LIVE ONLINE WEBINAR - Αποτελεσματική Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία

18 Οκτ 2021 09:00 20 Οκτ 2021 15:45
Ελληνικά
12 ώρες ( 2 μέρες )
LIVE ONLINE WEBINAR - Αποτελεσματική Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το συνεχώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον και οι ποικίλες εξωτερικές απειλές που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στις μέρες μας -όπως είναι η οικονομική κρίση, η πανδημία Covid-19 κ.ά- έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο καλούνται σήμερα να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, ούτως ώστε να μπορέσουν να έχουν μια βιώσιμη και επιτυχημένη πορεία. Η ορθή διαχείριση των κινδύνων στο πλαίσιο της εταιρικής διακυβέρνησης αποτελεί σημαντική πτυχή μιας επιτυχημένης επιχειρηματικής στρατηγικής που εντοπίζει και διαχειρίζεται έγκαιρα και αποτελεσματικά τους επιχειρηματικούς κινδύνους, με τελικό στόχο τη συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, η κατάρτιση στον εν λόγω τομέα αποτελεί ένα απαραίτητο επαγγελματικό προσόν στη βάση των επιχειρηματικών δεδομένων που ισχύουν σήμερα.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα αποκτήσουν χρήσιμα εφόδια σχετικά με την αποτελεσματική διαχείριση επιχειρηματικών κινδύνων, επιτυγχάνοντας σημαντικά οφέλη και πλεονεκτήματα που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα εργασιών της επιχείρησής τους. Οι ανάγκες και οι προκλήσεις που ισχύουν σήμερα στην αγορά εργασίας και στον επιχειρηματικό τομέα, καθιστούν απαραίτητη ανάγκη τη συνεχή κατάρτιση των στελεχών των εταιρειών, ούτως ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στον ανταγωνισμό, να προστατεύουν την επιχείρησή τους από πιθανούς κινδύνους, να αποφεύγουν επισφαλείς και λανθασμένες κινήσεις και γενικότερα να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές και διαδικασίες, συμβάλλοντας έτσι στην παραγωγική και αποτελεσματική λειτουργία του οργανισμού τους και στην επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων.

Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • Να κατανοούν τον τρόπο με τον οποίο η διαχείριση κινδύνων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των οργανισμών στην επίτευξη των στόχων τους.
  • Να επεξηγούν τα βασικά στάδια της διεργασίας διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων.
  • Να εντοπίζουν και να αξιολογούν τους βασικούς επιχειρηματικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και τα τμήματά του.
  • Να καθορίζουν τις κατάλληλες ενέργειες για την αντιμετώπιση και τον μετριασμό των κινδύνων.
  • Να αναγνωρίζουν τα κύρια χαρακτηριστικά ενός αποτελεσματικού περιβάλλοντος εσωτερικού ελέγχου.
  • Να αντιπαραβάλλουν την υφιστάμενη κατάσταση σε θέματα διαχείρισης κινδύνων του οργανισμού τους με τις βέλτιστες πρακτικές και τα διεθνή πρότυπα.
  • Να δικαιολογούν την ανάγκη για ανάπτυξη και εφαρμογή συστήματος διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων.
  • Να παρακινούν τους οργανισμούς τους για την εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης κινδύνων. 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Εργοδοτούμενοι επιχειρήσεων, προϊστάμενοι/διοικητικά στελέχη, στελέχη λογιστηρίων/οικονομικών τμημάτων, υπεύθυνοι διαχείρισης κινδύνου, λειτουργοί συμμόρφωσης, εσωτερικοί ελεγκτές.  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδεύτρια

Πολίνα Αντωνίου

Η Πολίνα Αντωνίου είναι σύµβουλος επιχειρήσεων µε εικοσαετή επαγγελµατική εµπειρία σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, καθώς επίσης και σε παροχή συµβουλευτικών υπηρεσιών στρατηγικής, επιχειρησιακού και οικονοµικού σχεδιασµού, αξιολόγησης λειτουργικών µοντέλων, οργανωτικής αναδιάρθρωσης και λειτουργικής αποδοτικότητας στον ιδιωτικό και δηµόσιο τοµέα.

Κατέχει τίτλο σπουδών BEng in Civil Engineering από το Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (Queen Mary College), µεταπτυχιακούς τίτλους MSc in Construction Economics and Management από το Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (University College London) και Master in Business Administration (MBA) από το Henley Management School του Ηνωµένου Βασιλείου. Κατέχει τα επαγγελµατικά προσόντα Certified Public Accountant (CPA), και Certified Internal Auditor (CIA) και είναι µέλος του Συνδέσµου Εγκεκριµένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), του Συνδέσµου Εσωτερικών Ελεγκτών Κύπρου και του Επιστηµονικού Τεχνικού Επιµελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ).

Από το 1998 µέχρι το 2020 έχει εργαστεί στον οίκο PwC Κύπρου στο τµήµα συµβουλευτικών υπηρεσιών από όπου και αποχώρησε από τη θέση της Director. 

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 290.00
  • € 204.00
  • € 55.10
  • € 86.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 232.00
  • € 0.00
  • € 44.08
  • € 232.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 18 Οκτ 2021

Ώρα

09:00 - 15:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 20 Οκτ 2021

Ώρα

09:00 - 15:45

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Αποτελεσματική Διαχείριση Επιχειρηματικών Κινδύνων