Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεγάλης Διάρκειας (Απογευματινό)

- Soft Skills / Επικοινωνία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Πιστοποιήσεις/ Προσόντα/ Άδειες

27 Σεπ 2022 17:00 15 Δεκ 2022 21:00
Ελληνικά
84 ώρες ( 24 μέρες )
Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεγάλης Διάρκειας (Απογευματινό)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει στόχο να βοηθήσει να αναπτύξει πιστοποιημένους  εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης, με βάση το πρότυπο της ΑΝΑΔ «Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επίπεδο 5». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν γνώσεις,δεξιότητες, στάσεις και ικανότητες στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. 

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος οι εκπαιδευτές να είναι σε θέση να:  

  1. Eντοπίζουν ανάγκες κατάρτισης σε διάφορους τομείς (οργανισμού, ομάδας, ατόμου κλπ.) χρησιμοποιώντας διάφορες πηγές πληροφοριών και τεχνικές συλλογής στοιχείων.
  2. Σχεδιάζουν και να χρησιμοποιούν παγοθραύστες.
  3. Εκφράζουν σωστά τα μαθησιακά αποτελέσματα εστιάζοντας στις γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες χρησιμοποιώντας ενεργητικά ρήματα.
  4. Σχεδιάζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα λαμβάνοντας υπόψη τα κίνητρα μάθησης στους ενήλικες, τεχνικές για απορρόφηση της γνώσης κ.α.
  5. Δομούν τα προγράμματά τους με συνάφεια και να αναπτύσσουν αναλυτικά ωρολόγια προγράμματα.
  6. Επεξηγούν τι είναι μέθοδος και τι τεχνική κατάρτισης.
  7. Επιλέγουν τεχνικές κατάρτισης για τις διάφορες φάσεις του προγράμματος (έναρξη,διάρκεια, λήξη)
  8. Αναπτύσσουν το εκπαιδευτικό υλικό που θα δοθεί στους εκπαιδευόμενους κατά την εκπαίδευση 
  9. Υλοποιούν αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα χρησιμοποιώντας κατάλληλες εκπαιδευτικές μεθόδους, τεχνικές, μέσα και υλικά. 
  10. Χειρίζονται αποτελεσματικά δύσκολους συμμετέχοντεες. 
  11. Αξιολογούν τα προγράμματά τους χρησιμοποιώντας μοντέλα αξιολόγησης
  12. Απαριθμούν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του κάθε μοντέλου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα αφορά άτομα που επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτές και δε διαθέτουν εκπαιδευτική εμπειρία ή διαθέτουν πολύ λίγη ή αρκετή αλλά επιθυμούν να εκπαιδευτούν κατάλληλα προτού προχωρήσουν στην διαδικασία της αξιολόγησής τους από την ΑΝΑΔ.

Υποψήφιοι για συμμετοχή μπορούν να είναι: 

  • Στελέχη επιχειρήσεων
  • Όποιοσδηποτε επιθυμεί να πιστοποιήσει το προσόν του ως εκπαιδευτής
  • Εκπαιδευτές οι οποίοι ενδιαφέρονται να πιστοποιηθούν με βάση το πρότυπο της ΑΝΑΔ «Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης, επίπεδο 5».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διάρκεια σε ώρες:84 ώρες

  • Ημερομηνίες διεξαγωγής:27/09/2022-15/12/2022
  • Ώρες διεξαγωγής: Τρίτη και Πέμπτη 17:00-20:30
  • Τόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: ΔΙαδικτυακά

Εκπαιδεύτρια: Ιάση Βελισσαρίου

Trainer's Information
Ιάση Βελισσάριου - Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών

H Ιάση Βελισσαρίου, αριστούχος απόφοιτος του Λυκείου Κύκκου Πάφου, είναι Κάτοχος  Πτυχίου Ελληνικής Φιλολογίας  του Πανεπιστήμιο Κύπρου από το Τμήμα Κλασσικών Σπουδών και Φιλοσοφίας με κατευθύνση τις Κλασικές Σπουδές (2005). Είναι επίσης Κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου (ΜA in Classical Studies) από το University of Leeds απ΄όπου και αποφοίτησε το 2006. Επιπλέον, έχει πιστοποιηθεί από την ΑΝΑΔ το 2014 ως Εκπαιδεύτρια Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΕΚ) μετά από εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε και πέρασε με επιτυχία.

Έκτοτε εργάζεται ως Ακαδημαϊκή Διευθύντρια στο Velissariou Training Center (εγκεκριμένο Φροντιστήριο από το ΥΠΠ), κάνοντας το όνειρο της ζωής της πραγματικότητα: να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις στα παιδιά και στους ενήλικες. Επιπλέον έχει αναλάβει τα εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ΑΒΙ Career Builders. Καθ’ όλη την εκπαιδευτική της πορεία, αξιοσημείωστες είναι οι επιτυχίες και οι διακρίσεις αρκετών μαθητών της Παγκύπρια.Η 13χρονη εμπειρία της στην Εκπαίδευση, σε συνδυασμό με το μεγάλο πάθος και την αγάπη για τη δουλειά της, οδηγεί την κα Βελισσαρίου σε συνεχή κατάρτιση και χρήση των πιο καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας και τεχνικών εκμάθησης για τους μαθητές της: Παρακολούθησε με επιτυχία το σεμινάριο της Φωτοανάγνωσης (PhotoReading), και διδάχθηκε νέες τεχνικές για γρήγορο και αποτελεσματικό διάβασμα τις οποίες μεταλαμπαδεύει και στους δικούς της μαθητές.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει με επιτυχία ειδικό σεμινάριο Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (The Differentiated Instruction Course) και έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα «The αriston project» ως Καθηγήτρια Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας. Τέλος, έχει πιστοποιηθεί από τον φορέα NCEF ως Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών και έχει κατακτήσει το «Postgraduate Diploma in Training and Development». Εκπαιδεύει άτομα που επιθυμούν να γίνουν και οι ίδιοι εγκεκριμένοι Εκπαιδευτές Επαγγελματικής Κατάρτισης της ΑΝΑΔ σε προγράμματα μικρής, μεσαίας ή μεγάλης διάρκειας.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1828.00
  • € 1428.00
  • € 0.00
  • € 400.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1828.00
  • € 0.00
  • € 347.32
  • € 1828.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

Για άνεργους κόστος €150.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 27 Σεπ 2022

Ώρα

17:00 - 20:30

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ιάση Βελισσάριου

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 15 Δεκ 2022

Ώρα

17:00 - 21:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Ιάση Βελισσάριου

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης Μεγάλης Διάρκειας (Απογευματινό)