Οργάνωση και Τεχνική Εστιατορίου και Μπάρ

- Digital Marketing/ Sales/ Service - Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

21 Νοε 2022 09:30 28 Νοε 2022 15:00
Ελληνικά
16 ώρες ( 3 μέρες )
Οργάνωση και Τεχνική Εστιατορίου και Μπάρ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η επιμόρφωση του προσωπικού πρώτης γραμμής της τραπεζοκομίας επιβάλλεται να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.  Ο τραπεζοκόμος, ο μπαρίστας και ο μπάρμαν έρχονται σε άμεση επαφή με τον πελάτη και θα πρέπει να μην υπάρχει περιθώριο λάθους κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους.

Το πρόγραμμα αυτό θα βοηθήσει τον κάθε εργαζόμενο να ασκήσει τα καθήκοντα του αποτελεσματικά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τόσο της ομάδας του όσο και του κάθε πελάτη.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  1. Γνωρίζουν τη σωστή Οργάνωση και Τεχνική του εστιατορίου.  
  2. Αναλύουν την οργάνωση που πρέπει να έχει ένα εστιατόριο για τη σωστή λειτουργία του μέσω της ανάλυσης των τμημάτων της επιχείρησης.
  3. Αντιληφθούν τη σημαντικότητα του ρόλου τους και τη σημασία του προσωπικού, της κινητοποίησης τους, της εκπαίδευσής τους και της ένταξης τους στους ρυθμούς της επιχείρησης με σκοπό την καλύτερη δυνατή οργάνωση μιας επισιτιστικής μονάδας.
  4. Αναλύουν την τεχνική εστιατορίου, δίνοντας έμφαση στο μενού (είδη, σύνθεση, σχεδιασμός-τιμολόγηση) καθώς επίσης και στην ποιότητα εξυπηρέτησης σύμφωνα με τις προσδοκίες του πελάτη.
  5. Αναβαθμίσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν με απώτερο σκοπό το κέρδος και την ασφάλεια τόσο του πελάτη, όσο και του ιδιοκτήτη.
  6. Εντοπίζουν τη σημασία του συστήματος υγιεινής και καθαριότητας, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στις βασικές αρχές τους και τα επικίνδυνα τρόφιμα.
  7. Κατανοήσουν το θέμα της οργάνωσης της τραπεζαρίας και του μπαρ και να αντιληφθούν πως αυτό θα ορίζεται και θα απαιτείται σύμφωνα με τις  διαδικασίες.
  8. Αναπτύξουν εργασιακή κουλτούρα, πνεύμα ομαδικότητας και καλής συνεργασίας και ως επίσης ανάπτυξη στον προσανατολισμό φροντίδας πελατών. 
  9. Αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες για το εστιατόριο και μπαρ για να μπορούν να χρησιμοποιούν και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες πρακτικές εφαρμογές, οποιανδήποτε ώρα στο χώρο εργασίας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε Τραπεζοκόμους, Μπαρίστες, Μπάρμαν της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

LOCATION

ΙΗΕ Academy

108 Nikou Pattichi Str

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Χρίστος Παρουξής - Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Ο κ. Χρίστος Παρουξής σπούδασε στην Ολλανδία στη SVH Academy in Hotel and Catering Industry. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία της Ολλανδίας το 1990 με κύρια κατεύθυνση τα τμήματα τροφίμων και ποτών. Στην πολύχρονη καριέρα του αποκόμισε εμπειρίες απ’ όλα τα επίπεδα ιεραρχίας μέχρι διευθυντικές θέσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία του εξωτερικού και της Κύπρου όπως το Four Seasons Hotel και Le Méridien Limassol Spa & Resort. Το 1997 αρχίζοντας εργασία στο Four Seasons ως υπεύθυνος εστιατορίων, δεξιώσεων και υπηρεσίας δωματίων και συνεχίζοντας μετά στο Le Meridien ως Food and Beverage Service Manager. Ένα από τα κυρίως καθήκοντα του ήταν και η εκπαίδευση του προσωπικού.

Το 2010 ίδρυσε την Parouxis Consultants Ltd με όραμα την πλήρη αφοσίωση στην επαγγελματική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την ευρύτερη προσφορά στην ανάπτυξη της ξενοδοχειακής και επισιτιστικής βιομηχανίας της Κύπρου. Σήμερα είναι ένας από τους ιδιοκτήτες της IHE Innovative Hospitality Education Ltd. Είναι ιδρυτικό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Οινοχόων και δημιούργησε και ανάπτυξε την ομάδα Οινοχόων στα ξενοδοχεία Four Seasons και Le Meridien. Παράλληλα είναι και εξωτερικός συνεργάτης της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ως εξωτερικός εξεταστής για τα πρότυπα επαγγελματικής κατάρτισης.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 260.00
  • € 192.00
  • € 49.40
  • € 68.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 260.00
  • € 0.00
  • € 49.40
  • € 260.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 21 Νοε 2022

Ώρα

09:30 - 15:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Παρουξής

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Τρίτη - 22 Νοε 2022

Ώρα

09:30 - 15:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Παρουξής

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Δευτέρα - 28 Νοε 2022

Ώρα

09:30 - 15:00

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Παρουξής

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Οργάνωση και Τεχνική Εστιατορίου και Μπάρ