LIVE ON LINE WEBINAR - Αξιοποίηση Κονδυλίων από Κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Νέα Προγράμματα Επιχορηγήσεων για το 2021-2027

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Χρηματοοικ. Ασφαλιστικά Τραπεζικά

28 Ιουν 2021 09:00 28 Ιουν 2021 16:00
Ελληνικά
7 ώρες ( 1 ημέρα )
LIVE ON LINE WEBINAR - Αξιοποίηση Κονδυλίων από Κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Νέα Προγράμματα Επιχορηγήσεων για το 2021-2027

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η GrantXpert συνεχίζει τα πολύ επιτυχημένα της σεμινάρια για τα εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιχορηγήσεων που ενδιαφέρουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (MμΕ) της Κύπρου. To σεμινάριο προσφέρεται εδώ και 7 χρόνια και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από στελέχη ΜμΕ για συμμετοχή, με πέραν των 300 συμμετεχόντων μέχρι σήμερα.

Για την τρέχουσα επταετία των επιχορηγήσεων, τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, το σεμινάριο είναι ανανεωμένο και σημαντικά αναβαθμισμένο.

Στο σεμινάριο, το οποίο έχει εγκριθεί από την ΑνΑΔ, θα δοθεί η ευκαιρία στα διευθυντικά στελέχη ΜμΕ να καταρτισθούν εις βάθος για τις ευκαιρίες επιχορηγήσεων που θα είναι διαθέσιμες από τα νέα Ευρωπαϊκά, συγχρηματοδοτούμενα και εθνικά προγράμματα για το 2021-2027, με ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική που χρειάζεται να σχεδιάσουν, ώστε να τα αξιοποιήσουν σωστά, προς όφελος της εταιρείας τους.     

Η κατάλληλη χρηματοδότηση αποτελεί στις μέρες μας βασική προϋπόθεση για την ορθή λειτουργία μιας επιχείρησης, την πρόοδο και την εξέλιξη της. Σύμφωνα με τα δεδομένα και τους στόχους της νέας προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2021-2027, οι ΜμΕ αποτελούν βασική προτεραιότητα και κεντρικό στόχο των νέων προγραμμάτων, αφού ένας από τους βασικούς τους σκοπούς είναι η ενίσχυση και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜμΕ μέσω της αξιοποίησης καινοτόμων πρακτικών, άντλησης κονδυλίων για δράσεις έρευνας και τεχνολογικής αναβάθμισης και ανάπτυξης των γνώσεων και δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Oι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

  • Να εντοπίζουν τις χρηματοδοτήσεις που είναι κατάλληλες για την εταιρεία τους ανάλογα με τις ανάγκες και τους στόχους τους, καθώς και τον τρόπο που μπορούν να τις αξιοποιήσουν. Πέραν αυτών, θα γνωρίζουν αναλυτικά τις ορολογίες που χρησιμοποιούνται στους Οδηγούς ευρωπαϊκών προγραμμάτων που ενδιαφέρουν άμεσα τις κυπριακές επιχειρήσεις, τα έντυπα και τα συμπληρωματικά έγγραφα που πρέπει να συμπληρωθούν για συγκεκριμένα προγράμματα που θα παρουσιάζονται, τον τρόπο συμπλήρωσης τους, καθώς και τον τρόπο κατανόησης του εντύπου του προϋπολογισμού. Θα λάβουν γνώση για τα εργαλεία αναζήτησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, για χρήσιμες ιστοσελίδες και για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για τη συμπλήρωση συγκεκριμένων εγγράφων της αίτησης.
  • Να ετοιμάσουν ένα λεπτομερές στρατηγικό πλάνο για την εταιρεία τους, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη στόχευση για την επόμενη διετία-τριετία για άντληση κονδυλίων από συγκεκριμένα επιχορηγημένα προγράμματα-Να εντοπίσουν τα συνηθισμένα λάθη που γίνονται στην ετοιμασία προτάσεων και τρόπους αποφυγής τους και να εντοπίζουν ενδεχόμενους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.
  • Να μάθουν τα μυστικά και συμβουλές για συγγραφή και κατάθεση επιτυχημένης πρότασης μέσα από την παρουσίαση και ανάλυση προηγούμενων επιτυχημένων έργων που έχουν επιχορηγηθεί από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και σχετίζονται με τις κυπριακές επιχειρήσεις
  • Να εντοπίζουν τις πηγές πληροφόρησης για συνεχή ενημέρωση από στοχευμένες ιστοσελίδες σε σχέση με νέα προγράμματα επιχορηγήσεων και τρόπους αναζητήσεις συνεργατών για διεύρυνση του δικτύου συνεργατών τους σε όλους τους τομείς. Κριτήρια επιλογής και συνεργασίας.
  • Να αναπτύσσουν  δίκτυα  συνεργασίας με άλλους οργανισμούς/εταιρείες της Κύπρου και της Ευρώπης.-Να νιώθουν περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση ως προς τη γνώση που έχουν λάβει για τα προγράμματα επιχορηγήσεων και να καταστρώσουν σχετικό στρατηγικό πλάνο για την αξιοποίηση των προγραμμάτων αυτών

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:

  • Ιδιοκτήτες / Ιδρυτές Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
  • Μεσαία και Ανώτερα Διευθυντικά Στελέχη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και νεοφυών επιχειρήσεων
  • Συμβούλους Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
  • Λογιστές/ελεγκτές μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • Στελέχη άλλων οργανισμών (όπως μη κερδοσκοπικών οργανισμών, σωματείων, κτλ.)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδεύτρια

Δρ Σίλια Χατζηχριστοδούλου, Ιδρυτής και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας GrantXpert Consulting 

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 100 έργα επιχορηγημένα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ από το 2009 μέχρι σήμερα η εταιρεία της έχει βοηθήσει κυπριακούς οργανισμούς να εξασφαλίσουν πέραν των 20 εκ. ευρώ από προγράμματα χρηματοδότησης. Είναι συχνά ομιλήτρια και εκπαιδεύτρια σε σεμινάρια και συνέδρια για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα. 

Αποφοίτησε με άριστα από το London School of Economics and Political Science (BSc Accounting & Finance) και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (MPhil in Management Studies). Ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές το 2013 στο Πανεπιστήμιο του Sheffield. 

Η GrantXpert Consulting θεωρείται ως μία από τις πιο επιτυχημένες συμβουλευτικές εταιρείες της Κύπρου στον τομέα των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και είναι μία εκ των τριών εταιρειών που ανήκουν στο Task Force για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα του Ευρωπαϊκού Γραφείου Κύπρου, αναλαμβάνοντας την καθοδήγηση στην ετοιμασία αιτήσεων εκ μέρους των κυπριακών Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων, Δήμων και άλλων μεγάλων οργανισμών. 
Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Σίλια Χατζηχριστοδούλου - Ιδρυτής και Διευθύνουσα Σύμβουλος, GrantXpert Consulting

Η Σίλια είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και εξειδικεύεται στον στρατηγικό σχεδιασμό και την επιχειρηματική ανάπτυξη. Ως Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της GrantXpert Consulting, ηγείται μιας δυναμικής ομάδας αφοσιωμένης στην υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος επιχειρηματικών οντότητων, συμπεριλαμβανομένων μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, δήμων, κοινοτήτων, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Η εταιρεία της ειδικεύεται στην παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών με στόχο τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης, την εφαρμογή αποτελεσματικών στρατηγικών, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, την πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης και τη σωστή διαχείριση έργων.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2009, μετά από αξιοποίηση Εθνικών κονδυλίων από το Εθνικό Σχέδιο Ενίσχυσης Επιχειρηματικής Δραστηριότητας με τίτλο «Υποστήριξη Νέων Γυναικών Επιχειρηματιών». Έκτοτε, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης για τους πελάτες της. Τον Απρίλιο του 2019, η Σίλια έλαβε το βραβείο «Businesswoman of the Year» κατά τη διάρκεια της τελετής «Madame Figaro Women of the Year» μετά από ψηφοφορία σε εθνικό επίπεδο.

Η Σίλια αποφοίτησε με άριστα στη Λογιστική και τα Χρηματοοικονομικά από το London School of Economics (LSE) το 2003. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον τομέα Management Studies από το University of Cambridge. Το 2013, η Σίλια ολοκλήρωσε τις διδακτορικές της σπουδές στο Management School του University of Sheffield.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια, έχοντας καθοδηγήσει πάνω από 100 επιχειρηματίες σε διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους και εκπαίδευσε περισσότερους από 5000 επαγγελματίες και φοιτητές. Διαθέτει εκτενή πρακτική και ακαδημαϊκή τεχνογνωσία και οι τομείς εξειδίκευσής της περιλαμβάνουν:

  • Ανάπτυξη Ηγεσίας
  • Εκπαίδευση στην Επιχειρηματικότητα
  • Νεοφυείς Επιχειρήσεις και Διαχείριση Καινοτομίας
  • Διαχείριση Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Επιχορηγήσεων
  • Διαχείριση Αλλαγής
  • Σύγχρονα Στυλ και Δεξιότητες Ηγεσίας
  • Οικοδόμηση Ομαδικότητας και Συνεργασίας
  • Ενίσχυση των Soft Skills

Αναγνωρίζεται για  τη διεξαγωγή διαδραστικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων και εργαστηρίων με άμεση πρακτική εφαρμογή, και είναι κεντρική ομιλήτρια σε πολλές εκδηλώσεις όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζει θέματα όπως «Πρόσβαση σε εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα επιχορηγήσεων», «Ενίσχυση ηγεσίας, απασχολησιμότητας και επιχειρηματικών δεξιοτήτων», «Ανάπτυξη και προώθηση διευθυντών σε αποτελεσματικούς ηγέτες», «Πώς να κάνετε την καινοτομία καθημερινή συνήθεια στη ζωή σας» και «Εξερευνώντας τις ευκαιρίες χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για νέους επιχειρηματίες».

Τα τελευταία 16 χρόνια, ήταν επισκέπτρια λέκτορας σε τοπικά πανεπιστήμια - Business Schools (EUC, CIIM, CIM), διδάσκοντας μαθήματα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, την επαγγελματική ανάπτυξη, και τη στρατηγική επιχειρήσεων.

Επιπλέον, καθοδηγεί συμμετέχοντες/ουσες στο IdeaCy Incubation-Acceleration Programme και κατέχει τη θέση της Administrative Director στο Future Skills Hub του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2023, έχει αναγνωριστεί ως μία από τις κορυφαίες φωνές του LinkedIn στην ανάπτυξη ηγεσίας, μοιράζοντας πολύτιμες γνώσεις στο παγκόσμιο κοινό.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 329.00
  • € 119.00
  • € 62.51
  • € 210.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 115.00
  • € 0.00
  • € 21.85
  • € 115.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 28 Ιουν 2021

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ON LINE WEBINAR - Αξιοποίηση Κονδυλίων από Κυπριακές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις: Νέα Προγράμματα Επιχορηγήσεων για το 2021-2027

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Επιχορηγήσεων για Κυπριακές Μικρομεσα...

Η ορθή χρηματοδότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης. Τον Ιανουάριο του 2021 ξεκίνησε η ένατη φάση χρηματοδότησης ...

13/06/2024 09:00

6 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online