All about Pasta

- Ποιότητα και Σχετικά Πρότυπα - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

21 Ιαν 2026 09:00 21 Ιαν 2026 17:00 Columbia Hotel Academy
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
All about Pasta

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασης να μελετήσουν σε βάθος τους διάφορους τύπους πάστας-μακαρονοειδών, καθώς και να συσχετίζουν κάθε τύπο με τις καταλληλότερες μεθόδους μαγειρέματος και τις ιδιαίτερες ιδιότητές του.

Τα πρότυπα λειτουργίας του ξενοδοχειακού και επισιτιστικού τομέα, καθώς και οι νέες γαστρονομικές τάσεις και η εμφάνιση της κατηγορίας ταξιδιωτών “foodies”, δημιουργούν την ανάγκη για πιο ικανό και ευέλικτο προσωπικό, ώστε ο κλάδος να μπορεί να προσαρμοστεί στις νέες τάσεις και να προσφέρει σταθερά ποιοτικό φαγητό που ικανοποιεί τις ανάγκες των επισκεπτών.

Οι πρακτικές εφαρμογές είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τους συμμετέχοντες, καθώς μέσα από αυτές εφαρμόζουν στην πράξη τη θεωρητική γνώση. Θα μπορούν να κατανοούν τη διαφορά μεταξύ υγρών και ξηρών μαγειρικών τεχνικών, να ονομάζουν και να εξοικειώνονται με τα διάφορα σκεύη και μηχανήματα που χρησιμοποιούνται καθημερινά στην κουζίνα, και να εξασκούν τεχνικές κοπής, καθαρισμού και μαγειρέματος.

Η εκπαίδευση θα καλύψει την ανάγκη του κλάδου για βελτιωμένες μαγειρικές δεξιότητες και θα ενισχύσει την ικανότητα των εργαζομένων να λειτουργούν στην κουζίνα είτε ως μέλη ομάδας είτε αυτόνομα, ακόμη και υπό συνθήκες πίεσης, λαμβάνοντας αποφάσεις και ιεραρχώντας τις εργασίες σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μαθησιακοί Στόχοι

Γνώσεις

  • Αναγνώριση της προέλευσης και των χαρακτηριστικών των βασικών τύπων:
    • Πάστας-μακαρονοειδών
    • Ριζότο
  • Καταγραφή των πιο συνηθισμένων σαλτσών στη σύγχρονη κουζίνα.
  • Ονομασία των διαφόρων εργαλείων και εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για συγκεκριμένα υλικά.


Δεξιότητες (Competencies)

  • Εξήγηση των παραγόντων που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή μεθόδων μαγειρέματος.
  • Εξήγηση και τεκμηρίωση των διαφορετικών και πλέον κατάλληλων μεθόδων μαγειρέματος για πάστα- μακαρονοειδών
  • (Επαναλαμβανόμενο σημείο) Εξήγηση και τεκμηρίωση των πλέον κατάλληλων μεθόδων μαγειρέματος για πάστα- μακαρονοειδών

Στάσεις (Mindset)

  • Εξήγηση του ευεργετικού ρόλου της προσωπικής γαστρονομικής γνώσης στη δημιουργία αξίας για τους επισκέπτες ξενοδοχείων και εστιατορίων.
  • Συζήτηση του ρόλου της δημιουργικής και ελκυστικής παρουσίασης των πιάτων στην ικανοποίηση των πελατών.
  • Αναγνώριση της σημασίας της νομοθεσίας που διέπει τα τρόφιμα και των συνεπειών της μη συμμόρφωσης.


Πρακτικό Μέρος

Πρακτικές Τεχνικές

  • Ονομασία των διαφόρων εργαλείων και εξοπλισμού που χρησιμοποιούνται στην κουζίνα για συγκεκριμένα υλικά (πάστα -μακαρονοειδών, ριζότο, σάλτσες, mise-en-place κ.λπ.).


Πρακτικές Δεξιότητες (Competencies)

  • Διάκριση των βασικών γεύσεων στην κατηγορία:
    • Πάστας- μακαρονοειδών
  • Αξιολόγηση της ποιότητας των τροφίμων μέσω των πέντε αισθήσεων.
  • Προετοιμασία σωστού mise-en-place για κύρια πιάτα που βασίζονται στην πάστα.
  • Εξάσκηση και εφαρμογή συνταγών χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα έγγραφα και οδηγίες.
  • Δημιουργία ισορροπημένων πιάτων σε επίπεδο χρωμάτων, υφών, σχημάτων και ποσοτήτων.
  • Εργασία σύμφωνα με τη νομοθεσία που διέπει τις επισιτιστικές επιχειρήσεις.


Στάσεις (Mindset) – Πρακτικός Τομέας

  • Επίδειξη ικανότητας εργασίας στην κουζίνα αυτόνομα ή ως μέλος ομάδας, ακόμη και σε απαιτητικές ή αγχωτικές συνθήκες.
  • Ιεράρχηση των εργασιών σύμφωνα με τον ημερήσιο φόρτο εργασίας.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μάγειρες και σεφ που εργάζονται στη Βιομηχανία Τροφίμων σε Ξενοδοχεία, Εστιατόρια ή μονάδες Catering

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ιωάννης Γιακουμίδης - Head Executive Chef and in charge of Columbia Culinary Management
Ο Ιωάννης είναι υπεύθυνος για τη Διεύθυνση του τμήματος Μαγειρικής της Columbia Hotel Academy, τους Executive Chefs, καθώς και για την εποπτεία της επαγγελματικής κατάρτισης των αποφοίτων της Ακαδημίας αλλά και τη μακροπρόθεσμη επαγγελματική τους κατάρτιση και εξέλιξη....
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 285.00
  • € 140.00
  • € 0.00
  • € 145.00
  • € 145.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 285.00
  • € 0.00
  • € 54.15
  • € 285.00
  • € 339.15
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 21 Ιαν 2026

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ιωάννης Γιακουμίδης

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : All about Pasta

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
All about Fish...

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασ...

19/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

All about Meat (Beef)...

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασ...

20/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

All about Pasta...

Η γνώση των μαγειρικών τεχνικών είναι απαραίτητη όταν κάποιος εργάζεται στην κουζίνα, και έχει εντοπιστεί η ανάγκη οι εργαζόμενοι των Ξενοδοχείων και της Εστίασ...

21/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

New Trends in Sushi...

Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Οι sushi chefs και οι επαγγελματίες της γαστρονομίας χρειάζεται να παραμένουν ενημερωμένοι σχετικά με τις εξελισσόμενες τεχνικές και τάσε...

22/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

F&B Service Standards – Intermediate...

The F&B Service Standards – Intermediate program develops the essential skills required to deliver consistent, professional, and guest-centred service. Grounded...

26/01/2026 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Columbia Hotel Academy

F&B Service Standards – Advanced...

The F&B Service Standards – Advanced program is designed for experienced F&B professionals aiming to refine their service delivery to a higher level of sophisti...

29/01/2026 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Columbia Hotel Academy