LIVE ONLINE WEBINAR - Ανάπτυξη Δημιουργικότητας και Καινοτομίας Εταιρειών μέσω Πρακτικών Μοντέλων

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία - Soft Skills / Επικοινωνία - Καινοτομία/ Start Ups

07 Απρ 2021 09:00 21 Απρ 2021 16:00
Ελληνικά
16 ώρες ( 3 μέρες )
LIVE ONLINE WEBINAR - Ανάπτυξη Δημιουργικότητας και Καινοτομίας Εταιρειών μέσω Πρακτικών Μοντέλων

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η επιθυμία για δημιουργία είναι μια από τις πιο βαθιές λαχτάρες της ανθρώπινης ψυχής.  Ο σύγχρονος και συμβατικός τρόπος ζωής, αποξένωσε τον άνθρωπο από αυτή την εσωτερική του ανάγκη.  Μοτίβα επαναλαμβάνονται, χωρίς δημιουργικότητα, χωρίς καινοτομία.  Ωστόσο, όσοι άνθρωποι είναι δημιουργικοί, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι και χαρούμενοι.  Είναι καινοτόμοι και είναι επιτυχημένοι.

Ως επιπρόσθετη πρόκληση, είναι η έλευση της πανδημίας, η οποία επηρεάζει σημαντικά την οικονομία και τις επιχειρήσεις.  Πολλές είναι οι επιχειρήσεις που, μη μπορώντας να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ή έχουν κλείσει. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες καλούνται να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις, απαιτούν δημιουργικότητα και καινοτόμες επιχειρηματικές πρακτικές. Η επιτυχία μιας κοινωνίας βασίζεται σημαντικά στην ικανότητά της να προσαρμόζεται και να ελέγχει τις διάφορες συνθήκες που προκύπτουν. Το ίδιο ισχύει και για τις επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να αναπτυχθούν στη βάση νέων μοντέλων και πρακτικών.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν μοντέλα και εργαλεία παραγωγής καινοτόμων ιδεών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες σχεδιασμού, εφαρμογής, ανάπτυξης και αξιολόγησης της καινοτομίας, στην επιχείρησή τους.

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • Αναγνωρίζουν και εφαρμόζουν διαδικασίες δημιουργικού τρόπου παραγωγής καινοτόμων ιδεών
  • Εφαρμόζουν εργαλεία παραγωγής καινοτόμων ιδεών
  • Σχεδιάζουν διαδικασίες αξιολόγησης ιδεών
  • Σχεδιάζουν και εφαρμόζουν τη διαδικασία διαχείρισης καινοτομίας και όλων των υπο-διαδικασιών της
  • Κατανοούν τη σημασία των οργανωσιακών παραγόντων και τη στενή σύνδεση όλων, στην επιτυχή υλοποίηση καινοτομίας προϊόντων/υπηρεσιών/διαδικασιών
  • Αναπτύσσουν το πλάνο μαρκετινγκ καινοτομίας.
  • Μετατρέπουν τις ιδέες σε καινοτόμα προϊόντα/υπηρεσίες/διαδικασίες
  • Αναπτύσσουν και εφαρμόζουν μοντέλο διαχείρισης καινοτομίας, μέσα από τον «κύκλο καινοτομίας»
  • Είναι σε θέση να προσαρμόζονται σε νέες καινοτόμες διαδικασίες γρήγορα και αποτελεσματικά

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το σεμινάριο αφορά όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στην ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιολόγηση καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και διαδικασιών:

  • νέους επαγγελματίες,
  • ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων,
  • νέους επιχειρηματίες,
  • στελέχη επιχειρήσεων, 
  • εργαζόμενους στον τομέα του μάρκετινγκ και της επιχειρηματικής ανάπτυξης 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σεμινάριο είναι ευχάριστο και βιωματικό, με πρακτικές ασκήσεις σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Προσφέρει συνεχή συζήτηση και διάδραση ανάμεσα στον εκπαιδευτή και τους εκπαιδευόμενους. Προσφέρεται διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Εκπαιδευτής

Βαγγέλης Σπετζούρας

Πληροφορίες Εκπαιδευτή
Ευάγγελος Σπετζούρας - Training and Business Consulting

Ο Βαγγέλης Σπετζούρας, είναι απόφοιτος Ευρωπαϊκών σπουδών (Πανεπιστήμιο Aberdeen, Σκωτίας), μάστερ στην Ευρωπαϊκή πολιτική ανάλυση (Πανεπιστήμιο U.L.B., Βελγίου) και μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κύπρου/ Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Από το 2004 εργάζεται ως σύμβουλος αναπτυξιακών προγραμμάτων στην Κύπρο, Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία.  Έχει συμμετέχει, διαχειριστεί και αξιολογήσει μεγάλο αριθμό Ευρωπαϊκών και συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων.  Έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε δημόσιους οργανισμούς στην Κύπρο ενώ έχει διαχειριστεί πολλά αναπτυξιακά προγράμματα σε μικρές και μεγάλες εταιρίες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Η εξειδίκευσή του είναι η καινοτομία και η επιχειρηματική ανάπτυξη.  Έχει συμμετάσχει σε πέρα των 15 Ευρωπαϊκών προγραμμάτων με θέματα την επιχειρηματικότητα, καινοτομία, εταιρική υπευθυνότητα και εκκόλαψη (incubation) start-up εταιριών.  Έχει πέρα των 2.000 ωρών τυπικής εκπαίδευσης σε κολέγια και πανεπιστήμια της Κύπρου ενώ είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων σε θέματα διοίκησης, μάρκετινγκ, πωλήσεων καθώς και σε εξειδικευμένα θέματα τροφίμων, ποτών και φιλοξενίας.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 397.00
  • € 272.00
  • € 75.43
  • € 125.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 295.00
  • € 0.00
  • € 56.05
  • € 295.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τετάρτη - 07 Απρ 2021

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 14 Απρ 2021

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 21 Απρ 2021

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Ανάπτυξη Δημιουργικότητας και Καινοτομίας Εταιρειών μέσω Πρακτικών Μοντέλων

Σεμινάρια στην ίδια κατηγορία από τον ίδιο διοργανωτή
Ανάπτυξη και Προώθηση Νέων Διευθυντικών Στελεχών σε Αποτελεσματικούς Η...

Πολλοί επαγγελματίες, παρά τα υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και πολύχρονη εμπειρία που διαθέτουν, αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε ικανότητες λήψης πρωτοβουλίας και αποφ...

15/05/2024 09:00

12 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

The Classic Hotel (Λευκωσία)

Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα Επιχορηγήσεων για Κυπριακές Μικρομεσα...

Η ορθή χρηματοδότηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία μιας επιχείρησης. Τον Ιανουάριο του 2021 ξεκίνησε η ένατη φάση χρηματοδότησης ...

13/06/2024 09:00

6 ώρες (2 μέρες)

Ελληνικά

Επιχορηγημένο-ΑνΑΔ

Live Online