Οικοθεραπεία και Προπονητική Ζωής στο Εργασιακό Περιβάλλον

- Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον

22 Απρ 2024 08:30 23 Απρ 2024 16:00
Ελληνικά
12 ώρες ( 2 μέρες )
Οικοθεραπεία και Προπονητική Ζωής στο Εργασιακό Περιβάλλον

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Οικοθεραπεία και προπονητική ζωή εφαρμόζονται σε επιχειρήσεις με σκοπό τη βελτίωση της ευεξίας και της παραγωγικότητας των εργαζομένων. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός υγιούς και ισορροπημένου εργασιακού περιβάλλοντος. 

Η Οικοθεραπεία (Ecotherapy), αναφέρεται σε μια θεραπευτική πρακτική που συνδυάζει την επαφή με τη φύση και το περιβάλλον ως μέσο για τη ψυχολογική ανακούφιση και την ανάκτηση της προσωπικής ευεξίας. Προωθεί την ευαισθησία στο φυσικό περιβάλλον, ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση με τη φύση και ενθαρρύνει τη χρήση της ως πηγή ευημερίας και αναζωογόνησης. 

Η Προπονητική Ζωής (Lifestyle Coaching), εστιάζει στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της γενικής υγείας των ανθρώπων μέσω συμβουλευτικής και υποστήριξης, ώστε να μειώσουν το καθημερινό άγχος και να βελτιώσουν την αποδοτικότητα τους στον εργασιακό χώρο.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στόχος του προγράμματος κατάρτισης είναι να παρέχει γνώσεις και δεξιότητες στα Τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού των επιχειρήσεων, αλλά και στους εργαζόμενους και εργοδότες, για το πως να αξιοποιούν τις πρακτικές οικοθεραπείας για μείωση του άγχους και τη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων. 

Με την ολοκλήρωση της κατάρτισης, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση: 

Σε επίπεδο γνώσεων 

• Να κατονομάζει τις δυσκολίες και να αποκτά κριτική αξιολόγηση. 

• Να περιγράφει τις πρακτικές εφαρμογές της οικοθεραπείας στον εργασιακό χώρο και στην προσωπική ζωή. 

Σε επίπεδο δεξιοτήτων 

• Να επιλέγει πρακτικές, όπως φυσικές δραστηριότητες στη φύση, υπαίθριες θεραπευτικές συνεδρίες και ομαδικές δραστηριότητες σε φυσικά περιβάλλοντα. 

Σε επίπεδο στάσης 

• Να εφαρμόζει συμμετοχικές λύσεις στο εργασιακό άγχος και τη ψυχική υγεία στην καθημερινότητα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Διευθυντικό και διοικητικό προσωπικό, υπεύθυνους τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού, υπεύθυνους κοινωνικής πολιτικής, σύμβουλους εταιρειών.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Κωνσταντίνα Σκαναβή - Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Η Κωνσταντίνα Σκαναβή είναι Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας, Αγωγής και Εκπαίδευσης, Επικεφαλής της Ερευνητικής Μονάδας Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης, Πρόεδρος του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ).

Τα πρώτα 14 χρόνια της πανεπιστημιακής της καριέρας κατείχε θέση Καθηγήτριας στο California State University of Los Angeles. Από το 2001-2019 διετέλεσε μέλος ΔΕΠ του τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης. Από το 2019, ανήκει ως Μέλος ΔΕΠ, στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του ΠαΔΑ.

Έχει πολυετές αυτοδύναμο διδακτικό έργο τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα γνωστικά αντικείμενα της Περιβαλλοντικής Επικοινωνίας, Διδακτικής, Αγωγής, Εκπαίδευσης και Υγείας καθώς και στις Επιστήμες Υγείας και Δημόσιας Υγείας. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 200  ελληνικές και ξενόγλωσσες εργασίες, οι περισσότερες εκ των οποίων σε επιστημονικά περιοδικά με σύστημα κριτών (peer-reviewed). Επίσης έχει κληθεί ως εισηγήτρια σε πολλά συνέδρια και έχει δώσει εκατοντάδες διαλέξεις σε Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική (περισσότερες από 300).  

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 350.00
  • € 240.00
  • € 0.00
  • € 110.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 350.00
  • € 0.00
  • € 66.50
  • € 350.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 22 Απρ 2024

Ώρα

08:30 - 16:00

Τοποθεσία:

Pefkos City Hotel

Τρίτη - 23 Απρ 2024

Ώρα

08:30 - 16:00

Τοποθεσία:

Pefkos City Hotel

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Οικοθεραπεία και Προπονητική Ζωής στο Εργασιακό Περιβάλλον