Στρατηγική Προσέγγιση για Παραγωγική Υβριδική Εργασία (100% Επιχορηγημένο)

- Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Πληροφορική - Χρήστες

01 Δεκ 2022 09:00 13 Δεκ 2022 12:30
Ελληνικά
16 ώρες ( 4 μέρες )
Στρατηγική Προσέγγιση για Παραγωγική Υβριδική Εργασία (100% Επιχορηγημένο)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας γίνεται ο κανόνας στους περισσότερους εργασιακούς χώρους, με τους εργαζόμενους να μοιράζουν το χρόνο τους μεταξύ του γραφείου και της εξ αποστάσεως εργασίας. Παρόλο που η υβριδική μορφή εργασίας παρέχει ελευθερία και ευελιξία στο προσωπικό, αποτελεί ταυτόχρονα πρόκληση για τους εργοδότες προκειμένου να διασφαλίσουν ότι όλοι οι εργαζόμενοι είναι παραγωγικοί, αφοσιωμένοι και αισθάνονται μέρος μιας κοινής κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς. Η νέα πραγματικότητα με το COVID-19 απαιτεί την ενδυνάμωση των ανθρώπων για να διαχειριστούν το ρόλο τους, μέσα στη «νέα κανονικότητα», η οποία χαρακτηρίζεται από ριζικά μεταβαλλόμενες απαιτήσεις δεξιοτήτων και νέα δυναμική. 

Η ψηφιακή ένταξη (digital inclusion), είναι επίσης σημαντική και επικεντρώνεται στην παροχή της ίδιας κουλτούρας, των ίδιων συνθηκών και ευκαιριών σε κάθε μέλος του προσωπικού, ανεξάρτητα από τον τόπο εργασίας του. Σημαίνει την εξίσωση των όρων εργασίας για όλους/όλες και την παροχή ίσης πρόσβασης στην τεχνολογία, τους πόρους και τις πληροφορίες που απαιτούνται για την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση της εργασίας τους. Η ενίσχυση της επιτρέπει στους εργαζόμενους να αισθάνονται συνδεδεμένοι, δεσμευμένοι και ενδυναμωμένοι ώστε να εκτελούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εργασία τους, από όπου κι αν βρίσκονται. Η επίτευξη μιας κουλτούρας υψηλής απόδοσης χωρίς αποκλεισμούς είναι αρκετά δύσκολη όταν όλοι οι άνθρωποι εργάζονται στο ίδιο γραφείο, πόσο μάλλον στην υβριδική εργασία που υπάρχει πρόσθετη πολυπλοκότητα.

Με τη έξαρση του ποσοστού των οικειοθελών αποχωρήσεων του προσωπικού και την αυξημένη ανάγκη για ενίσχυση της ευημερίας των εργαζομένων, ακόμη και με σαφείς και συνεπείς προσεγγίσεις για την υβριδική εργασία, οι εργοδότες/η διεύθυνση θα χρειαστούν δεξιότητες για να λαμβάνουν υπόψη τις διαφορετικές ανάγκες τόσο του οργανισμού τους όσο και των εργαζομένων τους για επιτυχή εφαρμογή του υβριδικού μοντέλου εργασίας.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στο να βοηθήσει τους/τις διευθυντές/τριες και τους επαγγελματίες ανθρώπινου δυναμικού να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής των υβριδικών μοντέλων εργασίας για την προώθηση της ψηφιακής ένταξης όλων των εργαζομένων, τη δημιουργία κοινωνικής σύνδεσης μεταξύ των τηλεργαζομένων και των μελών της ομάδας που δεν εργάζονται εξ αποστάσεως, ενώ ταυτόχρονα να τους/ις διατηρήσουν παρακινημένους/ες και παραγωγικούς/ες.

 

Με το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση να:

  1. Καθορίζουν τους σωστούς παράγοντες επιτυχίας για την υβριδική εργασία
  2. Απαριθμούν τα οφέλη της υβριδικής εργασίας
  3. Αξιολογούν τους ρόλους και τις προτιμήσεις της ομάδας για να σχεδιάζουν τη σωστή ευέλικτη ρύθμιση εργασίας
  4. Διαχειρίζονται την απόδοση όλων των εργαζόμενων τους (είτε εργάζονται δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως) για να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να φέρνουν αποτελέσματα
  5. Εφαρμόζουν αποτελεσματική χρήση της τεχνολογίας σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας
  6. Διαχειριστούν τα εμπόδια και τον κοινωνικό αποκλεισμό που μπορεί να προκαλέσει η υβριδική εργασία
  7. Αναπτύσσουν υβριδικές ομάδες που εργάζονται όμως συνεργατικά με γνώμονα την παραγωγικότητα του οργανισμού
  8. Σχεδιάσουν στρατηγικές και δράσεις για ενίσχυση της ευτυχίας για όλους τους εργαζόμενους τους.
  9. Εφαρμόσουν πρακτικές για επικοινωνία, κοινωνική σύνδεση, δέσμευση, ευημερία και αναγνώριση του υβριδικού προσωπικού
  10. Να οικοδομούν εμπιστοσύνη και ασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων και των ομάδων εργασίας για την επιτυχή διατήρηση των υβριδικών ρυθμίσεων εργασίας.
  11. Βελτιώσουν την αποτελεσματική διάχυση της γνώσης και της επικοινωνίας των υβριδικών ομάδων
  12. Συνθέτουν ένα δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον υβριδικής εργασίας
  13. Αξιολογούν την αποτελεσματικότητα της υβριδικής ομάδας τους χρησιμοποιώντας τους σωστούς παράγοντες επιτυχίας και δείκτες απόδοσης (KPIs)
  14. Σχεδιάσουν το πιο κατάλληλο μοντέλο υβριδικής εργασίας για μεγιστοποίηση των πλεονεκτημάτων της εξ αποστάσεως και δια ζώσης εργασίας

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το καινοτόμο αυτό σεμινάριο, που διεξάγεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, είναι ιδανικό για οργανισμούς που αγωνίζονται να ενισχύσουν τη δέσμευση των εργαζομένων, το χαμηλό ηθικό, την έλλειψη κοινωνικής σύνδεσης ή τις ευρύτερες προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19 και η απότομη μετάβαση στην υβριδική εργασία. Αφορά, επίσης, οργανισμούς που επιθυμούν να λάβουν προληπτική προσέγγιση και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ομαλή μετάβαση σε ένα υβριδικό εργασιακό περιβάλλον και διατήρηση της ανταγωνιστικότητας τους.

 

Συγκεκριμένα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Επαγγελματίες Ανθρώπινου Δυναμικού
  • Διευθυντές/τριες
  • Coaches
  • Ιδιοκτήτες/τριες Εταιρειών
  • Γενικούς Διευθυντές/τριες

που εργάζονται σε/ή επιθυμούν να υιοθετήσουν υβριδικό μοντέλο εργασίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ενδοεπιχειρησιακό Μέρος Προγράμματος (4 ώρες)

Μετά την ολοκλήρωση της ιδρυματικής κατάρτισης, οι Εκπαιδεύτριες / Σύμβουλοι θα διευθετήσουν ατομικές συναντήσεις με κάθε συμμετέχοντα/ουσα ώστε να παρέχουν συμβουλευτική, διάρκειας 4 ωρών.

Η ατομική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία να λάβουν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, με στόχο την ενίσχυσης της παραγωγικότητας στο υβριδικό τους εργασιακό περιβάλλον. Μέσω αυτής της ατομικής εστιασμένης συζήτησης, κάθε οργανισμός μπορεί να σχεδιάσει συγκεκριμένα πρακτικά βήματα που αφορούν την στρατηγική υβριδικής εργασίας και το πλάνο δράσης, πιο επικεντρωμένο πλέον στις πραγματικές του ανάγκες και βασικές προτεραιότητες.

Συγκεκριμένα, με την παροχή της εξατομικευμένης συμβουλευτικής, οι συμμετέχοντες/ουσες θα είναι σε θέση να:

  • Προσδιορίσουν τα δυνατά στοιχεία αλλά και τις ανάγκες βελτίωσης που εντοπίζονται στον οργανισμό τους
  • Να εμπλουτίσουν/αναθεωρήσουν την στρατηγική υβριδικής εργασίας που δημιούργησαν στο πλαίσιο της ιδρυματικής κατάρτισης
  • Συσχετίζουν μεθόδους μέτρησης των σχετικών δράσεων
  • Αποφασίσουν ποιες μεθόδους μέτρησης δράσεων να υιοθετήσουν


Στοιχεία Εκπαιδευτριών

Βίκυ Χαραλάμπους

Η εκπαιδεύτρια Βίκυ Χαραλάμπους, έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Θετική Οργανωσιακή Ψυχολογία (PhDc), στην Οργανωσιακή και Οικονομική Ψυχολογία (MSc) καθώς και πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (BA). Κατέχει άνω των 1.500 ωρών εκπαιδευτικής εμπειρίας, έχοντας διατελέσει επίσης Λέκτορας Εργασιακής Ψυχολογίας στο European University, και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την ΑνΑΔ (ΣΕΠ 003246). Έχει πιστοποιηθεί ως Chief Happiness Officer και είναι Ομότιμο μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον οποίο υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2013-2015), καθώς και του Κυπριακού Συνδέσμου Mentoring και Coaching (EMCC Cyprus) και της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

Διευθύνει το Ινστιτούτο Ανάπτυξης, όπου παρέχει, συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαιδεύσεις με στόχο την προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη, αξιοποιώντας μεταξύ άλλων εφαρμογές της Θετικής Ψυχολογίας στον εργασιακό χώρο ενώ κατέχει επίσης τη θέση της Chief Happiness Officer/Senior Researcher στο ερευνητικό κέντρο CARDET. Στο παρελθόν έχει εργαστεί στην SHL Hellas, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, ενώ διετέλεσε και Human Resources Executive στην British American Tobacco καθώς και Υπεύθυνη Προσλήψεων και Διαχείρισης Απόδοσης στην C.A. Papaellinas.

Κική Καλλή

Η εκπαιδεύτρια Κική Καλλή, έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΜΑ) καθώς και πτυχίο συνδυασμένων σπουδών Ψυχολογίας και Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΒΑ). Κατέχει άνω των 1.200 ωρών εκπαιδευτικής εμπειρίας, και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την ΑΝΑΔ (ΣΕΠ 003599). Έχει εκτεταμένη διεθνή σταδιοδρομία σε όλους τους τομείς της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού με πείρα 25 ετών σε διάφορους οργανισμούς (συμπεριλαμβανομένων πολυεθνικών όπως της PwC, TSYS, Amdocs και British American Tobacco Κύπρου, Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου μεταξύ άλλων).

Εργάστηκε επίσης ως Λέκτορας για το CIM (Cyprus Institute of Marketing) παραδίδοντας την Ενότητα Διεύθυνσης Ανθρώπινου της ύλης του Μεταπτυχιακού προγράμματος ΜΒΑ του London Southbank University σε φοιτητές/τριες της ακαδημαϊκής χρονιάς 2012-13.

Είναι Ομότιμο μέλος τους Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον οποίο διετέλεσε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2008-2013) και μέλος επίσης του Chartered Institute of Personnel & Development του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως HR Manager/Trainer στον οργανισμό CARDET παρέχοντας ταυτόχρονα κατάρτιση και συμβουλευτική σε θέματα Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Βίκυ Χαραλάμπους - Chief Happiness Officer, CARDET

Η εκπαιδεύτρια, Βίκυ Χαραλάμπους, έχει ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη Θετική Οργανωσιακή Ψυχολογία (PhDc), στην Οργανωσιακή και Οικονομική Ψυχολογία (MSc) καθώς και πτυχίο Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών (BA). Κατέχει άνω των 1500 ωρών εκπαιδευτικής εμπειρίας, έχοντας διατελέσει επίσης Λέκτορας Εργασιακής Ψυχολογίας στο European University και είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την ΑνΑΔ (ΣΕΠ 003246).

Έχει πιστοποιηθεί ως Chief Happiness Officer και είναι Ομότιμο μέλος του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, στον οποίο υπηρέτησε ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου (2013-2015), καθώς και του Κυπριακού Συνδέσμου Mentoring και Coaching (EMCC Cyprus) και της Ελληνικής Εταιρείας Θετικής Ψυχολογίας.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1360.00
  • € 1360.00
  • € 258.40
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1360.00
  • € 0.00
  • € 258.40
  • € 1360.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 01 Δεκ 2022

Ώρα

09:00 - 17:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Βίκυ Χαραλάμπους

Τοποθεσία:

Λευκωσία

Πέμπτη - 08 Δεκ 2022

Ώρα

09:00 - 12:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Βίκυ Χαραλάμπους

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 13 Δεκ 2022

Ώρα

09:00 - 12:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Βίκυ Χαραλάμπους

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Στρατηγική Προσέγγιση για Παραγωγική Υβριδική Εργασία (100% Επιχορηγημένο)