2 Συνέδριο ΜΚΟ - Κλιματική Κρίση, Ανθρωπότητα σε Κρίση

- Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον - Κατασκευές/ Construction - Μηχανολογία, Βιομηχανία & Τεχν. Επαγγέλματα

27 Φεβ 2024 09:00 27 Φεβ 2024 15:00
Ελληνικά
6 ώρες ( 1 ημέρα )
2 Συνέδριο ΜΚΟ - Κλιματική Κρίση, Ανθρωπότητα σε Κρίση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το 2ο Συνέδριο ΜΚΟ έχει ως στόχο να εξοπλίσει τους τοπικούς ΜΚΟ με τα κατάλληλα εφόδια και εξειδικευμένες γνώσεις έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις στην εργασία τους αλλά και να αναπτύξουν συνέργειες μεταξύ τους. Το συνέδριό διοργανώνεται από την Grow Sustainability Consulting και το European Institute of Management and Finance (EIMF), την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου από τις 9:00-15:00.

Φέτος το συνέδριο με τίτλο: “Κλιματική Κρίση – Ανθρωπότητα σε Κρίση” επικεντρώνεται σε θέματα περιβάλλοντος και απευθύνεται κυρίως σε Μ.Κ.Ο με βασικό σκοπό τη προστασία του περιβάλλοντος. Το συνέδριο θα αποτελείται από μία σειρά παρουσιάσεων, διαλέξεων και συζητήσεων γύρω από πολλά και διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν ένα ΜΚΟ σήμερα όπως τον Ρόλο συνεργειών για τις ενέργειες των ΜΚΟ, Ανάπτυξη πόρων, Ακτιβισμός, και Έρευνα, με ιδιαίτερη έμφαση να υπάρχει στον ρόλο των ΜΚΟ για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.

Η επιλογή αυτής της θεματικής είναι καθοριστική σε αυτό το χρονικό σημείο γιατί η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα σήμερα. Η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η αλλαγή του κλίματος και οι συνέπειες τους στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία είναι ανησυχητικές.

Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν το Συνέδριο όπως το πρόγραμμα, τους ομιλητές και τη θεματολογία πατήστε εδώ. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ακουστούν απόψεις και ιδέες και θα αναλυθούν οι καλύτερες πρακτικές που υιοθετούνται τόσο σε παγκόσμιο όσο και τοπικό επίπεδο με στόχο την ενθάρρυνση και την έμπνευση των συμμετεχόντων να συνεχίσουν τις προσπάθειες και δράσεις τους για θετική περιβαλλοντική επίδραση.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι εντελώς δωρεάν προς όλους όσους εργάζονται εθελοντικά και μη σε ΜΚΟ και είναι μία κοινωνική προσφορά των εταιρειών Grow Sustainability Consulting και EIMF. 

Η εγγραφή είναι απαραίτητη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στο eimf.eu/NGOcongress 

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα ανταλλαγούν απόψεις και ιδέες, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες τάσεις και θα αναλυθούν οι καλύτερες πρακτικές που υιοθετούνται σε παγκόσμιο επίπεδο με στόχο την ενθάρρυνση και την έμπνευση των συμμετεχόντων να συνεχίσουν τις προσπάθειες και δράσεις τους για θετική κοινωνική επίδραση.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το συνέδριο είναι ανοικτό σε όλους όσους εργάζονται εθελοντικά και μη σε ΜηΚερδοσκοπικούς Οργανισμούς (ΜΚΟ) στη Κύπρο. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρόγραμμα Συνεδρίου

09:00 - 09:30 | Προσέλευση / εγγραφές

09:30 - 09:35 | Καλωσόρισμα / Εισαγωγή από την EIMF

09:40 - 10:00 | Χαιρετισμοί από Δρ. Μαρία Παναγιώτου Υπ. Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κα. Αντωνία Θεοδοσίου Επίτροπο Περιβάλλοντος

10:00 - 10:15 | Ομιλία: Κλιματική Κρίση – Ανθρωπότητα σε Κρίση

Ομιλητής: Ειρήνη Λουκαΐδου

Η αυξημένη ανάγκη λήψης δράσης από όλους τους τομείς, με τον τομέα των Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Η κλιματική κρίση είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολεί όλους μας και πρέπει όλοι να δουλέψουμε για την αναχαίτηση της. Οι περιβαλλοντικοί οργανισμοί του νησιού αλλά και ανά το παγκόσμιο λαμβάνουν μέτρα και εργάζονται πυρετωδώς για την κλιματική κρίση αλλά και για άλλα περιβαλλοντικά ζητήματα.


10:15 - 10:50 | Πάνελ: Ο ρόλος των συνεργιών για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής.

Μαριλένα Παπασταύρου – Τμήμα Περιβάλλοντος

Σωτήρης Θεμιστοκλεόυς – Centre for Social Innovation Cyprus

Κούλα Μιχαήλ – Terra Cypria

*Περισσότεροι συμμετέχοντες προσεχώς.

Οι συνεργασίες και συνεργίες αποτελούν ένα σημαντικό μέσο για τις ΜΚΟ στην αντιμετώπιση και αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης. Σε αυτό το πάνελ, ειδικοί από ΜΚΟ, Εταιρίες, και Κυβερνητικά Σώματα θα εξετάσουν το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι ΜΚΟ στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και πως οι συνεργασίες με άλλους οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις μπορούν να ενισχύσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πώς οι συνεργασίες συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και πώς μπορούν να επηρεάσουν την πολιτική δράση για το κλίμα; Μια συζήτηση που αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

10:50 - 11:10 | Παρουσίαση: Αποτελέσματα συνεργιών ΜΚΟ και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στέλλα Κωμοδρόμου – Πολυχώρος Βορόκλινης

Παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών συνεργιών για την αντιμετώπιση και αναχαίτιση της κλιματικής κρίσης. Σε αυτή την παρουσίαση το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκλινης, και ο Πολυχώρος Βορόκλινης θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα από μερικές από τις συνέργειες τους και την θετική επιρροή που εκκρίνανε.

12:15-12:50 | Πάνελ: Περιβαλλοντικοί ΜΚΟ και Ακτιβισμός.

Πάνος Δημητρίου - Together Cyprus & Lets Do It Cyprus

Μαριάννα Χαραλάμπους - EnaliaPhysis

*Περισσότεροι ομιλητές, προσεχώς.

Ο ακτιβισμός και εθελοντισμός είναι ζωτικά όργανα κάθε περιβαλλοντικού ΜΚΟ στο νησί μας καθώς προσφέρει την δυνατότητα πραγματοποίησής ποικιλόμορφων περιβαλλοντικών στόχων. Κατά την διάρκεια αυτού του πάνελ, διακεκριμένοι ΜΚΟ του νησιού μας θα συζητήσουν πως ο ακτιβισμός, και εθελοντισμός ενεργοποιεί τις δράσεις τους, δημιουργώντας και ενισχύοντας την θετική τους περιβαλλοντική επίδραση.

12:50 - 13:10 | Ομιλία: ΜΚΟ ως Ερευνητικά Κέντρα

Σάββας Ζώτος - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η έρευνα είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και την ανεύρεση λύσεων. Οι ΜΚΟ στην Κύπρο αλλά και ανά το παγκόσμιο διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη ανάπτυξη, προώθηση και υποστήριξη της έρευνας. Μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων και συνήθως σε συνεργασία και εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι ΜΚΟ όντας στην πρώτη γραμμή παρέχουν την αμεσότητα της επαφής με το αντικείμενο ειδικά όταν πρόκειται για ερεύνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

13:10 - 13:35 | Πάνελ: Καλές Πρακτικές Ερευνητικών Συνεργιών

Δρ. Ξένια Λοιζίδου - ΑΚΤΗ Κέντρο Ερευνών

Ζαχαρίας Σιόκουρος - CMMI

Μαρία Χατζημιχαήλ - CMMI

Δρ. Μιχάλης Ιερίδης - Cyprus Maritime Protection Association

*Περισσότεροι ομιλητές, προσεχώς.

Η συνεργασία μεταξύ ΜΚΟ και ιδιωτικών εταιρειών του ναυτιλιακού τομέα αποτελεί βασικό μοχλό για την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων. Ωστόσο, μια τέτοια συνεργασία δεν είναι πάντα εύκολο να εδραιωθεί και να διατηρηθεί, καθώς απαιτεί εμπιστοσύνη, αμοιβαία κατανόηση και ευθυγράμμιση συμφερόντων και αξιών. Κατά την διάρκεια αυτού του πάνελ εκπρόσωποι εταιρειών, ΜΚΟ, και ερευνητικών κέντρων, θα μοιραστούν με τους παρευρισκόμενους τα μυστικά μίας επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ εταίρων από διαφορετικούς τομείς.

13:35 - 15:00 | Τέλος Συνεδρίου – Γεύμα και Δικτύωση.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 0.00
  • € 0.00
  • € 0.00
  • € 0.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 27 Φεβ 2024

Ώρα

09:00 - 15:00

Τοποθεσία:

EIMF (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : 2 Συνέδριο ΜΚΟ - Κλιματική Κρίση, Ανθρωπότητα σε Κρίση

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Corporate Social Responsibility (CSR), Environmental Social Governance...

The creation of this specific training programme stems from the need for businesses to recognise and maintain essential knowledge on Sustainable Development iss...

16/05/2024 09:00

10 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online

Environmental, Social, and Governance (ESG) Internal Audit...

Environmental, social, and governance (ESG) considerations have become one of the most pressing elements within the financial markets landscape, driven by both ...

18/06/2024 09:00

7 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Live Online

Fundamentals of Environmental, Social & Governance (ESG) Reporting & C...

Generally speaking, sustainable finance can be defined as the process of considering Environmental, Social and Governance (ESG) factors when making investment d...

31/01/2025 03:35

Αγγλικά

eLearning

AGRC Certificate in ESG Principles & Standards...

During the past several years, ESG has gained plenty of prominence throughout the corporate world as a growing number of organisations have started embracing it...

31/01/2025 03:35

Αγγλικά

eLearning

Lean Process and Six Sigma...

During the last couple of decades small, mid-sized and Fortune 500 companies have embraced Six Sigma to generate more profit and greater savings. So what is Six...

31/01/2025 03:35

Αγγλικά

eLearning