Company Reorganisations: Legal & Tax Framework

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία

30 Νοε 2022 09:00 30 Νοε 2022 16:00
Ελληνικά
6 ώρες ( 1 ημέρα )
Company Reorganisations: Legal & Tax Framework

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για το νομικό και φορολογικό πλαίσιο που διέπει τις αναδιοργανώσεις εταιρειών στην Κύπρο. Οι εκπαιδευτές, με όπλο  την πολύχρονη εμπειρία τους και την εις βάθος γνώση του αντικειμένου του σεμιναρίου, θα εκπαιδεύσουν σφαιρικά τους συμμετέχοντες σχετικά με τις διάφορες μορφές αναδιοργάνωσης τις νομικές και φορολογικές πρόνοιες, καθώς και τις διαδικασίες αναδιοργάνωσης.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με το πέρας του σεμιναρίου, οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • γνωρίζουν τις διάφορες μορφές αναδιοργάνωσης (π.χ. συγχώνευση, μερική διάσπαση), τις νομικές και φορολογικές πρόνοιες καθώς και τις διαδικασίες οι οποίες είναι απαραίτητες για τη διεξαγωγή τους.
  • αξιολογούν τις διάφορες μορφές αναδιοργάνωσης και να αναγνωρίζουν τη σημασία των επιλογών αναδιοργάνωσης σε συνάρτηση με τα πραγματικά δεδομένα μιας ομάδας  εταιρειών
  • κατονομάζουν και εξηγούν τις κατηγορίες αναδιοργάνωσης και το φορολογικό πλαίσιο που τις διέπει
  • επιδεικνύουν τις διαφορετικές μεθόδους αναδιοργάνωσης και να επιλέγουν την καταλληλότερη με βάση τα δεδομένα τους
  • επιλέγουν το σωστό τρόπο χειρισμού των φορολογικών τους υποχρεώσεων με βάση την κατηγορία αναδιοργάνωσης
  • υποστηρίζουν τη διεκπεραίωση των διαδικασιών αναδιοργάνωσης μέχρι την ολοκλήρωση των στόχων
  • ενθαρρύνουν την εφαρμογή όλων των νομικών και φορολογικών προνοιών σε περιπτώσεις αναδιοργάνωσης εταιρειών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

CEOs, CFOs, λογιστές, δικηγόροι, φορολογικοί σύμβουλοι και επαγγελματίες, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα αναδιοργανώσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περιεχόμενο σεμιναρίου

1. Νομικό πλαίσιο αναδιοργανώσεων (4 ώρες)

  • Κατανόηση εταιρικής δομής, βασικές αρχές αναδιοργανώσεων και προετοιμασία
  • Κατανόηση της οικονομικής θέσης σε συνάρτηση με τα διαθέσιμα εργαλεία αναδιοργάνωσης
  • Επιλογές αναδιοργάνωσης:

                    > μεταβίβαση κλάδων δραστηριότητας, περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων

                    > συγχωνεύσεις (τοπικές ή διασυνοριακές) και σχέδια διακανονισμών / αναδιοργανώσεων, διασπάσεις

                    > εκκαθαρίσεις, κ.α.

Επιπτώσεις αναδιοργανώσεων επί:

                    > Εμπορικών συμβάσεων περιλαμβανομένων τραπεζικών συμβάσεων και υποχρεώσεων

                    > Σχέσεων εργοδότησης

                    > Κανονιστικών ρυθμίσεων

Η σημασία των εταιρικών εγκρίσεων και αποφάσεων

2. Φορολογικό πλαίσιο αναδιοργανώσεων (2 ώρες)

  • Κατηγορίες και παραδείγματα αναδιοργάνωσης
  • Φορολογικό πλαίσιο αναδιοργανώσεων εταιρειών
  • Έντυπο Ε.ΠΡ.88. Βασικές οδηγίες για συμπλήρωσή του και γενικές πληροφορίες για την υποβολή του.


Εκπαιδευτές

Κατερίνα Παπανικολάου

Διοικητικός Σύμβουλος, Τμήμα Άμεσης Φορολογίας, KPMG Κύπρου

Η Κατερίνα αποφοίτησε με πτυχίο BA (Hons) στα Οικονομικά από το University of East Anglia στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι Μέλος του Association of Chartered Certified Accountants (FCCA) και κάτοχος του διεθνούς φορολογικού πιστοποιητικού ADIT. Επιπλέον, είναι μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Η Κατερίνα εργοδοτήθηκε στην KPMG Κύπρου το 1995, όπου εργάστηκε στο Τμήμα Ελέγχου πριν ενταχθεί στο Τμήμα των Φορολογικών Υπηρεσιών. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών της αποτελείται από εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, καθώς και από μεσαίες και μεγάλες εταιρείες, τοπικές και διεθνείς.

Η Κατερίνα διαθέτει εμπειρία στους κλάδους επενδύσεων, ακινήτων, ασφαλίσεων και λιανικού εμπορίου. Έχει εργαστεί σε μεγάλο αριθμό αναδιοργανώσεων εταιρειών όσον αφορά το φορολογικό μέρος τους. Επίσης, έχει εμπειρία σε υπηρεσίες άμεσης φορολογικής συμμόρφωσης και βοηθά ενεργά τους πελάτες να διευθετήσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις κατά τη φορολογική τους εξέταση από το Τμήμα Φορολογίας.

Επίσης, συμμετέχει ως εκπαιδεύτρια σε διάφορες παρουσιάσεις και σεμινάρια άμεσης φορολογίας και είναι πιστοποιημένη από την ΑνΑΔ ως «Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Κατάρτισης». 


Στυλιανού Στέλιος

Διοικητικός Σύμβουλος , Τμήμα Άμεσης Φορολογίας,  KPMG Κύπρου

Ο Στέλιος ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 σε μία από τις Big-4 εταιρείες και από το 2006 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό της KPMG Κύπρου, όπου και κατέχει τον τίτλο του Διοικητικού Συμβούλου στο Τμήμα Φορολογίας. Ο Στέλιος είναι μέλος του Institute of Certified Chartered Accountants (ACCA), είναι κάτοχος του ADIT και μέλος του Chartered Institute of Taxation (CIOT).

Ο Στέλιος είναι υπεύθυνος για την εταιρική φορολογική συμμόρφωση τοπικών και διεθνών πελατών. Το χαρτοφυλάκιο των πελατών του αποτελείται από εισηγμένες και μη εταιρείες στους κλάδους του πετρελαίου και της γεωργίας, τραπεζικά ιδρύματα, λιανική (ένδυση) και FMCG (τρόφιμα).

Επίσης, ο Στέλιος ασχολείται με αναφορές δέουσας επιμέλειας και διάφορα διεθνή έργα. Ειδικεύεται στο φόρο κεφαλαιουχικών κερδών και στη φορολογία φυσικών προσώπων, ιδιαίτερα σε έρευνες Pay-As-You-Earn (PAYE) και σε θέματα μισθοδοσίας. Καταληκτικά, ο Στέλιος συμμετείχε ως εκπαιδευτής σε διάφορες παρουσιάσεις και σεμινάρια άμεσης φορολογίας.


Γεωργίου Παναγιώτα

Διοικητική Σύμβουλος , KPMG Law, Georgiou, Iacovou & Co LLC

Η Παναγιώτα είναι κάτοχος πτυχίου LL.B (Hons) και LL.M στο εμπορικό δίκαιο από το Πανεπιστήμιο του Cardiff στην Ουαλία. Είναι Διοικητική Σύμβουλος της Georgiou, Iacovou & Co LLC η οποία είναι μέλος του δικτύου εταιρειών-μελών της KPMG στην Κύπρο. Είναι δικηγόρος, μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, και εγκεκριμένη Σύμβουλος Αφερεγγυότητας, με πολύχρονη πείρα στο εταιρικό και επιχειρηματικό δίκαιο. Ενεργεί κυρίως στον τομέα των εταιρικών αναδιαρθρώσεων, συγχωνεύσεων και εξαγορών, και σε υποθέσεις που άπτονται του δικαίου αφερεγγυότητας.

Επιπλέον, είναι μέλος της της Διεθνούς Ένωσης Επαγγελματιών σε θέματα αναδιαρθρώσεων, αφερεγγυότητας και πτωχεύσεων καθώς επίσης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Επαγγελματιών Αφερεγγυότητας. 

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 180.00
  • € 0.00
  • € 34.20
  • € 180.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 30 Νοε 2022

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

KPMG (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Company Reorganisations: Legal & Tax Framework