Εκπαίδευση και Αδειοδότηση Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγοριών Α & Β

- Εφοδιαστική Αλυσίδα/ Εμπόριο - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον

16 Σεπ 2021 16:00 16 Σεπ 2021 21:30
Ελληνικά
64 ώρες ( ημέρα )
Εκπαίδευση και Αδειοδότηση Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγοριών Α & Β

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο πλαίσιο ανάγκης για δημιουργία σύγχρονων κτιρίων με πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, κρίνεται αναγκαία η εκπαίδευση και κατάρτιση εξειδικευμένου προσωπικού, ώστε να δύνανται να διενεργούν τους σχετικούς ενεργειακούς ελέγχους. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή οποιουδήποτε φυσικού/νομικού προσώπου στο μητρώο ενεργειακών ελέγχων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, είναι η παρακολούθηση εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης, όπως καθορίζεται από τη σχετική νομοθεσία ΚΔΠ 184/2012, το πρότυπο EN ISO 50001:2011 - Energy management systems και ISO 9001:2008 - Quality management systems ΕΝ 16247 - Energy audits. Το προτεινόμενο σεμινάριο στοχεύει ακριβώς στη σχετική κατάρτιση των συμμετεχόντων

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία και τη σχετική πιστοποίηση για να ασκούν ενεργειακούς ελέγχους κατηγοριών Α & Β σε κτίρια.
Η εν λόγω κατάρτιση -πέρα από τη δυνατότητα εγγραφής στο μητρώο ενεργειακών ελέγχων του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας- θα προσφέρει στους συμμετέχοντες επαγγελματικά προσόντα, ευέλικτα και αποτελεσματικά, καθιστώντας τους ικανούς να εκτελούν αξιόπιστους και ακριβείς ελέγχους, μέσα από την εφαρμογή ορθών μεθοδολογιών και διαδικασιών.
Συγκεκριμένα, οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση:
- Να διενεργούν ενεργειακούς ελέγχους σε κτίρια.
- Να πραγματοποιούν ενδεικτικές μετρήσεις επικύρωσης θεωρητικών υπολογισμών, μέτρηση απωλειών ενέργειας, ηλεκτρικών φορτίων και ηλεκτρικής κατανάλωσης.
- Να εφαρμόζουν σχέδια δράσης για εξοικονόμηση ενέργειας - καταρτισμός ενδεικτικών μέτρων και ιεράρχησή τους.
- Να υλοποιούν διορθωτικά μέτρα και μέτρηση εξοικονόμησης σε συγκεκριμένες συσκευές και στο κτιριακό κέλυφος.
- Να γνωρίζουν με κάθε δυνατή ακρίβεια την εξοικονόμηση ενέργειας που θα προκύπτει από την εφαρμογή των προτεινόμενων μέτρων και το αντίστοιχο οικονομικό κόστος για την εφαρμογή τους.
- Να επιλέγουν τη χρήση οργάνων μέτρησης που θα είναι αξιόπιστα και ρυθμισμένα να εκτελούν μετρήσεις και να προβαίνουν σε εκτιμήσεις και υπολογισμούς με κάθε δυνατή ακρίβεια.
- Να εφαρμόζουν την εθνική νομοθεσία και τους κανονισμούς που διέπουν την ενεργειακή απόδοση κατά την τελική χρήση και τις ενεργειακές υπηρεσίες.

Η ορθή εκπαίδευση και κατάρτιση των ειδικών του κλάδου για τη δημιουργία σύγχρονων κτιρίων με πιστοποίηση ενεργειακής απόδοσης, θα βοηθήσει σαφώς στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στη χώρα μας, συμβάλλοντας έτσι στη γενικότερη προσπάθεια για πιο οικολογικές λύσεις στους διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας, με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία του περιβάλλοντος και του πλανήτη μας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Μηχανικούς, μέλη του ΕΤΕΚ, όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο μητρώο των ενεργειακών ελεγκτών και να πραγματοποιούν ενεργειακούς ελέγχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί με εξ αποστάσεως διδασκαλία για το θεωρητικό μέρος και με διά ζώσης συναντήσεις για το πρακτικό κομμάτι.




ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτές

Καθ. Άγις Μ. Παπαδόπουλος

Ο Άγις Παπαδόπουλος είναι Καθηγητής Ενεργειακών Συστημάτων στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) από το 1998. Κατέχει Δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού από το ΑΠΘ, Masters of Science στην εξοικονόμηση Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος από το Cranfield University και Διδακτορικό από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.Δραστηριοποιείται σε ερευνητικά προγράμματα στα πεδία της Εξοικονόμησης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Ενεργειακού Σχεδιασμού, της Ενεργειακής Πολιτικής και των Οικονομικών της Ενέργειας καθώς και του Ενεργειακού και Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Κτιρίων. Έχει δημοσιεύσει, μόνος ή με συναδέλφους, περισσότερες από 95 εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και 240 εργασίες σε πρακτικά συνεδρίων, καθώς και τεχνικά εγχειρίδια και βιβλία. Διετέλεσε μέλος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), του Δ.Σ. του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης καθώς και εθνικός εμπειρογνώμονας για θέματα Ενέργειας, Έρευνας και Καινοτομίας και Περιφερειακού Δυναμικού.

Δρ. Δημήτριoς Αναστασέλος

Ο Δρ. Δημήτριος Αναστασέλος απέκτησε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2004. Το 2009 του απονεμήθηκε το Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ερευνητική περιοχή του Αειφόρου Δομημένου Περιβάλλοντος. Το 2015 ολοκλήρωσε την εκπόνηση της μεταδιδακτορικής του έρευνας στο Εργαστήριο Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 2011 έως και το 2016 εργάστηκε σαν επισκέπτης λέκτορας στη Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος όπου δίδαξε το μάθημα «Energy Efficiency and Savings». Για δύο χρόνια εργάστηκε σαν επισκέπτης λέκτορας στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου δίδαξε το μάθημα «Ενεργειακός Σχεδιασμός Κτιρίου». Από το 2013 είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Κατασκευής Συσκευών Διεργασιών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2002 συμμετείχε σαν συνεργάτης έρευνας σε παραπάνω από 19 Ευρωπαϊκά και Εθνικά ερευνητικά προγράμματα στο Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τέλος, στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων της έρευνας που έχει πραγματοποιήσει, πλήθος εργασιών είναι δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά καθώς σε πρακτικά επιστημονικών συνεδρίων.

Θανάσης Μανωλούδης

Ο κος Θανάσης Μανωλούδης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακές σπουδές στον Ενεργειακό Σχεδιασμό Κτηρίων και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Cardiff University of Wales. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα, στον σχεδιασμό κτιρίων και εγκαταστάσεων φιλικών προς το περιβάλλον, στην εξοικονόμηση ενέργειας καθώς και στην ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας (ISO 50000) και Περιβάλλοντος (ISO 14000). Έχει συμμετάσχει και έχει συντονίσει με επιτυχία εθνικά και ευρωπαϊκά ενεργειακά και περιβαλλοντικά έργα στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Intelligent Energy Europe, Life- Environment, Erasmus +, Leonardo da Vinci, Interreg, Civil Protection και EuropeAid. Είναι Πιστοποιημένος Ενεργειακός Επιθεωρητής Κτιρίων, Συστημάτων Θέρμανσης και Συστημάτων Κλιματισμού, έχοντας πιστοποιήσει πάνω από 450 κτίρια και εγκαταστάσεις τόσο του Ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου Τομέα.


16/9/2021 – 15/11/2021


Πέμπτες, Παρασκευές: 16:00-21:30


Σάββατα: 09:00-14:30

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1350.00
  • € 1088.00
  • € 256.50
  • € 262.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1350.00
  • € 0.00
  • € 256.50
  • € 1350.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

Early bird1 : €1200 + ΦΠΑ * Early Bird: Ισχύει για δικαιούχους επιχορήγησης, οι οποίοι θα εγγραφούν και θα πληρώσουν το κόστος συμμετοχής μέχρι και τις13/8/2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Πέμπτη - 16 Σεπ 2021

Ώρα

16:00 - 21:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εκπαίδευση και Αδειοδότηση Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγοριών Α & Β