Διεύθυνση και Έλεγχος Εταιρειών

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Λογιστικά/ Έλεγχος/ Φορολογικά

22 Ιουν 2022 15:00 22 Ιουν 2022 18:15
Ελληνικά
3 ώρες ( 1 ημέρα )
Διεύθυνση και Έλεγχος Εταιρειών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Φορολογία Κυπριακών και Αλλοδαπών Εταιρειών ΑTAD 3 και Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας


Το σεμινάριο αναλύει σε βάθος και με λεπτομέρεια, την έννοια της Διεύθυνσης και Ελέγχου εταιρειών (Management and Control Test) που με βάση τον Περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμο αρ. 118 (Ι) του 2002 ως έχει τροποποιηθεί, καθορίζει τη φορολογία των Κυπριακών και αλλοδαπών εταιρειών. Η έννοια αναλύεται με απλό, οπτικό και μαθηματικοποιημένο τρόπο, ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν καλύτερη αφομοίωση και εξοικείωσή της από τους συμμετέχοντες, με εκτενή αναφορά στις διαχρονικές δικαστικές αποφάσεις που καθόρισαν την εφαρμογή της μέχρι σήμερα. Επιπρόσθετα, αναλύεται η αναμενόμενη Τρίτη Οδηγία κατά της Φοροαποφυγής, ATAD 3, (The Third Anti - Tax Avoidance Directive) και γίνεται συσχετισμός της με την έννοια της Διεύθυνσης και Ελέγχου εταιρειών και πώς θα επηρεάζει η μια την άλλη. Γίνεται επίσης, αναφορά στον ρόλο και την εφαρμογή των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής φορολογίας, σε σχέση με το θέμα της κατοικίας και πώς σχετίζονται με την έννοια της Διεύθυνσης και Ελέγχου. Επιπλέον, αναλύεται εκτενώς η προσέγγιση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων στην εφαρμογή της έννοιας. Πρακτικά προβλήματα στην εφαρμογή της έννοιας θα αναλυθούν και θα συζητηθούν για τη σωστή εφαρμογή της.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα διαπραγματευτούμε τα ακόλουθα θέματα: 
  1. Οπτική απεικόνιση της έννοιας της Διεύθυνσης και Ελέγχου. 
  2. Η Νομοθεσία. 
  3. Ορισμός της έννοιας Διεύθυνσης και Ελέγχου – Νομοθετικό / Ερμηνευτικό κενό. 
  4. Ερμηνεία της έννοιας με βάση Αγγλικές αποφάσεις. 
  5. Τι επιλαμβάνεται και τι αφορά η έννοια – Ποιο είναι το αντικείμενο της – Ποιο είναι το πεδίο δράσης της. 
  6. Ουσιώδη στοιχεία της έννοιας. 
  7. Πρακτικά προβλήματα στην στοιχειοθέτηση αυτόνομης Διεύθυνσης και Ελέγχου. 
  8. ATAD 3 - Τρίτη Οδηγία κατά της Φοροαποφυγής - Συσχετισμός με την έννοια της Διεύθυνσης και Ελέγχου. 
  9. Συμβάσεις Αποφυγής Διπλής Φορολογίας – Οι πρόνοιές τους στο θέμα της κατοικίας και πως σχετίζονται με την έννοια της Διεύθυνσης και Ελέγχου. 
  10. Η προσέγγιση του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων στην εφαρμογή της έννοιας. 
  11. Τελικά συμπεράσματα. 
  12. Πρακτικά προβλήματα. 
  13. Τελικές ερωτήσεις / απαντήσεις.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε δικηγόρους, ασκούμενους δικηγόρους, λογιστές, ελεγκτές, παρόχους συμβουλευτικών και διοικητικών υπηρεσιών, φοιτητές νομικής, φορολογικούς συμβούλους, οικονομικούς διευθυντές και επαγγελματίες συμβούλους φορολογικών θεμάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Με το πέρας του προγράμματος οι συμετέχοντες θα κατανοήσουν την έννοια της Διεύθυνσης και Ελέγχου, τη σωστή εφαρμογή της στην φορολόγηση εταιρειών, την εφαρμογή της Τρίτης Οδηγίας κατά της Φοροαποφυγής, ATAD 3 και τον ρόλο των Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής φορολογίας σε θέματα κατοικίας και φορολόγησης των εταιρειών. Επιπρόσθετα, θα κατανοήσουν την πρακτική του Τμήματος Εσωτερικών Προσόδων για το θέμα και θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στην πράξη στην εφαρμογή της έννοιας. 

ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 

Το πρόγραμμα αντιστοιχεί σε 3 μονάδες συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης (CPD Units).


Γλώσσα Σεμιναρίου: Ελληνικά. 

Υλικό: Στους συμμετέχοντες θα παραχωρηθεί στα Ελληνικά, σε μορφή PDF η παρουσίαση του Σεμιναρίου - Power Point Presentation και επίσης σχετικές εκτενείς και λεπτομερείς μελέτες (brochures) για το θέμα του σεμιναρίου (Διεύθυνση και Έλεγχος εταιρειών) στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Επίσης θα παραχωρηθεί σχετική μελέτη, λεπτομερής ανάλυση της προτεινόμενης Τρίτης Οδηγίας κατά της Φοροαποφυγής ATAD 3.


Εκπαιδευτής: Χρίστος Κινάνης

Χρίστος Κινάνης - Δικηγόρος Ο κ. Χρίστος Κινάνης είναι πτυχιούχος Νομικής του Εθνικού κιαι Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος (LL.M) από το πανεπιστήμιο του Cambridge, Ηνωμένου Βασιλείου. 

Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικου Συλλόγου από το έτος 1983 και έκτοτε ασκεί ανελλειπώς τη δικηγορία. Είναι μέλος διαφόρων τοπικών και διεθνών Επαγγελματικών συνδεσμων και οργανισμών. Είναι ιδρυτής και Διευθύνων Συνέταιρος της δικηγορικής εταιρείας Kinanis LLC. 

Οι κύριοι τομείς πρακτικής και εξειδίκευσής του είναι το Εταιρικό Δίκαιο, τα Καταπιστεύματα, το Φορολογικό Δίκαιο, οι αστικές/εταιρικές διαφορές και η καινοτόμος τεχνολογία και πρακτική Blockchain. Ο κ. Χρίστος Κινάνης είναι συγγραφές μεγάλου αριθμού νομικών άρθρων και δημιοσιεύσεων με επίκεντρο τα θέματα της ειδικότητάς του.

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Χρίστος Κινάνης - Managing Partner, Kinanis LLC

Christos Kinanis holds a Postgraduate Degree in Law (LL.M) from the University of Cambridge, UK, and an Undergraduate Degree in Law (LL.B) from Athens University, Greece. He was admitted to the Cyprus Bar Association in 1983 and is a member of various local and international Professional Associations and Memberships, such as:International Tax Planning Association (ITPA)Society of Trust and Estate Practitioners Cambridge Commonwealth Trust Mr. Christos Kinanis is the Founder and Managing Partner of Kinanis LLC. He established the firm in 1983 and since then manages it. His main areas of practice and expertise are Corporate Law, Taxation Law, Trusts, Civil / Corporate Litigation and Blockchain innovative technology, and practice.Mr. Christos Kinanis is the author of numerous publications and articles on legal topics, inter alia: "The Methodology of Law', "The Cyprus Company-Practical Issues", "The Cyprus Holding Company", "Cyprus Tax Legislation on Companies", "Cyprus International Trust Reborn", "Security Token Offerings (STOs) - The future of Coin offerings", "ICO through Cyprus", "Public Offering of Security Tokens - Threshold for a Prospectus", "The Tax and VAT aspect - Initial Coin Offering (ICO) Through Cyprus" and various others.


Other Certifications

Member of the Cyprus Bar Association since 1983 

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
  • € 75.00
  • € 0.00
  • € 14.25
  • € 75.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

You may choose to participate in any one part at a cost of €50 + VAT

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 22 Ιουν 2022

Ώρα

15:00 - 18:15

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:

Χρίστος Κινάνης

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διεύθυνση και Έλεγχος Εταιρειών