Υγιεινή για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

20 Νοε 2025 08:30 20 Νοε 2025 16:45 Columbia Hotel Academy
Αγγλικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
anad greek logo
Υγιεινή για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η υγιεινή των τροφίμων είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων, τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών και τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, οι κακές πρακτικές υγιεινής μπορούν να οδηγήσουν σε επιμολύνσεις, τροφιμογενείς ασθένειες, παράπονα πελατών, νομικές ευθύνες και οικονομικές απώλειες. 

Η εκπαίδευση των εργαζομένων στις ορθές πρακτικές υγιεινής εξασφαλίζει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, προστατεύει τη φήμη της μάρκας και αποτρέπει τους κινδύνους για την υγεία κατά την παραγωγή, την προετοιμασία και την εξυπηρέτηση τροφίμων.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο τέλος της κατάρτισης, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να:

  1. Να κατανοήσουν τη σημασία της υγιεινής και της αποχέτευσης στις επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.
  2. Να προσδιορίζουν τους βασικούς κινδύνους που σχετίζονται με την υγιεινή στο περιβάλλον τροφίμων και ποτών.
  3. Να εφαρμόζουν τα κατάλληλα πρότυπα προσωπικής υγιεινής κατά το χειρισμό τροφίμων και ποτών.
  4. Να αναγνωρίζουν και να εφαρμόζουν αποτελεσματικές διαδικασίες καθαρισμού και υγιεινής για τον εξοπλισμό, τις επιφάνειες και τα σκεύη της κουζίνας.
  5. Ακολουθείτε τις κατάλληλες πρακτικές αποθήκευσης και ελέγχου της θερμοκρασίας των τροφίμων για την πρόληψη της μόλυνσης και της αλλοίωσης.
  6. Επίδειξη επίγνωσης των κανονισμών για την ασφάλεια των τροφίμων και των βέλτιστων πρακτικών του κλάδου που σχετίζονται με την υγιεινή.
  7. Ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε επείγοντα περιστατικά που σχετίζονται με την υγιεινή ή την ασφάλεια των τροφίμων.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Επαγγελματίες ξενοδοχείων και εστίασης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής: Μιχάλης Μιχαήλ
Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 180.00
  • € 140.00
  • € 0.00
  • € 40.00
  • € 40.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 180.00
  • € 0.00
  • € 34.20
  • € 180.00
  • € 214.20
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 20 Νοε 2025

Ώρα

08:30 - 16:45

Τοποθεσία:

Columbia Hotel Academy

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Υγιεινή για επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
All about Fish...

Knowledge about culinary techniques is essential when you work in the kitchen, and we identified the need for Hotel and Catering employees to study closely vari...

19/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

All about Meat (Beef)...

Knowledge about culinary techniques is essential when you work in the kitchen, and we identified the need for Hotel and Catering employees to study closely vari...

20/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

All about Pasta...

Knowledge about culinary techniques is essential when you work in the kitchen, and we identified the need for Hotel and Catering employees to study closely vari...

21/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy

New Trends in Sushi...

Training Needs Analysis Before developing the training content, we must understand the specific needs of the participants and sushi industry trends. The key tra...

22/01/2026 09:00

7.00 ώρες (1 ημέρα)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Columbia Hotel Academy