Ψυχοκοινωνική Υγεια στο Χώρο Εργασίας

- Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Ασφάλεια & Υγεία στην Εργασία - Πρώτες Βοήθειες/ Υπηρεσίες Υγείας

21 Ιουλ 2022 09:00 21 Ιουλ 2022 17:00
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
Ψυχοκοινωνική Υγεια στο Χώρο Εργασίας

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κατάλληλη διαχείριση των θεμάτων εργασιακής ασφάλειας και υγείας  εξασφαλίζει ένα χώρο εργασίας με λιγότερες πήγες κινδύνων και πιο χαμηλή επικινδυνότητα. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί ασφάλειας και υγείας δηλώνεται ότι ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας.

Σημαντικές αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στον κόσμο της εργασίας τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησαν στην εκδήλωση κινδύνων στον κλάδο της ασφάλειας και της υγείας στην εργασία. Οι εν λόγω αλλαγές οδήγησαν – εκτός από τους σωματικούς, βιολογικούς και χημικούς κινδύνους – στην εκδήλωση ψυχοκοινωνικών κινδύνων. Οι ψυχοκοινωνικοί κίνδυνοι που οφείλονται στην εργασία αναγνωρίστηκε ότι αποτελούν μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες προκλήσεις για την υγεία και την ασφάλεια και συσχετίζονται με προβλήματα στον χώρο εργασίας, όπως το εργασιακό άγχος η βία, οι παρενοχλήσεις και ο εκφοβισμός στο χώρο εργασίας. Επιπλέον, διάφορα στοιχεία υποδηλώνουν ότι το άγχος σχετίζεται με υστέρηση στην απόδοση, αύξηση των απουσιών και των ατυχημάτων. Το υπερβολικό άγχος είναι επικίνδυνο για την υγεία ενός εργαζομένου και κάνει το άτομο να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τυχόν περισσότερες απαιτήσεις.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Σκοπός του προγράμματος είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση των συμμετεχόντων στην προαγωγή της ψυχικής υγείας, στη σύνδεση της με τη σωματική υγεία καθώς και στην ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας. Επιπρόσθετα θα εστιάσει στο χώρο της εργασίας, όσον αφορά στις τεχνικές και τους τρόπους που μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα του άγχους, την επαγγελματική εξουθένωση αλλά και πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια κρίση πανικού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

LOCATION

IHE Academy

110, Nikou Pattichi str.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 0.00
  • € 0.00
  • € 0.00
  • € 0.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 21 Ιουλ 2022

Ώρα

09:00 - 17:00

Τοποθεσία:

Λεμεσός

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Ψυχοκοινωνική Υγεια στο Χώρο Εργασίας