Κρυπτονομίσματα σε Ελεύθερη Πτώση! Το Bitcoin κάτω από $20,000

calendar icon

21 Ιουνίου 2022

⠀ -⠀ Νέες Τεχνολογίες (fintech/blockchain etc)
Κρυπτονομίσματα σε Ελεύθερη Πτώση! Το Bitcoin κάτω από $20,000

Το Bitcoin υποχωρεί κατά περίπου 59% φέτος, ενώ το ανταγωνιστικό του κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από το Ethereum έχει μειωθεί κατά 73%.

Ο τομέας των ψηφιακών νομισμάτων έχει πληγεί την εβδομάδα που πέρασε αφού η εταιρεία δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius πάγωσε τις αναλήψεις και τις μεταφορές μεταξύ λογαριασμών.

Ο κλάδος υπέστη επίσης απώλειες αφού εταιρείες όπως η Coinbase Global Inc, η Gemini και η Blockfi ανακοίνωσαν ότι θα απολύσουν χιλιάδες υπαλλήλους καθώς οι επενδυτές εγκαταλείπουν επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία.

Mάχη για να κρατηθεί στα επίπεδα των 20.000 δολ. δίνει το Bitcoin μετά την καθίζηση των crypto. Το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα έφτασε να υποχωρεί νωρίτερα σήμερα έως και 4,8%, στα 19.914  δολ, το Ether κατά 7,8%.


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Με τις ρυθμιστικές αρχές ανά τον πλανήτη να επεξεργάζονται τη δυνατότητα ενός εποπτικού πλαισίου για τα ψηφιακά νομίσματα oι μεγαλοεπενδυτές να αμφισβητούν την αξία τους, ο κατήφορος δεν έχει τέλος.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και τα 17.749 δολάρια και στη συνέχεια οι απώλειές του περιορίστηκε για να διαμορφωθεί κοντά στα 18.955 δολάρια. Παραμένει ωστόσο πολύ κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 δολαρίων και έχει υποτιμηθεί δραματικά σε σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε σκαρφαλώσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα κοντά στα 68.789 δολάρια. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχει χάσει το 35% της αξία του.

“Ένα τοξικό μείγμα κακών ειδήσεων και υψηλότερων επιτοκίων έχουν κλονίσει την αγοράκρυπτονομισμάτων και μπορούμε να αναμένουμε μεγάλες μεταβολές και τις ερχόμενες εβδομάδες”, ανέφερε ο Feroze Medora, διευθυντής APAC trading στην πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Gemini, σε σημείωμά του, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Share: