FREE WEBINAR: Cybercrime Today / Εγκληματικότητα στον Κυβερνοχώρο

- Χρηματοοικ. Ασφαλιστικά Τραπεζικά - Πληροφορική - Επαγγελματίες IT - Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι

22 Μαΐου 2023 09:00 22 Μαΐου 2023 12:15
Ελληνικά
3 ώρες ( 1 ημέρα )
FREE WEBINAR: Cybercrime Today / Εγκληματικότητα στον Κυβερνοχώρο

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σεμινάριο στοχεύει προς την ενημέρωση των κινδύνων που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο, και πως οι εγκληματίες επικεντρώνονται στην εξαπάτηση του ανθρώπινου παράγοντα (Social Engineering) ενώ τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας βελτιώνονται. Επομένως η έγκαιρη ευαισθητοποίηση κρίνεται απαραίτητη, ως η αναγκαία πρόσθετη ασπίδα ασφαλείας προς τα επιχειρησιακά αλλά και προσωπικά συμφέροντα.

 *Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης ισοδύναμο με 3 διδακτικές μονάδες (CPD units)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται ιδιαίτερα σε στελέχη που έχουν υπό την ευθύνη τους τη γενική διαχείριση λειτουργικών κινδύνων, προς υπευθύνους συμμόρφωσης, εσωτερικών ελέγχων, λογιστηρίων, νομικών τμημάτων, ανθρωπίνου δυναμικού, πληροφορικής και γενικά σε όσους διαχειρίζονται ευαίσθητες πληροφορίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Θεματολογία:

  1. Η εξέλιξη της απάτης στο Κυβερνοχώρο
  2. Το ‘Social Engineering’ και οι μέθοδοι πρόληψης
  3. Απάτη μέσω πληρωμής τιμολογίων (invoicing fraud)
  4. Δόλια ανάληψη λογαριασμού (account takeover)
  5. Πως να αντιλαμβανόμαστε τις απάτες
  6. Συστήματα παρακολούθησης και τρωτά σημεία
  7. Η θεωρία και αντίληψη του ‘τρίγωνου της απάτης’
  8. Οι Hackers, προφίλ και κίνητρα
  9. Το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος (AML)
  10. Υποθέσεις απάτης (use cases) και πως αντιμετωπίστηκαν


Εκπαιδευτής: Φοίβος Χριστοδουλίδης

Ο Φοίβος Χριστοδουλίδης είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και μεταπτυχιακού στη Λογιστική, από πανεπιστήμιο της Αμερικής. Επίσης είναι πιστοποιημένος ‘M_o_R Practitioner’ στο Management of Risk. Ενώ ξεκίνησε την καριέρα του από το 1991 ως ελεγκτής στην PWC για τρία χρόνια, μετέβηκε στον Οργανισμό JCC Payment Systems Ltd για 27 χρόνια μέχρι τον Ιανουάριο 2022. Στη JCC κατείχε διάφορα διευθυντικά καθήκοντα αλλά κυρίως αυτό του Διευθυντή Πρόληψη Κινδύνων, με ειδικότητα στην καταπολέμηση απάτης. Από τον Απρίλιο 2022, έχει εργοδοτηθεί στην εταιρεία Infocredit Group ως Fraud and Risk Analysis Manager.

Μερικά από τα προσωπικά του επιτεύγματα είναι το βραβείο ‘Best Financial Crime Investigator of the Year Award’ από τον οργανισμό IAFCI Αμερικής, βραβείο από την Αστυνομία Κύπρου για τη συμβολή του στην  αποτροπή απάτης, επίτιμος λέκτορας της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου για 25 χρόνια, και διεθνής αναγνώριση από τον  Οργανισμό  Mastercard International για την θετική συμβολή του έναντι στις απάτες με κάρτες διεθνώς.

Δωρεάν Σεμινάριο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 22 Μαΐου 2023

Ώρα

09:00 - 12:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : FREE WEBINAR: Cybercrime Today / Εγκληματικότητα στον Κυβερνοχώρο

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
AML Exams Preparation (ICPAC)...

The AML/CFT Certification is an obligation stemming from the fit and properness criteria required for the appointment of a Compliance Officer. It aims at establ...

21/05/2024 14:00

10 ώρες (3 μέρες)

Αγγλικά

Live Online

Risk in Financial Services...

As per the Law 87(I) / 2017 and European Regulation CRR / CRD IV specific methods should be followed for managing and mitigating risk exposures. This course aim...

04/06/2024 09:00

7 ώρες (2 μέρες)

Αγγλικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online