ΜΙΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ-Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑνΑΔ - ΣΕΠ/CYQF/EQF5 (Μεσαίας Διάρκειας)

- Soft Skills / Επικοινωνία - Ανθρώπινο Δυναμικό (HR) - Πιστοποιήσεις/ Προσόντα/ Άδειες

22 Σεπ 2021 09:00 03 Νοε 2021 14:00
Ελληνικά
35 ώρες ( 7 μέρες )
ΜΙΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ-Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑνΑΔ - ΣΕΠ/CYQF/EQF5 (Μεσαίας Διάρκειας)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το προσόν του εκπαιδευτή επαγγελματικής κατάρτισης πιστοποιείται κατόπιν αξιολόγησης των υποψηφίων με βάση το Σχήμα Πιστοποίησης που ανέπτυξε η ΑνΑΔ ως Πρότυπο Επαγγελματικών προσόντων (ΠΕΠ) για τον εκπαιδευτή επαγγελματικής κατάρτισης.

Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΑνΑΔ θα προετοιμάσει τους εκπαιδευτές και θα τους καθοδηγήσει για την επιτυχή συμμετοχή τους στα διάφορα εξεταστικά στάδια τα οποία καθορίζονται από την ΑνΑΔ.

"Το ΑΤΙ, είναι πιστοποιημένο κέντρο αξιολόγησης ( ΚΑΕΠ) της ΑνΑΔ και οργανώνει τις σχετικές εξετάσεις πιστοποίησης. Μέχρι τώρα επιτυχία 100%.“

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Οι εκπαιδευτές επαγγελματικής κατάρτισης διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Κύπρου και την αύξηση της παραγωγικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη των εκπαιδευτών επαγγελματικής κατάρτισης ούτως ώστε να πιστοποιηθούν με βάση το πρότυπο της ΑΝΑΔ <Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης επίπεδο 5>

Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευτές θα αναπτύξουν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες ούτως ώστε να εντοπίζουν ανάγκες κατάρτισης, να σχεδιάζουν αποτελεσματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, να τα υλοποιούν και να τα αξιολογούν.

ΣΤΟΧΟΣ

Με το πέρας του σεμιναρίου αυτού, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να λάβουν μέρος με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης  της ΑνΑΔ. Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ή διοργανώσουν εκπαιδεύσεις/  δραστηριότητες κατάρτισης που επιχορηγούνται  από την ΑνΑΔ. 

Το σεμινάριο έχει επίσης ως στόχο την βελτίωση και τον εκλεπτυσμό ικανοτήτων και δεξιοτήτων που απαιτούνται τόσο από έμπειρους ή σχετικά νέους εκπαιδευτές σε οποιοδήποτε θεματικό πεδίο. Η εξάσκηση και τελειοποίηση της εισήγησης (παρουσίασης) του κάθε συμμετέχοντα επιτυγχάνεται άμεσα με τον εντοπισμό και καταγραφή των αδυναμιών του αλλά και των εμποδίων που παρουσιάζονται  καθ’ όλη την διάρκεια της παρουσίασης του.

Επίσης με το πέρας του σεμιναρίου αυτού οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:

  • Να προσδιορίζουν τα χαρακτηριστικά ενός εξαιρετικού εκπαιδευτή
  • Να διεξαγάγουν σύντομες εκπαιδεύσεις της ομάδας που ενσωματώνουν τις βασικές έννοιες της κατάρτισης
  • Να αναγνωρίζουν τη σημασία της εξέτασης των συμμετεχόντων και των αναγκών κατάρτισης τους,   συμπεριλαμβανομένων και των διαφορετικών στυλ μάθησης και τις αρχές εκπαίδευσης των ενηλίκων
  • Να ενισχύσουν την κατανόηση των μαθησιακών στυλ και πώς να τους χρησιμοποιήσουν στην τάξη
  • Να αναπτύξουν ένα αποτελεσματικό στυλ εκπαίδευσης, με τη χρήση κατάλληλων εκπαιδευτικών βοηθημάτων και τεχνικών
  • Να κατανοούν τις βασικές αρχές της αποτελεσματικής επικοινωνίας σε περιβάλλον εργαστηρίου
  • Να εξηγούν διάφορες μεθόδους για την πραγματοποίηση των προγραμμάτων διδασκαλίας που βασίζεται σε ενεργό  συμμετοχή.
  • Να περιγράφουν μια ανάλυση των αναγκών και γιατί είναι ένα απαραίτητο βήμα σε κάθε πρόγραμμα κατάρτισης
  • Να γνωρίζουν πώς να γράφουν εκπαιδευτικούς στόχους και να αξιολογήσουν κατά πόσο οι στόχοι αυτοί έχουν επιτευχθεί στο τέλος της περιόδου άσκησης

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση απευθύνεται σε έμπειρους και σχετικά νέους εκπαιδευτές σε οποιοδήποτε θεματικό πεδίο ή στελέχη εταιρειών/ επιχειρήσεων/ οργανισμών που έχουν εμπειρία στην εκπαίδευση και θέλουν να αποκτήσουν την πιστοποίηση του Εκπαιδευτή Επαγγελματικής Κατάρτισης – Επίπεδο 5 ( με βάση το σχετικό πρότυπο)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Όλοι οι εκπαιδευόμενοι/νες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Το ΑΤΙ , ως Πιστοποιημένο Κέντρο Αξιολόγησης από την ΑνΑΔ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος θα μπορεί να διοργανώσει τη διαδικασία εξέτασης/ πιστοποίησης για όσους συμμετέχοντες το επιθυμούν. Μέχρι αυτή τη στιγμή το ΑΤΙ έχει 100% επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης.


Μέθοδος και Χώρος Εκπαίδευσης: Μικτή μέθοδος μέσω ΖΟΟΜ (online) & κατά πρόσωπο

Trainer's Information
Ευαγγελία Καλλίδου- Έλληνα - General Manager at ATI, Aviation & Tourism Institute

Η Λία Καλλίδου - Έλληνα με σπουδές στη νομική και μεταπτυχιακό στην πολιτική κοινωνιολογία από το London School of Economics (LSE), ασχολείται για πολλά χρόνια με την εκπαίδευση ενηλίκων, εκπαιδεύοντας εργαζόμενους σε Δήμους, δημόσιους οργανισμούς καθώς και ιδιωτικές εταιρείες. Είναι ίσως μία από τις πιο έμπειρες εκπαιδεύτριες στην «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών», με εκατοντάδες εκπαιδευόμενους στο ενεργητικό της, τους οποίους έχει οδηγήσει με απόλυτη επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης της ΑνΑΔ.

Την εμπιστεύονται πέρα από τους εκατοντάδες ιδιώτες, εταιρείες όπως η Deloitte, PWC, KPMG, CYTA, Ελληνική Τράπεζα, Αρτοποιεία Ζορπά, Βρετανική πρεσβεία κ.α. Η Λία στην πολύχρονη διαδρομή της στο χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων, έχει ασχοληθεί και με άλλα θέματα όπως η εταιρική επικοινωνία (εσωτερική και εξωτερική), η εξυπηρέτηση πελατών/επιβατών, η διαχείριση και επίλυση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, τα θέματα ισότητας στον εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα το θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Έχει συνεργαστεί με την Ακαδημία Δημόσιας Διοίκησης καθώς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Έχει εργαστεί σε πολυεθνικό/διεθνές αλλά και τοπικό περιβάλλον με πολύ μεγάλη επιτυχία. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΑΝΑΔ). Η Λία Καλλίδου - Έλληνα είναι η Διευθύνουσα σύμβουλος και ιδρύτρια του ΑΤΙseminar.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 995.00
  • € 595.00
  • € 189.05
  • € 400.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 995.00
  • € 0.00
  • € 189.05
  • € 995.00

Κοστολογικές Πληροφορίες

Ειδικές τιμές σε μη δικαιούχους της επιχορήγησης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 22 Σεπ 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 29 Σεπ 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 06 Οκτ 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 13 Οκτ 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 20 Οκτ 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 27 Οκτ 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 03 Νοε 2021

Ώρα

09:00 - 14:00

Τοποθεσία:

ATI Seminar (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : ΜΙΚΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ-Εκπαιδευτής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑνΑΔ - ΣΕΠ/CYQF/EQF5 (Μεσαίας Διάρκειας)

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Εκπαιδευτής Δια Βίου Μάθησης (Επίπεδο 5) - Νέο Πρότυπο...

Το προσόν του 'Εκπαιδευτή Δια Βίου Μάθησης' πιστοποιείται κατόπιν αξιολόγησης των υποψηφίων με βάση το Σχήμα Πιστοποίησης που ανέπτυξε η ΑνΑΔ. Η νέα εξέταση θα ...

02/04/2024 09:00

98 ώρες (20 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Μικτή Εκπαίδευση