Σεξουαλική Παρενόχληση στον χώρο εργασίας, πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της

- Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία - Νομοθεσία, Νομική & Δικηγόροι

27 Απρ 2023 09:00 27 Απρ 2023 17:00
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
Σεξουαλική Παρενόχληση στον χώρο εργασίας, πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σεμινάριο καταπιάνεται με το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης  στον χώρο εργασίας και μέσα από τις θεματικές του αναδεικνύει την έκταση του ζητήματος και πραγματεύεται τρόπους αντιμετωπίσεις του από τις εταιρείες.

Πραγματεύεται την πραγματική άποψη των συμμετεχόντων στο σεμινάριο βάση των απαντήσεων που θα δώσουν σε σχετικό ερωτηματολόγιο και γίνεται σύγκριση με τις τελευταίες διαθέσιμες έρευνες που αντικατοπτρίζουν την κυπριακή πραγματικότητα.  Γίνεται ανάλυση και υπόδειξη μεθόδων και καλών πρακτικών. Μέσα από την πρακτική ομαδική εξάσκηση επιδιώκεται η εμπέδωση του θέματος.  

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Επεξήγηση της νομοθεσίας ,υπόδειξη καλών πρακτικών, ανάδειξη του προβλήματος και  πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης του

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Στα στελέχη επιχειρήσεων έτσι που να ικανοποιηθεί  η νομική υποχρέωση του εργοδότη να παρέχει εκπαίδευση στα μέλη του προσωπικού που θα αποτελούν μέλη της επιτροπή Πρόεδρος και μέλη, καθώς και των εργαζομένων οσο αφορά την ενημέρωση τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Βιογραφικό Εκπαιδευτή:

Ο Μιχαλάκης Θεοδότου είναι κάτοχος του Τίτλου MA Industrial Relations and Health and Safety (Middlesex University). Είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής της ΑνΑΔ από το 2015 και ΕΞΥΠΠ από το 2007. Διετέλεσε Μέλος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ασφάλειας και Υγείας 2002 -2019. Επίσης διετέλεσε Μέλος του Δ.Σ. Συνδέσμου Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου από το 2012 και Γραμματέας Συνδέσμου Ασφάλειας και Υγείας Κύπρου από το 2016 - 2018. Στον ερευνητικό τομέα έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και ως ειδικός ερευνητής στα πιο κάτω εξειδικευμένα προγράμματα.

Συγγραφή μέρους εγχειριδίου για την εκτίμηση του κινδύνου στο Τραπεζικό Τομέα στα πλαίσια του προγράμματος LEONARDO «TRIA» 2006-2007. Πρόγραμμα OIRA: Expert στην προετοιμασία του διαδραστικού Εργαλείου OIRA για την Εκπαίδευση (2014-2015). Έρευνα ΣΑΥΚ για το Εργασιακό Άγχος 2014-2015. Έρευνα ΣΑΥΚ με θέμα Ασφαλείς και Υγιείς Χώροι Εργασίας για όλες τις Ηλικίες 2016-2017. Είναι εθελοντής στο Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό ως Εκπαιδευτής Πρώτων Βοηθειών.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Μιχαλάκης Θεοδότου - Διευθύνων Σύμβουλος στο 'Ρυθμός Ζωής'

Κατέχει τον τίτλο MA Industrial Relations and Health & Safety από το πανεπιστήμιο Middlesex. Διαθέτει μεγάλη πείρα στα θέματα ασφάλειας και υγείας και τις εργασιακές σχέσης, με εργασιακή πείρα 32 ετών. Είναι ο γραμματέας του Δ.Σ του συνδέσμου Ασφάλεια και Υγείας Κύπρου, μέλος τους Παγκύπριου Συμβούλιου Ασφάλειας και Υγείας. 

Είναι πιστοποιημένος ΕΞΥΠΠ από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, και Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης από την ΑνΑΔ. Διετέλεσε πάρεδρος στο Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών. Έχει συμμετάσχει σε δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα ως μέλος ή ερευνητής. Συμμετείχε στην συγγραφή αρκετών μελετών σε συναφή θέματα όπως εργασιακών σχέσεων, ασφάλειας και υγείας, ισότητας φύλων.



Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 175.00
  • € 84.00
  • € 33.25
  • € 91.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 148.75
  • € 0.00
  • € 28.26
  • € 148.75

Κοστολογικές Πληροφορίες

Για δεύτερο άτομο από την ίδια εταιρεία 10% έκπτωση. Για τρίτο άτομο από την ίδια εταιρεία 15% έκπτωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 27 Απρ 2023

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

RTD Talos (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Σεξουαλική Παρενόχληση στον χώρο εργασίας, πρακτικοί τρόποι αντιμετώπισης της