Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης

- Soft Skills / Επικοινωνία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR)

14 Μαρτίου 2022 08:30 16 Μαρτίου 2022 14:30
Ελληνικά
18 ώρες ( 3 μέρες )
Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για τη Διαχείριση της Μάθησης, εντάσσονται στο πλαίσιο της σύμβασης με τίτλο «Διαχείριση της Μάθησης: Διαμόρφωση Προτεινόμενου Πλαισίου και Οδηγού και Μαθησιακή Υποστήριξη για τη Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης», ως μέρος του ευρύτερου Έργου της Κυπριακής Ακαδημίας Δημόσιας Διοίκησης με τίτλο «Μαθησιακή Υποστήριξη της Εφαρμογής Διοικητικών Αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση», το οποίο στοχεύει στη δημιουργία των συνθηκών για την πλήρη εισαγωγή της συστηματικής και μεθοδευμένης διαχείρισης της μάθησης στη Δημόσια Υπηρεσία. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με στόχο την επίτευξη ενός αποτελεσματικού και αποδοτικού δημόσιου τομέα που θα ανταποκρίνεται στις ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία, η Κυπριακή Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού διοργανώνει Εκπαιδευτικά Προγράμματα για στοχευμένη, αποδοτικότερη Διαχείριση της Μάθησης.

Πρόκειται για τριήμερα εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε στελέχη των οργανισμών της Δημόσιας Διοίκησης και θα παρέχουν μαθησιακή υποστήριξη για την εφαρμογή και τη βιωσιμότητά του προτεινόμενου πλαισίου για τη διαχείριση της μάθησης. Ο κύκλος Διαχείρισης της Μάθησης περιλαμβάνει τη Διάγνωση Αναγκών Μάθησης και τον Καταρτισμό Σχεδίου Μαθησιακών Δραστηριοτήτων από τον κάθε οργανισμό. Σε αυτό το πλαίσιο θα διοργανωθούν:

-Α κύκλος τριήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Διαχείριση της Μάθησης

-Παροχή καθοδήγησης στον χώρο εργασίας (on-the-job)

-B κύκλος τριήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την εισαγωγή του προτεινόμενου πλαισίου και οδηγού για τη Διαχείριση της Μάθησης στους οργανισμούς της δημόσιας διοίκησης

Η σύμβαση, στο παρόν στάδιο, βρίσκεται στην υλοποίηση του Α κύκλου τριήμερων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων της Σύμβασης έχει στρατηγική σημασία για τη Δημόσια Υπηρεσία, αφού αναμένεται ότι μέσα από αυτά, οι οργανισμοί και τα στελέχη της θα είναι σε θέση να αναλύουν και να ιεραρχούν τις μαθησιακές τους ανάγκες, να εντοπίζουν και να σχεδιάζουν τις κατάλληλες μαθησιακές παρεμβάσεις σε σχέση με αυτές. Θα μπορούν, επίσης, να υλοποιούν και να εποπτεύουν την υλοποίηση αυτών των μαθησιακών παρεμβάσεων και να αξιολογούν τα μαθησιακά αποτελέσματα των συμμετεχόντων, σε συνάρτηση με τις μαθησιακές ανάγκες που είχαν αρχικά εντοπιστεί.

Ιδιαίτερα, όμως, αναμένεται ότι οι οργανισμοί και τα στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας θα μπορούν να εφαρμόζουν τα ανωτέρω, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις τους. Τις ευθύνες, δηλαδή, που προκύπτουν μέσα από το ρόλο και την αποστολή τους, το στρατηγικό προγραμματισμό τους και τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που καλούνται να υλοποιήσουν, μια από τις σημαντικές πτυχές του οποίου αφορά στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού του κάθε οργανισμού.

Για την επίτευξη των επιδιωκόμενων αποτελεσμάτων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική η παροχή της κατάλληλης διοικητικής και πολιτικής υποστήριξης, ώστε η μεταρρύθμιση του πλαισίου της διαχείρισης της μάθησης στη Δημόσια Υπηρεσία να ολοκληρωθεί με επιτυχία, καθιστώντας την ικανή να μαθαίνει καλύτερα, γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε μέλη της Δημόσιας Υπηρεσίας που έχουν ήδη δηλώσει ενδιαφέρον για συμμετοχή στις μαθησιακές δραστηριότητες για τη Διαχείριση της Μάθησης. Συγκεκριμένα:

  • Συντονιστή/-ρια και Μέλη του Πυρήνα Μάθησης
  • Στελέχη τα οποία ως εκ της θέσης τους (π.χ. προϊστάμενοι/-ες κλάδων, ομάδων κ.α.) προΐστανται ή επιβλέπουν τον Πυρήνα Μάθησης
  • Άλλα στελέχη που εμπλέκονται ως εκ τού ρόλου τους στη μάθηση και στην ανάπτυξη του προσωπικού του Οργανισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΝΊΤΑ ΠΈΤΡΟΥ

H Αννίτα Πέτρου σπούδασε Εκπαιδευτική Ψυχολογία (M.Ed), και ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στην Εργασιακή Ψυχολογία (MSc) στο Manchester Business School. Aπέκτησε στη συνέχεια τον τίτλο του Chartered Μember από το British Psychological Society (CPsychol), ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος του Συμβουλίου Επαγγελμάτων Υγείας ως Εγγεγραμμένη Επαγγελματίας Ψυχολόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εργάστηκε για πολλά χρόνια σε θέσεις όπως Human Resource Business Partner, Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Συντονίστρια Ανθρωπίνου Δυναμικού. Η Αννίτα Πέτρου είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια αλλά και αξιολογήτρια της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα εκπαιδευτών και κέντρων εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια, ως συνεργάτιδα του ΚΕΣΕΑ, υλοποιεί εκπαιδεύσεις σε διάφορες ομάδες, για θέματα της ειδικότητας της και συμμετέχει σε έργα του ΚΕΣΕΑ, όπως το First Step, το Europass και τη δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Πρόσθετα, παρουσιάζει μονοεπιχειρησιακά σεμινάρια σε μικρούς και μεγάλους οργανισμούς και είναι εξωτερική συνεργάτρια/εκπαιδεύτρια για το Κέντρο Παραγωγικότητας, αλλά και εισηγήτρια στα μεταπτυχιακά διπλώματα σε θέματα προσωπικής ανάπτυξης στο Μεσογειακό Ινστιτούτο Κύπρου. Διδάσκει στο CIM αλλά και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το ΤΕΠΑΚ και το European University σε θέματα που εμπίπτουν στο αντικείμενο της, όπως Στρατηγική Διαχείριση Ανθρωπίνου Δυναμικού, Business Organization, Εργασιακή Συμπεριφορά, Ανάπτυξη Προσωπικών Δεξιοτήτων, Ηγεσία, Εργασιακή Ψυχολογία και Ψυχολογία.

Δωρεάν Σεμινάριο
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 14 Μαρτίου 2022

Ώρα

08:30 - 14:30

Τοποθεσία:

UoL Campus Nicosia

Τρίτη - 15 Μαρτίου 2022

Ώρα

08:30 - 14:30

Τοποθεσία:

UoL Campus Nicosia

Τετάρτη - 16 Μαρτίου 2022

Ώρα

08:30 - 14:30

Τοποθεσία:

UoL Campus Nicosia

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Διαχείριση της Μάθησης σε Οργανισμούς της Δημόσιας Διοίκησης