Management of Beverage Operations

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

21 Ιαν 2026 09:00 18 Φεβ 2026 17:00 CHEI (Λεμεσός)
Ελληνικά
35 ώρες ( 5 μέρες )
anad greek logo
Management of Beverage Operations

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διαχείριση μπαρ περιλαμβάνει τη λειτουργία μιας εγκατάστασης ή επιχείρισης που σερβίρει αλκοολούχα και άλλα ποτά. Εάν είστε υπεύθυνος για τη διαχείριση ενός μπαρ, θα χρειαστεί να επιβλέπετε μέλη του προσωπικού, όπως μπάρμαν και σερβιτόρους.  

Το μάθημα προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την πρόκληση της διαχείρισης των επιχειρήσεων ποτών σε ένα περιβάλλον φιλοξενίας. Με έμφαση στις πρακτικές διαχείρισης και ηγεσίας, συμπεριλαμβάνει τεχνικές πρόσληψης και αξιολόγησης απόδοσης. Καλύπτει την προώθηση πώλησης τροφίμων και ποτών, καθώς επίσης τα καθήκοντα και τις ευθύνες των μπάρμαν και των σερβιτόρων. 

Αυτό επιτρέπει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση όλων των πτυχών των εργασιών που αφορά ποτά σε ένα ξενοδοχείο ή άλλο χώρου εστίασης 

Αυτό το μάθημα είναι μέρος των πέντε μαθημάτων Εξειδίκευση της AH&LEI (δίπλωμα F&B Management). 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οφέλη για την επιχείρηση 

  • Πιστοποιημένους και άρτια εκπαιδευμένους Διευθυντές F&B. που θα χρησιμοποιούν γνώσεις και μεθοδολογίες, για την προώθηση και την ανάπτυξη της εταιρείας. 
  • Διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας μιας επιχείρησης Ποτών, μιας από τις πιο απαιτητικές εργασίες, όσον αφορά υπευθυνότητα 
  • Οι εταιρείες θα εργοδοτούν με υπερηφάνεια εκπαιδευμένα στελέχη με δίπλωμα που απονέμεται από έναν παγκοσμίου φήμης φορέα Πιστοποίησης 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Επαγγελματίες που κατέχουν ή επιδιώκουν θέση Διευυντή Μπαρ ή καφετερίας. 
  • Διευθυντές ή επόπτες σε Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών στους κλάδους της Φιλοξενίας και της Εστίασης. 
  • Ιδιοκτήτες και Διευθυντές Εστιατορίων και Μπαρ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θέματα
  • Τάσεις που επηρεάζουν τα μπαρ
  • Τα βασικά του σερβιρίσματος
  • Υπευθυνότητες στο σερβίρισμα ποτών
  • Πώληση αλκοόλ με προσοχή
  • Ηγεσία και εποπτεία
  • Όλες οι Λειτουργίες σ’ ένα μπαρ
  • Μάρκετινγκ και πωλήσεις μπαρ
  • Μπύρα
  • Οινοπνευματώδη
  • Βασικές αρχές του κρασιού
  • Κρασιά Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και άλλων χωρών

Διπλή πιστοποίηση: 

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Cyprus Hospitality Educational Institute 
  • Πιστοποιητικό AH&LEI. Όσοι ολοκληρώσουν το πρόγραμμα και περάσουν τις εξετάσεις θα λάβουν πιστοποιητικό και παγκόσμια αναγνώριση για το επίτευγμά τους. 


Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Αναστάσιος Πιζανίδης - Εκπαιδευτής Φιλοξενίας και Catering
Ο Αναστάσιος Πιζανίδης έχεις σπουδάσει Travel and Tourism Administration και είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από την ΑνΑΔ. Με πείρα πέραν των 30 χρόνων στη βιομηχανία της Φιλοξενίας και Catering (Food & Beverage), ο Αναστάσιος έχει εργαστεί σε Ελλάδα, Ρουμανία και Κύπρο κατέχοντας διοικητικές θέσεις με εξαιρετική επιτυχία. Από το 2021 συνεργάζεται μαζί μας σαν εκπαιδευτής σε προσωπικό εστίασης με εξειδίκευση στο σωστό σερβίρισμα. Έχει πολύ καλές κριτικές ιδιαίτερα στο “fine dining” κα...
Εύρος Αρακαπιώτης - Resident Manager at Limassol Del Mar
Ο Εύρος Αρακαπιώτης, αφού αποφοίτησε από το Centre International de Glion, στην Ελβετία, είχε αρχίσει να εργάζεται στον κλάδο της φιλοξενίας από το 1997. Με 25ετή επαγγελματική καριέρα σε ξενοδοχεία κυρίως 5 αστέρων, στο Front Office αλλά κυρίως στο Food and Beverage, έχει πλέον ενταχθεί στην ομάδα του της Polykarpou HRD. Είχε εκπαιδεύσει κυρίως ομάδες F&B, σχετικά με διάφορα Συστήματα Ποιότητας, Σχεδιασμό / Μηχανική Μενού, Εποπτεία, Κοστολόγηση, Οργάνωση, Έλεγχο, Καθοδήγηση, Διαχείριση Παρα...
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 950.00
  • € 700.00
  • € 0.00
  • € 250.00
  • € 250.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 950.00
  • € 0.00
  • € 180.50
  • € 950.00
  • € 1,130.50

Κοστολογικές Πληροφορίες

Ισχύει ειδική τιμή για ατομικές συμμετοχές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 21 Ιαν 2026

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Εύρος Αρακαπιώτης

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Τετάρτη - 28 Ιαν 2026

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Αναστάσιος Πιζανίδης

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Τετάρτη - 04 Φεβ 2026

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Αναστάσιος Πιζανίδης

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Τετάρτη - 11 Φεβ 2026

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Αναστάσιος Πιζανίδης

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Τετάρτη - 18 Φεβ 2026

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Αναστάσιος Πιζανίδης

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Management of Beverage Operations

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Planning & Control...

Μάθετε τις τελευταίες εξελίξεις στις διαδικασίες ελέγχου που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του κόστους στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σε αυτό το βασικό μ...

04/11/2025 09:00

42.00 ώρες (6 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Εισαγωγή στην Τέχνη του Σομελιέ...

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος:  Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές...

19/11/2025 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Golden Bay Beach Hotel

Managing Housekeeping Operations...

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε υποψήφιους επαγγελματίες που επιθυμούν να αποκτήσουν μια γερή βάση δεξιοτήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και να αποκτήσουν το...

14/01/2026 09:00

49.00 ώρες (7 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Managing Front Office Operations...

Ένα πρόγραμμα Διοίκησης του Τμήματος Υποδοχής που αφορά στη σωστή διαχείριση των πόρων, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σημαντικότητα του ρόλου που διαδραματίζ...

15/01/2026 09:00

49.00 ώρες (7 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Management of Beverage Operations...

Η διαχείριση μπαρ περιλαμβάνει τη λειτουργία μιας εγκατάστασης ή επιχείρισης που σερβίρει αλκοολούχα και άλλα ποτά. Εάν είστε υπεύθυνος για τη διαχείριση ενός μ...

21/01/2026 09:00

35.00 ώρες (5 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)