Ψηφιακή Φωτογραφία για Επαγγελματική Χρήση

- Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Τέχνες/ Ευεξία/ Μόδα/ Sports - Μηχανολογία, Βιομηχανία & Τεχν. Επαγγέλματα

16 Μαΐου 2022 15:30 17 Ιουν 2022 19:35
Ελληνικά
30 ώρες ( 8 μέρες )
Ψηφιακή Φωτογραφία για Επαγγελματική Χρήση

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η ψηφιοποίηση των δεδομένων και των διαδικασιών σε επαγγελματικό και επιχειρηματικό επίπεδο, δημιουργεί -μεταξύ άλλων- και την ανάγκη για εκσυγχρονισμό και βελτίωση της φωτογραφικής δεξιοτεχνίας, ως σημαντικού παράγοντα προς επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων των σύγχρονων επιχειρήσεων.

Για τον σκοπό αυτό, κρίνεται αναγκαία η εκμάθηση της ψηφιακής φωτογραφίας, ως μέσου/εργαλείου καταγραφής και προώθησης.

Συγκεκριμένα, το προτεινόμενο σεμινάριο καλύπτει την ανάγκη ανάλυσης κάθε εξειδικευμένου έργου, τη δημιουργία στοχευόμενης φωτογραφικής εργασίας, την ανάγκη εκσυγχρονισμού και εξοικείωσης με την ψηφιακή τεχνολογία στη φωτογραφία, καθώς και την ανάγκη απόκτησης των θεμελιωδών γνώσεων στην ψηφιακή φωτογραφία (χρήση φωτογραφικού εξοπλισμού, αρχές σύνθεσης στη φωτογραφία, θεωρητική και πρακτική γνώση των βασικών συστημάτων φωτισμού, χρήση εργαλείων ανάπτυξης πρώτης ύλης κ.ά.).

Ως εκ τούτου, η εκπαίδευση πάνω σε αυτή την επαγγελματική πτυχή αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση και την πρόοδο των σύγχρονων επιχειρήσεων, μέσα σε μια αγορά ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες σχετικά με την ψηφιακή εικόνα και τη χρήση του σχετικού εξοπλισμού, για την καλύτερη προώθηση της δουλειάς τους.

Η καλή κατάρτιση σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, θα  δώσει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αναπτύσσουν και να εκτελούν ορθά τις επαγγελματικές φωτογραφικές τους δραστηριότητες, βελτιώνοντας τη θέση τους μέσα στην αγορά ενός συνεχούς ανταγωνισμού.

Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση: 

  • Να γνωρίζουν τις βασικές αρχές σύνθεσης στη φωτογραφία,
  • Να γνωρίζουν τα βασικά χαρακτηριστικά των φωτοευαίσθητων υλικών, της χημείας της φωτογραφίας, των οπτικών συστημάτων και του φωτογραφικού εξοπλισμού,
  • Να κατατάσσουν τα εργαλεία ανάπτυξης πρώτης ύλης και τη χρήση τους,
  • Να οργανώνουν φωτογραφικές δραστηριότητες,
  • Να αναπτύσσουν  δεξιότητες στη χρήση ωμού ψηφιακού αρχείου(χρήση Camera RAW),
  • Να εκτελούν φωτογραφίσεις με αυτοπεποίθηση σε διαφορετικά περιβάλλοντα,
  • Να χρησιμοποιούν βασικές δεξιότητες στο ψηφιακό ρετουσάρισμα για τη βελτίωση της εικόνας (Adobe Bridge),
  • Να εκτελούν χρήσεις και λειτουργίες DSLR φωτογραφικής μηχανής: εστίαση, επιλογή λειτουργιών, διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου, -Να χρησιμοποιούν μεθόδους επιδιόρθωσης της εικόνας,
  • Να είναι σε θέση να χειριστούν χρώμα, φωτοσκιάσεις, καδράρισμα, υφή, μοτίβο, στήσιμο φωτογραφίας,
  • Να διαχειρίζονται τον εξοπλισμό και τις λειτουργίες που παρέχει ένα φωτογραφικό στούντιο (συνεχόμενο/flash, low key, high key, 3-point lighting, portrait – object lighting).

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχεδιαστές (μόδας, κοσμημάτων, μικρό-κατασκευών), αρχιτέκτονες, καθώς και σε επαγγελματίες άλλων κλάδων που κάνουν χρήση του μέσου της φωτογραφίας για προώθηση της δουλειάς τους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής

Χριστιάνα Κωνσταντίνου

Η Χριστιάνα Κωνσταντίνου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι κάτοχος πτυχίου (Hon) Bachelor και μεταπτυχιακού τίτλου στην Οπτική Επικοινωνία από το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αγγλίας (UCE) στο Μπέρμιγχαμ, με επίκεντρο τη φωτογραφία και τον γραφικό σχεδιασμό. Από το 2000 εργάζεται στο Τμήμα Τεχνών και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Frederick και διδάσκει μαθήματα Φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει ενεργά στο Τμήμα σε διάφορα ακαδημαϊκά θέματα, καθώς και στη διοργάνωση εκθέσεων και εκδηλώσεων φωτογραφίας φοιτητών. Από το 1998 έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και ως καλλιτέχνης έχει συμμετάσχει στην οργάνωση διαφόρων έργων τέχνης και φωτογραφικών εκθέσεων.

Η κ. Κωνσταντίνου εργάζεται επίσης ως ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της φωτογραφίας και του γραφικού σχεδιασμού, συνεργαζόμενη με σημαντικά ονόματα της Κυπριακής Βιομηχανίας. Μέσα από τον φακό της, η Χριστιάνα εκφράζει προσωπικές απόψεις και συναισθήματα, εστιάζοντας στους ανθρώπους και το καθημερινό περιβάλλον. Το έργο της έχει θεατρικά στοιχεία, όπως χρώμα, κίνηση και δραματικό φωτισμό. Μεγάλο μέρος της φωτογραφικής της τέχνης θεωρείται αυτοβιογραφικό, επομένως οι χαρακτήρες που κατοικούν στις εικόνες της, είναι άνθρωποι που γνωρίζει και δίνουν στο έργο της μια οικεία και προσωπική διάσταση. Παραμένει αληθινή στο όραμά της με το να «αφηγείται» και να εκθέτει τα συναισθήματα των ανθρώπων.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 550.00
  • € 360.00
  • € 104.50
  • € 190.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 440.00
  • € 0.00
  • € 83.60
  • € 440.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

Άνεργοι μπορούν να συμμετέχουν ΔΩΡΕΑΝ μέσω του σχεδιου της ΑνΑΔ. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 16 Μαΐου 2022

Ώρα

15:30 - 19:20

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Παρασκευή - 20 Μαΐου 2022

Ώρα

15:30 - 19:35

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Παρασκευή - 27 Μαΐου 2022

Ώρα

15:30 - 19:35

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Δευτέρα - 30 Μαΐου 2022

Ώρα

15:30 - 19:35

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Παρασκευή - 03 Ιουν 2022

Ώρα

15:30 - 19:35

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Δευτέρα - 06 Ιουν 2022

Ώρα

15:30 - 19:35

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Παρασκευή - 10 Ιουν 2022

Ώρα

15:30 - 19:50

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Παρασκευή - 17 Ιουν 2022

Ώρα

15:30 - 19:35

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Ψηφιακή Φωτογραφία για Επαγγελματική Χρήση