Modern Street Food

- Τουρισμός/ Ξενοδοχεία/ Τρόφιμα

10 Οκτ 2022 09:00 11 Οκτ 2022 17:00
Ελληνικά
14 ώρες ( 2 μέρες )
Modern Street Food

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Street Food δεν είναι απλώς μια μόδα ή τάση που ήρθε για να περάσει, είναι ένας τρόπος με τον  οποίο βιώνεται η σχέση μεταξύ μιας κοινωνίας και του φαγητού της. Έχει τις δικές του ρίζες και επανευρίσκεται καθημερινά με νέους τρόπους που είναι πρωτοποριακοί, εκπληκτικοί, πρακτικοί και νόστιμοι. 

Η τάση είναι αδιαμφισβήτητη: στις μέρες μας το Street Food έχει αποκτήσει το δικό του μερίδιο φήμης και έχει γίνει μέρος της κουλτούρας και πολιτισμού μιας χώρας ή περιοχής.  Επίσης εφημερίδες, περιοδικά, τηλεοπτικές εκπομπές και γκουρού της γαστρονομίας έχουν καθορίσει το φαγητό «στο δρόμο» ως ένα νέο ορόσημο για την τρίτη χιλιετία. Ίσως να είναι ένα σημάδι των καιρών, μια προθυμία να αλλάξουν οι καθημερινές συνήθειες που έχουν γίνει πολύ στενές, πολύ αργές ή μια αλλαγή σύμφωνα με την εξέλιξη της κοινωνίας που κινείται γρήγορα, αλλά δεν κάνει πλέον συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την εικόνα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος (30%) και επίδειξη/πρακτική εξάσκηση (70%) στο εκπαιδευτικό εργαστήριο μαγειρικής της IHE Academy.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Περιγράφουν τις σύγχρονες τάσεις στη γαστρονομία αναφορικά με τη Street Food κουζίνα.
  • Αναφέρουν  τον ορθό εξοπλισμό και υλικά για την προετοιμασία και παρασκευή των διάφορων εδεσμάτων.
  • Περιγράφουν τις συνταγές και προδιαγραφές πρωτότυπων συνταγών Street Food.
  • Επιλέγουν τα κατάλληλα υλικά στις ορθές ποσότητες.
  • Εφαρμόζουν και επιδεικνύουν ορθές μεθόδους παρασκευής σύγχρονων φαγητών. 
  • Διακοσμούν με πρωτοτυπία τα εδέσματα  και να τα ετοιμάζουν για παράθεση. 
  • Αποκτήσουν κουλτούρα για ποιοτική, αποτελεσματική και παραγωγική εργασία.
  • Δημιουργήσουν ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και  ομαδικό πνεύμα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες μαγείρων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

LOCATION

ΙΗΕ Academy

108 Nikou Pattichi Str

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 290.00
  • € 168.00
  • € 55.10
  • € 122.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 290.00
  • € 0.00
  • € 55.10
  • € 290.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 10 Οκτ 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Τρίτη - 11 Οκτ 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Modern Street Food

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Modern Street Food...

Το Street Food δεν είναι απλώς μια μόδα ή τάση που ήρθε για να περάσει, είναι ένας τρόπος με τον  οποίο βιώνεται η σχέση μεταξύ μιας κοινωνίας και του φαγητού τ...

10/10/2022 09:00

14 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Σύγχρονη Ματιά στην Ελληνική Κουζίνα...

Ο γευστικός πλούτος της ελληνικής κουζίνας δεν περιορίζεται στις παραδοσιακές συνταγές που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε, επειδή μπορεί να αξιοποιήσει την πληθώρα τω...

01/11/2022 09:00

21 ώρες (3 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Ανάπτυξη Οινογνωσίας...

Η ανάγκη πηγάζει μέσα από την αυξημένη κατανάλωση του κρασιού και την πλέον αναβαθμισμένη γνώση των καταναλωτών για το κρασί.Η αναβάθμιση στις γνώσεις και δεξιό...

14/11/2022 10:00

12 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Brunch - Εναλλακτικές Ιδέες και Συνταγές...

Το brunch ήρθε σαν φυσική εξέλιξη ενός late breakfast, όπου τα ξενοδοχεία υιοθέτησαν γρήγορα τη συνήθεια αυτή ετοιμάζοντας ένα μεγάλο μπουφέ.  Αυτό περιλάμβανε ...

15/11/2022 09:00

14 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Οργάνωση και Τεχνική Εστιατορίου και Μπάρ...

Η επιμόρφωση του προσωπικού πρώτης γραμμής της τραπεζοκομίας επιβάλλεται να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.  Ο τραπεζοκόμος, ο μπαρίστας και ο μπάρμαν έρχο...

21/11/2022 09:30

16 ώρες (3 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Πρωτότυπη Μαγειρική για Vegan...

Η αποκλειστικά χορτοφαγική (=vegan) κουζίνα έχει κάνει δυναμική εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και κερδίζει όλο και περισσότερο κοινό. Σύμφωνα με δημοσίευση της A...

29/11/2022 09:00

14 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Vegetarian and Healthy Options Dishes...

Η ανάπτυξη και παραγωγή Vegetarian & Health Options Dishes για τα Μενού στη ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία, δημιούργησε και την ανάγκη περαιτέρω εκπαί...

05/12/2022 09:00

14 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός

Διαχείριση Ασφάλειας των Τροφίμων – ISO 22000...

Το νέο αναθεωρηµένο πρότυπο  ISO 22000:2018 καθορίζει τις νέες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια των τροφίµων σε εταιρείες και οργανισµούς της τροφικής αλυσίδα...

13/12/2022 09:00

14 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Λεμεσός