Πληροφορίες

Για Μη δικαιούχους ΑνΑΔ προσφέρεται Έκπτωση 25%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 02 Ιουν 2020

Ώρα

14:30 - 18:15

Τοποθεσία:

Flamingo Hotel

Πέμπτη - 04 Ιουν 2020

Ώρα

14:30 - 18:15

Τοποθεσία:

Flamingo Hotel

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση Τροφίμων και Ορθές Πρακτικές Υγιεινής