Οινογνωσία, Γευσιγνωσία και Τεχνικές Παράθεσης Κρασιού

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

10 Νοε 2025 09:00 11 Νοε 2025 17:00 CHEI (Λεμεσός)
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
anad greek logo
Οινογνωσία, Γευσιγνωσία και Τεχνικές Παράθεσης Κρασιού

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας κρασιού, των ποικιλιών σταφυλιών και των συνδυασμών φαγητού, καθοδηγούμενοι από ειδικούς σομελιέ που θα σας μυήσουν στην τέχνη και την επιστήμη πίσω από κάθε μπουκάλι.

Το πρόγραμμα πληροί τα κριτήρια που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για κατάταξη των ξενοδοχείων

Ενώ το κρασί ήταν ανέκαθεν το απόλυτο συνοδευτικό φαγητού, οι σημερινές τάσεις των καταναλωτών έχουν διαφοροποιηθεί, όσον αφορά τις επιλογές τους. 

Η πώληση, περνά μέσα από τη γνώση για το κρασί, τα νέα είδη, τη σύγχρονη γαστρονομία αλλά και τις νέες μεθόδους παραγωγής κρασιού, όπως οργανικά, βιολογικά, vegan και άλλα. 

Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους σερβιτόρους, να αποκτήσουν γνώσεις για την οινοποίηση τις τάσεις και τις νέες ποικιλίες, τόσο στον διεθνή όσο και στον Κυπριακό αμπελώνα και να αποκτήσουν δεξιότητες σερβιρίσματος και προώθησης.  


Masterclass: Η σημασία του σωστού ποτηριού 

Εξερευνήστε την αλληλεπίδραση μεταξύ σχήματος ποτηριού και απόλαυσης κρασιού. Συμμετάσχετε σε μια γευσιγνωσία σύγκρισης, με τέσσερα εκλεκτά κρασιά – με το καθένα να σερβίρεται στο ειδικό για την ποικιλία του ποτήρι.  

Ζήστε την τέχνη της μετάγγισης από το μπουκάλι και αποκτήστε γνώσεις μέσα από μια ζωντανή συνάντηση. 

Ως ενθύμιο, κάθε συμμετέχωντας θα πάρει το ποτήρι Riedel Tasting, το ίδιο αυτό «δοχείο» που εμπλούτισε το αξέχαστο αυτό, αισθητηριακό ταξίδι. 

Πιστοποίηση: 

  • Πιστοποιητικό παρακολούθησης από το Cyprus Hospitality Educational Institute 
  • Η ύλη του μαθήματος βασίζεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες της εστιατορικής Κύπρου καθώς και σε επαγγελματικά διεθνή πρότυπα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • επαγγελματίες στο χώρο του κρασιού και της εστίασης
  • εστιάτορες και εργαζόμενοι σε καφεστιατόρια και Wine Bar
  • όσοι επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το κρασί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενότητες: 

  • Τύποι κρασιών 
  • Παράγοντες του κρασιού 
  • Διεθνείς ποικιλίες 
  • Οι κυπριακοί αμπελώνες, Κυπριακές ποικιλίες 
  • Ο σημαντικός ρόλος του ποτηριού 
  • Κρασί και βιγκανισμός 
  • Σερβίρισμα κρασιού 
  • Συνδυασμός κρασιού με φαγητό 
  • Η τέχνη του Σομελιέ - Εισαγωγή

Εκπαιδευτές

  • Αναστάσιος Πιζανίδης
  • Ορέστης Τσιάκκας

Χώρος Διεξαγωγής: Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο στο Οινοποιείο Τσιάκκας και στο εκπαιδευτικό κέντρο της Polykarpou HRD (CHEI) στη Λεμεσό. 

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 280.00
  • € 0.00
  • € 95.00
  • € 95.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 0.00
  • € 71.25
  • € 375.00
  • € 446.25
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 10 Νοε 2025

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Τρίτη - 11 Νοε 2025

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

CHEI (Λεμεσός)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Οινογνωσία, Γευσιγνωσία και Τεχνικές Παράθεσης Κρασιού

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Management of Food and Beverage Operations...

Η ποιοτική εξυπηρέτηση είναι το κλειδί για την ικανοποίηση των επισκεπτών και αυτό το μάθημα θα σας διδάξει πως να σχεδιάσετε και να διαχειριστείτε με επιτυχία ...

17/09/2025 09:00

42.00 ώρες (6 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Planning & Control...

Μάθετε τις τελευταίες εξελίξεις στις διαδικασίες ελέγχου που χρησιμοποιούνται για τη μείωση του κόστους στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών σε αυτό το βασικό μ...

05/11/2025 09:00

42.00 ώρες (6 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)

Οινογνωσία, Γευσιγνωσία και Τεχνικές Παράθεσης Κρασιού...

Οινογνωσία και τεχνικές σερβιρίσματος: Βυθιστείτε στον κόσμο του κρασιού με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο για επίδοξους σομελιέ. Μάθετε τις βασικές αρχ...

10/11/2025 09:00

14.00 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

CHEI (Λεμεσός)