
New Trends in Sushi
- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ανάπτυξη Δεξιοτήτων
Οι sushi chefs και οι επαγγελματίες της γαστρονομίας χρειάζεται να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις εξελισσόμενες τεχνικές και τάσεις ώστε να παραμένουν ανταγωνιστικοί.
Γνώση Νέων Υλικών
Η εμφάνιση νέων και καινοτόμων υλικών που προσφέρουν οφέλη για την υγεία, βιωσιμότητα και μοναδικές γεύσεις.
Κατανόηση του Fusion Sushi
Με την αυξανόμενη παγκόσμια γαστρονομική επιρροή, υπάρχει αυξημένη ζήτηση για συνδυασμό παραδοσιακού ιαπωνικού sushi με διεθνείς κουζίνες.
Προτιμήσεις Πελατών
Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών επιβάλλουν την κατανόηση τάσεων όπως το plant-based sushi, το οικολογικά συνειδητό φαγητό και η οπτικά εντυπωσιακή παρουσίαση πιάτων.
Πρακτικές Βιωσιμότητας
Οι sushi chefs πρέπει να προσαρμοστούν σε φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, όπως η μείωση της κατανάλωσης ψαριού, η βιώσιμη προμήθεια και η ελαχιστοποίηση αποβλήτων.
ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Εκπαιδευτικοί Στόχοι
Με το τέλος της εκπαιδευτικής συνεδρίας, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:
- Κατανοούν τις Σύγχρονες Τάσεις Sushi: Να γνωρίζουν τις παγκόσμιες τάσεις όπως fusion sushi, plant-based sushi και τον αντίκτυπο των πρακτικών βιωσιμότητας.
- Αναπτύσσουν Νέες Τεχνικές: Να εξασκούν και να ενσωματώνουν σύγχρονες τεχνικές παρασκευής sushi που περιλαμβάνουν νέα υλικά, στυλ παρουσίασης και επιρροές fusion.
- Εντοπίζουν και Χρησιμοποιούν Νέα Υλικά: Να εξερευνούν και να αξιοποιούν αποτελεσματικά μοντέρνα υλικά (εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης, plant-based υποκατάστατα, τοπικά αλιευμένα ψάρια) για ενίσχυση γεύσης, παρουσίασης και βιωσιμότητας.
- Δημιουργούν Fusion Πιάτα: Να συνδυάζουν παραδοσιακές τεχνικές sushi με γεύσεις και τεχνοτροπίες άλλων κουζινών.
- Κατανοούν τις Προτιμήσεις των Πελατών: Να αποκτούν γνώσεις για τις μεταβαλλόμενες καταναλωτικές τάσεις, τις οπτικές απαιτήσεις και τις διατροφικές επιλογές όπως ο βιγκανισμός.
- Εφαρμόζουν Πρακτικές Βιωσιμότητας: Να εφαρμόζουν στρατηγικές αειφόρου παρασκευής sushi, όπως η μείωση αποβλήτων και η χρήση οικολογικών υλικών.
- Καινοτομούν και Πειραματίζονται: Να ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα και τον πειραματισμό στην παρασκευή sushi, με στόχο τη δημιουργία μοναδικών πιάτων που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις.
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μάγειρες και σεφ που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανία Τροφίμων σε Ξενοδοχεία, Εστιατόρια ή μονάδες Catering.
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Για Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 330.00
- € 140.00
- € 0.00
- € 190.00
- € 190.00
Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ
- € 330.00
- € 0.00
- € 62.70
- € 330.00
- € 392.70
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ
Πέμπτη - 22 Ιαν 2026
Ώρα
09:00 - 17:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:
Ιωάννης ΓιακουμίδηςΤοποθεσία:
Columbia Hotel Academy
Ελληνικά
English

