Η Ηγεσία στην Πράξη

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Soft Skills / Επικοινωνία

07 Ιουν 2023 09:00 08 Ιουν 2023 17:00
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
Η Ηγεσία στην Πράξη

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον η ανάγκη για παρακίνηση μέσω εργασιακών συμπεριφορών, πρακτικών και στάσεων είναι πολύ επιτακτική και συμβάλει στην αντιμετώπιση της εργασιακής στασιμότητας και στην δημιουργία εργασιακών αποτελεσμάτων. Οι αυξανόμενες απαιτήσεις για αποδοτικότητα δημιουργεί την ανάγκη για επιδραστική ηγεσία που παρακινεί και εμπνέει.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

Σε επίπεδο γνώσεων

  1. Να κατονομάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις αξίες που συνθέτουν τα ηγετικά πρότυπα
  2. Να προσδιορίζουν τις διαφορές μεταξύ ηγέτη και μάνατζερ
  3. Να επιλέγουν τα σωστά κίνητρα για παρακίνηση του προσωπικού

Σε επίπεδο δεξιοτήτων

  1. Να αξιοποιούν τις ευκαιρίες για ενδυνάμωση και παρακίνηση του προσωπικού 
  2. Να διαχειρίζονται τις προκλήσεις της διαφορετικότητας των υφισταμένων τους
  3. Να διασφαλίζουν την αποτελεσματική επικοινωνία 

Σε επίπεδο στάσεων

  1. Να υιοθετήσουν ωφέλιμες συμπεριφορές για την ανάπτυξη της ομάδας 
  2. Να συνεργάζονται αρμονικά με στελέχη της επιχείρησης ή/και συνεργάτες

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Επιχειρηματίες, Διευθυντές επιχειρήσεων, Διευθυντές τομέων και τμημάτων επιχειρήσεων, Διευθυντές Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Επικοινωνίας, Μάρκετινγκ σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, Διευθυντικά ή εποπτικά στελέχη επιχειρήσεων και Συμβούλους Δημοσίων Σχέσεων

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Λάκης Αργυρού - Διευθυντής Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΤΑΛΩΣ»

Ο Λάκης Αργυρού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Στρόβολο.Διευθυντής του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Αναπτυξιακού Οργανισμού «ΤΑΛΩΣ» από την 1η Ιουλίου 2022 και Αναπληρωτής Διευθυντής Τμήματος Έργων Δημόσιου Τομέα

Από το 1990 μέχρι το 2021 εργαζόταν στο Δήμο Στροβόλου

Κάτοχος πτυχίου Επικοινωνίας με πολυετή εκπαίδευση και εμπειρία στην Επικοινωνία και στις Δημόσιες Σχέσεις. BSc in Communications (Cum Laude) Διδάχτηκε με υποτροφία “Leadership and Community Service” στο American University στην Washington D.C.

Τελείωσε τη Σχολή Δημοσίων Σχέσεων του Henshall Center του Λονδίνου, με τακτική παρακολούθηση μαθημάτων στην Κύπρο. Ολοκλήρωσε με επιτυχία τον κύκλο σπουδών “Executive and Corporate Coaching and Mentoring” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι στη διαδικασία πιστοποίησης. 

Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑνΑΔ) Κύπρου και επιθεωρητής εξετάσεων για πιστοποίηση προσόντων.

Πιστοποιημένος Διαμεσολαβητής-Διαιτητής, για εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης συγκρούσεων.

Πιστοποιημένος στην Διαχείριση Θυμού (Anger Management Specialist) από το European Anger Management Association (EAMA) και από το National Management Association (NAMA) of USA.

Παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια που αφορούν τον τομέα της Επικοινωνίας, της Ηγεσίας, των Δημοσίων Σχέσεων και της Προσωπικής Ανάπτυξης, στην Κύπρο και στο Εξωτερικό.Παρακινητικός Ομιλητής και Εισηγητής Σεμιναρίων, Εργαστηρίων και Διαλέξεων από το 1999 στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Είναι εμπνευστής, δημιουργός και εκπαιδευτής των σεμιναρίων FLY (First Love YourSelf). Έχει προσκληθεί ως ομιλητής σε συνέδρια στην Κύπρο και στο εξωτερικό και συνεργάστηκε ως Σύμβουλος, Μέντορας ή Coach με άτομα, επιχειρήσεις και οργανισμούς στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στο ΗΒ, στην Γερμανία, στο Βέλγιο, στη Νορβηγία, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στις ΗΠΑ κ.α. Εργάστηκε, κατά καιρούς, σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Κύπρου, ως μουσικός παραγωγός, παρουσιαστής ειδησεογραφικών εκπομπών, παρουσιαστής ειδήσεων και ως δημοσιογράφος.

Του αρέσουν τα ταξίδια και ταξίδεψε σε πάνω από 35 χώρες σε 4 Ηπείρους, μελετώντας τη διαφορετικότητα στην κουλτούρα και στον πολιτισμό, μαζεύοντας γνώσεις και εμπειρίες!

Διοργάνωσε δύο επιτυχημένες ατομικές Εκθέσεις Φωτογραφίας το 2016 και το 2018 με τίτλο «Με ένα εισιτήριο στο χέρι», με φωτογραφίες από τα ταξίδια του και με αποφθέγματα παρακίνησης και έμπνευσης να συνοδεύουν κάθε φωτογραφία. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του πρώτου ΔΣ του Σωματείου «ΜΕΝΤΟΡΙΑ».Αγαπά την μουσική, τις βόλτες με την μηχανή ή τον σκύλο του, το διάβασμα, το γράψιμο και την καλή παρέα.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 375.00
  • € 238.00
  • € 71.25
  • € 137.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 318.75
  • € 0.00
  • € 60.56
  • € 318.75

Κοστολογικές Πληροφορίες

Για δεύτερο άτομο από την ίδια εταιρεία 10% έκπτωση. Για τρίτο άτομο από την ίδια εταιρεία 15% έκπτωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 07 Ιουν 2023

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Λάκης Αργυρού

Τοποθεσία:

RTD Talos (Λευκωσία)

Πέμπτη - 08 Ιουν 2023

Ώρα

09:00 - 17:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Λάκης Αργυρού

Τοποθεσία:

RTD Talos (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Η Ηγεσία στην Πράξη