ΜΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σύγχρονες Ξύλινες και Μεταλλικές Κατασκευές - Από την Θεωρία στον Σχεδιασμό

- Κατασκευές/ Construction - Μηχανολογία, Βιομηχανία & Τεχν. Επαγγέλματα

28 Φεβ 2022 18:00 19 Μαρτίου 2022 14:15
Ελληνικά
25 ώρες ( 8 μέρες )
ΜΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σύγχρονες Ξύλινες και Μεταλλικές Κατασκευές - Από την Θεωρία στον Σχεδιασμό

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια αυξητική τάση στην προτίμηση μεταλλικών και ξύλινων κατασκευών και αυτό για ποικίλους λόγους, κυρίως για τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν συγκριτικά με τις συμβατικές κατασκευές, όπως είναι για παράδειγμα το χαμηλότερο κόστος, η υψηλή ταχύτητα κατασκευής, η μεγάλη διάρκεια ζωής, καθώς και η εξοικονόμηση ενέργειας. Το γεγονός αυτό καθιστά επιτακτική ανάγκη την εκπαίδευση των μελετητών, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες γνώσεις για την κατανόηση των ορθών τρόπων σχεδιασμού και κατασκευής τους. Ως εκ τούτου, στο σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρείται μια πρώτη γνωριμία και εξοικείωση με τη μεθοδολογία της συνθετικής διεργασίας της ελαφράς κατασκευής.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι Αρχιτέκτονες και Πολιτικοί Μηχανικοί οι οποίοι θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα, θα αποκτήσουν την κατάλληλη γνώση σχετικά με τις ιδιότητες του υλικού δόμησης (ξύλο, μέταλλο), τις βασικές αρχές σχεδιασμού ελαφρών κατασκευών και θα αναπτύξουν δεξιότητες για τη σύνθεση πρωτότυπων και λειτουργικών κατασκευών, αναβαθμίζοντας τους σε επαγγελματικό επίπεδο, δίνοντας τους την δυνατότητα να αναλάβουν και να διεκπεραιώσουν έργα διαφορετικής φύσεως.

Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να γνωρίζουν τις φυσικές ιδιότητες του ξύλου και του μετάλλου, καθώς και τις διαφορές μεταξύ της ανισότροπης συμπεριφοράς του ξύλου και της αντίστοιχης ισότροπης του μετάλλου.
  • Να συσχετίζουν τις ιδιότητες του υλικού δόμησης (ξύλο, μέταλλο) με τη συνήθη παρουσιαζόμενη παθολογία και την αναμενόμενη τρωτότητά τους.
  • Να ταξινομούν τις κύριες μορφές συνδεσμολογίας των ελαφρών κατασκευών σε σχέση με το είδος της σύνδεσης και τη γενική μορφή δυσκαμψίας της κατασκευής.
  • Να περιγράφουν τις βασικές αρχές σχεδιασμού ελαφρών κατασκευών, καθώς και τους περιορισμούς και τις δυνατότητες κατά τη συνθετική διαδικασία.
  • Να αναπτύσσουν δεξιότητες για τη σύνθεση πρωτότυπων, στατικά εφικτών και λειτουργικών κατασκευών.
  • Να αιτιολογούν τον τύπο και τη μορφή των φορέων και συνδέσεων που πρόκειται να χρησιμοποιήσουν.
  • Να εκτελούν μελέτες σχεδιασμού ελαφρών κατασκευών, με βάση τη δομή και τις φυσικές ιδιότητες του ξύλου και του μετάλλου.
  • Να εφαρμόζουν ορθά τις μορφές συνδεσμολογίας της ξύλινης και της μεταλλικής κατασκευής.
  • Να επιλέγουν τον σωστό τρόπο σχεδιασμού των μη τυποποιημένων μεταλλικών προσαρμογών, κατάλληλων για την εκάστοτε συναρμογή φερόντων στοιχείων.
  • Να συνεργάζονται με μελετητές συναφών ειδικοτήτων από την αρχή του σχεδιασμού του έργου.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

To πρόγραμμα απευθύνεται σε Διπλωματούχους Αρχιτέκτονες ή/και Πολιτικούς Μηχανικούς.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτές

Παναγιώτης Τουλιάτος

Ο Παναγιώτης Τουλιάτος είναι Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής της Ανωτάτης Ακαδημίας του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος και επιστημονικός υπεύθυνος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην CEN- Ευρωκώδικας EC-5. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος πολλών ερευνητικών προγραμμάτων σχετικά με την Κατασκευαστική Ανάλυση, Αποτίμηση Συμπεριφοράς και Προτάσεις Επισκευής και Αποκατάστασης Ιστορικών και Μνημειακών Κατασκευών, όπως επίσης και με την έρευνα για σύγχρονες κατασκευές μεγάλων στατικών ανοιγμάτων και ιδιαίτερης βιοκλιματικής λειτουργίας. Διδάσκει επίσης και συντονίζει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Frederick στη «Συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κατασκευών και μνημείων». Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών άρθρων, διδακτικών βοηθημάτων και βιβλίων. Επαγγελματικά, ως Αρχιτέκτων Μηχανικός, έχει ιδιαίτερα ασχοληθεί με κατασκευές μη συμβατικού χαρακτήρα, μεγάλων στατικών ανοιγμάτων και ιδιαιτέρως αντισεισμικής και βιοκλιματικής συμπεριφοράς.


Μάριος Πελεκάνος

Ο Μάριος Πελεκάνος αποφοίτησε ως Αρχιτέκτων Μηχανικός από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, απέκτησε το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Μάστερ από το Bartlett School of Architecture and Planning, University College London και είναι υποψήφιος Διδάκτωρ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ερευνητικό θέμα την κατασκευαστική ανάλυση των ξυλόστεγων βασιλικών του Τροόδους της Κύπρου. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Frederick με γνωστικό αντικείμενο τις Συνθέσεις Τεχνολογικής Αιχμής.

Διδάσκει μαθήματα αρχιτεκτονικής τεχνολογίας στα προπτυχιακά προγράμματα των Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και των Πολιτικών Μηχανικών (κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, ελαφρές κατασκευές, αρχές αντισεισμικού σχεδιασμού κλπ.). Διδάσκει επίσης, κατασκευαστική ανάλυση και μεθόδους αποκατάστασης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Συντήρηση και αποκατάσταση ιστορικών κατασκευών και μνημείων». Οι διεθνείς του δημοσιεύσεις περιλαμβάνουν άρθρα και παρουσιάσεις σε συνέδρια, κυρίως σε σχέση με την αντισεισμική και βιοκλιματική συμπεριφορά των ιστορικών κατασκευών.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 530.00
  • € 425.00
  • € 100.70
  • € 105.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 424.00
  • € 0.00
  • € 80.56
  • € 424.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

Έκπτωση σε μη δικαιούχους επιχορήγησης 20%

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 28 Φεβ 2022

Ώρα

18:00 - 20:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 01 Μαρτίου 2022

Ώρα

18:00 - 20:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 02 Μαρτίου 2022

Ώρα

18:00 - 20:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 03 Μαρτίου 2022

Ώρα

18:00 - 20:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 04 Μαρτίου 2022

Ώρα

18:00 - 20:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Δευτέρα - 07 Μαρτίου 2022

Ώρα

18:00 - 20:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Σάββατο - 12 Μαρτίου 2022

Ώρα

09:00 - 14:15

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Σάββατο - 19 Μαρτίου 2022

Ώρα

09:00 - 14:15

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : ΜΙΚΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - Σύγχρονες Ξύλινες και Μεταλλικές Κατασκευές - Από την Θεωρία στον Σχεδιασμό