Η Διαμόρφωση Αποτελεσματικής Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Soft Skills / Επικοινωνία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

02 Ιουν 2022 14:00 07 Ιουν 2022 18:15
Ελληνικά
8 ώρες ( 2 μέρες )
Η Διαμόρφωση Αποτελεσματικής Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Ανακοίνωση της (COM(2011)681) στις 25/10/2011 έχει ορίσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ) ως “την ευθύνη των επιχειρήσεων για τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία”. Για να ανταποκριθούν στην εν λόγω ευθύνη τους, οι επιχειρήσεις καλούνται να υιοθετήσουν διαδικασίες για την ένταξη κοινωνικών, περιβαλλοντικών και δεοντολογικών πτυχών, καθώς και πτυχών που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και τα δικαιώματα του καταναλωτή, τόσο στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα όσο και στη βασική επιχειρησιακή τους στρατηγική, σε συνεργασία πάντοτε με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Στο πλαίσιο της CSR, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί οφείλουν να ενσωματώνουν, σε εθελοντική βάση, διαδικασίες που στοχεύουν να απαντούν στις ανησυχίες ενδιαφερομένων μερών και να ανταποκρίνονται δεόντως σε ζητήματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά, ηθικά και σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ανάπτυξη της Στρατηγικής κοινωνικής ευθύνης καθώς επίσης και των προγραμμάτων υλοποίησης της, αναδεικνύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της επιχείρησης και δημιουργούν περιβάλλον αξιών ισχυρό, ικανό να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση κρίσεων. Μέσα από την διαμόρφωση της Στρατηγικής Κοινωνικής Ευθύνης θα πρέπει παράλληλα να αξιολογείται ο οργανισμός αφενός πάνω στα κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance), αλλά τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (SDGs) Sustainable Development Goals.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες αναπτύσσουν την Στρατηγική Αειφορίας και Ανάπτυξης με βάση τα πιο πάνω κριτήρια, έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα θεμελιώνοντας παράλληλα την βιωσιμότητα τους στις κλιματικές αλλαγές.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο αποσκοπεί στο να ενημερώσει πόσο απίστευτα σημαντικό είναι μια επιχείρηση να λειτουργεί με τρόπο που να αποδεικνύει την κοινωνική ευθύνη. Αν και δεν είναι νομική απαίτηση, θεωρείται καλή πρακτική όταν οι επιχειρήσεις λαμβάνουν υπόψη κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς οι ηθικές πρακτικές είναι ζωτικής σημασίας πλέον για την επιτυχία τους.

Μέσα από παραδείγματα οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στη σπουδαιότητα της προσφοράς των δικών τους επιχειρήσεων στην κοινωνία, στη σύνδεση τους με τη δική τους  στρατηγική και στην υλοποίηση στόχων που θα βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ισχυρότερου δεσμού μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών αισθανόμενοι πιο συνδεδεμένοι με τον κόσμο γύρω τους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν το πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την επιχείρηση τους.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα κατάρτισης απευθύνεται σε:
  • Στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών (Κερδοσκοπικών και Μη), Ιδιοκτήτες ή/και Μετόχους
  • Διευθυντές ή/και Επικεφαλής Τμημάτων.
  • Υπεύθυνους ΕΚΕ /HR / Marketing / Πωλήσεων/ Διαχείρισης Περιβάλλοντος / Ασφάλειας και Υγείας / Εταιρικής Διακυβέρνησης.
  • Επενδυτές, Ερευνητές.
  • Στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης STIRIXIS θα απονέμει Πιστοποιητικό Κατάρτισης σε όλους τους συμμετέχοντες που θα συμπληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα.

Εκπαιδευτής

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ (CMC)

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 200.00
  • € 136.00
  • € 38.00
  • € 64.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 200.00
  • € 0.00
  • € 38.00
  • € 200.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 02 Ιουν 2022

Ώρα

14:00 - 18:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 07 Ιουν 2022

Ώρα

14:00 - 18:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Η Διαμόρφωση Αποτελεσματικής Στρατηγικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης