Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

05 Δεκ 2023 10:00 05 Δεκ 2023 17:45
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Κύπρος έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε χαλλούμι και γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι ποιμνιοτρόφοι καθώς και οι εκατοντάδες παραγωγοί χαλλουμιού στην Κύπρο χρήζουν ενημέρωσης τόσο για τις απαραίτητες ποσοστώσεις των ειδών γάλακτος όσο και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κυπριακού χαλλουμιού.

Οι υποψήφιοι είναι ποιμνιοτρόφοι, παραγωγοί χαλλουμιού, υπεύθυνοι ποιότητας εταιρειών και εργαστηρίων παραγωγής χαλλουμιού και γαλακτοκομικών. Επίσης τεχνολόγοι τροφίμων, γεωπόνοι και χημικοί που ασχολούνται με γαλακτοκομία και εργαστηριακούς ελέγχους σε τρόφιμα, Υπεύθυνοι εξαγωγών και εμπορίας επιχειρήσεων


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΝΟΤΗΤΩΝ

  1. Νομοθετικές απαιτήσεις για παραγωγή χαλλουμιού & γαλακτοκομικών ( Επίσημες μέθοδοι και νομοθετικές απαιτήσεις. Ποσοστώσεις ειδών γάλακτος. Ανοσοχημικές μέθοδοι για προσδιορισμό ειδών γάλακτος. Αναγκαιότητα αυτοελέγχων στη βιομηχανία τροφίμων. Ο φάκελος του Χαλλομιού για έγκριση ως ΠΟΠ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μεταβατικές διατάξεις -απαιτήσεις
  2. Κυριότερα ποιοτικά χαρακτηριστιά σε χαλλούμι και γαλακτοκομικά. Λίπος, υγρασία, λακτόζη, ,Βιταμίνες. Παράγοντες Ασφάλειας Βαρέα μέταλλα, Αντιβιοτικά, Αλλεργιογόνα, Κοκκιδιαστατικά, Αφλατοξίνη Μ1. Ποιοτικά χαρκτηριστικά μη αγελαδινού γάλακτος συμπεριμαμβανόμενου και γάλακτος γαϊδούρας με υποαλλεργικές ιδιοτητες.
  3. Ταχείες μέθοδοι αναλύσεων με χρήση εμπορικών πακέτων Διαθέσιμα εμπορικά πακέτα για χημικές αναλύσεις (υπολείμματα από αντιβιοτικά, αφλατοξίνες). Εμπορικά πακέτα για μικροβιολογικές αναλύσεις ( παθογόνοι μικροοργανισμοί, βακτήρια, ιοί, διασταυρούμενες επιμολύνσεις) . Εμπορικά πακέτα για προσδιορισμό αιγινού, πρόβειου και αγελαδινού γάλακτος. Πρακτικό μέρος με αναλύσεις αλλεργιογόνων, μυκοτοξινών, ολικού μικροβιακού φόρτου σε τρόφιμα και επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα
  4. Απαιτήσεις Εργαστηριακών αναλύσεων για εξαγωγές χαλλουμιού και παραδοσιακών Κυπριακών γαλακτοκομικών. Ειδικές απαιτήσεις για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, ΗΠΑ και Κίνα


Εκπαιδευτής 

 Γ.Σειραγάκης

Ο Eκπαιδευτής (Χημικός τροφίμων με μεταπτυχιακές σπουδές στη διασφάλιση ποιότητας)  έχει πολύχρονη εμπειρία στα γαλακτοκομικά  αφού είναι τα τελευταία 10 χρόνια διευθυντής του  Food Allergens Laboratory.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Γεώργιος Σειραγάκης - Co Owner at Food Allergens Lab

Γεννήθηκε στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Με περισσότερα από τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση τροφίμων. Χημικός από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, MSc στη Διασφάλιση Ποιότητας. Τεχνικός διευθυντής και συνιδρυτής του Food Allergens Lab (αναλυτικό εργαστήριο που ειδικεύεται στις αναλύσεις τροφίμων). Έχει τριάντα χρόνια εμπειρίας στην ανάλυση του ελαιολάδου (υπεύθυνος ποιότητας της Minerva Oleic, η μεγαλύτερη Ελληνική βιομηχανία εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου). Κριτής στα Journal of American Oils Chemistry Society και Eurostars European Projects. Μέλος του Ελληνικού ανώτατου χημικού συμβουλίου της Ελλάδας, της επιστημονικής επιτροπής του εθνικού Ελληνικού φεστιβάλ ελαιολάδου, πρώην επιθεωρητής του Ελληνικού οργανισμού διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) για την οργανοληπτική αξιολόγηση και την ανάλυση του ελαιολάδου, CEN WG12 (μέθοδοι για αλλεργιογόνα και νοθεία), πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής του εθνικού συνεδρίου βιοτεχνολογίας & τεχνολογίας τροφίμων. Εθνικός αντιπρόσωπος στην ΕΕ TWG / FDM (Οδηγία IPPC), Φόρουμ Euro Lipid, σύλλογος παγκόσμιας επιστήμης πουλερικών, συμβούλιο Ελληνικής ένωσης Χημικών. 26 δημοσιεύσεις κυρίως για το ελαιόλαδο (δείκτης Scopus H 4). Τιμημένος από το βραβείο MedDiet 2005. Παρουσιάσεις σε συνέδρια του Euro Lipid Forum, AOAC, AOCS, WSPA.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 119.00
  • € 0.00
  • € 71.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 190.00
  • € 0.00
  • € 36.10
  • € 190.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 05 Δεκ 2023

Ώρα

10:00 - 17:45

Τοποθεσία:

ΚΕΠΑ (Λάρνακα)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Ποιότητα και Ασφάλεια Χαλλουμιού & Γαλακτοκομικών