Κυκλική Οικονομία και Αειφορία

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον

16 Νοε 2022 09:00 23 Νοε 2022 17:00
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
Κυκλική Οικονομία και Αειφορία

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το υφιστάμενο γραμμικό οικονομικό μοντέλο έχει σοβαρότατες αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην κοινωνία και γενικότερα στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοστατεί στη μετάβαση της οικονομίας σε ένα πιο κυκλικό μοντέλο το οποίο θα βασίζεται στους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές της αειφορίας.  Με την προσπάθεια αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει στο να καταστούν οι επιχειρήσεις της πιο πράσινες, με παραγωγή μηδενικών αποβλήτων, πιο αειφόρες και με εντονότερη εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Αρκετές κυπριακές επιχειρήσεις άρχισαν να διερευνούν τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας και να προβληματίζονται για τον τρόπο προσαρμογής τους σε αυτές.  Επιπρόσθετα μερικές από αυτές συνεργάζονται με προμηθευτές και πελάτες οι οποίοι είναι οικολογικά ευαίσθητοι και επιβάλλουν την υιοθέτηση της αειφόρου ανάπτυξης από αυτές.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάδειξη της ζωτικής σημασίας που θα έχουν η κυκλική οικονομία και η αειφορία στις κυπριακές επιχειρήσεις και να τις θέσει ως έννοιες κλειδιά για την μελλοντική τους ανάπτυξη. Επιπρόσθετα το πρόγραμμα αυτό καλύπτει ορθολογιστικά και αποτελεσματικά τους δεκαεπτά στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που παρέχουν πρόσφορο έδαφος για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των σύγχρονων κυπριακών επιχειρήσεων.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Χρίστος Ζαχαριάδης - Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο κ. Χρίστος Ζαχαριάδης είναι Διευθυντής στην Innovative Hospitality Education. Aσκεί συμβουλευτική και κατάρτιση στους τομείς διαχείρισης διοικητικών και λειτουργικών συστημάτων, διοίκησης και διεύθυνσης, κοστολόγησης και ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού. Είναι κάτοχος του πτυχίου Bsc στον τομέα της Μηχανολογίας του Πανεπιστημίου της Μιννεσότας των Ηνωμένων Πολιτειών και μεταπτυχιακού διπλώματος MIEng στην Βιομηχανική Μηχανική του Πανεπιστημίου του Βορείου Ιλλινόις των Ηνωμένων Πολιτειών. Εργάστηκε για τρία χρόνια σε βιομηχανίες παραγωγής σαν Μηχανικός Παραγωγής και Διευθυντής Ποιότητας / Περιβάλλοντος και Ασφάλειας και για πέρα από είκοσι έτη ως σύμβουλος επιχειρήσεων, επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης και βιομηχανικού εξοπλισμού και εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης. Από το 2002 διδάσκει ως Λέκτορας στους τομείς της διεύθυνσης παραγωγής, παραγωγικότητας, logistics, operations management, διοικητικών και λειτουργικών συστημάτων σε ανώτερες σχολές όπως Intercollege, Mediterranean Institute of Management και MIEEK. 

Ο κ. Χρίστος Ζαχαριάδης είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης της TUV Nord, εγκεκριμένος εκπαιδευτής επαγγελματικής κατάρτισης από την  Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (Ε000462) και Εξωτερικός Παροχέας Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 320.00
  • € 238.00
  • € 60.80
  • € 82.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 320.00
  • € 0.00
  • € 60.80
  • € 320.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 16 Νοε 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Τετάρτη - 23 Νοε 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Κυκλική Οικονομία και Αειφορία