Εκπαίδευση και Αδειοδότηση Ενεργειακών Ελεγκτών στον Τομέα Μεταφορών – Κατ. Γ

- Εφοδιαστική Αλυσίδα/ Εμπόριο - Ενέργεια/ Α.Π.Ε./ Περιβάλλον

09 Απρ 2021 16:00 24 Απρ 2021 13:15
Ελληνικά
32 ώρες ( 6 μέρες )
Εκπαίδευση και Αδειοδότηση Ενεργειακών Ελεγκτών στον Τομέα Μεταφορών – Κατ. Γ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σκοπός του προγράμματος είναι η προετοιμασία των συμμετεχόντων για εγγραφή τους στο Μητρώο Ενεργειακών Ελεγκτών Κατηγορίας Γ, με βάση τους κανονισμούς που ορίζονται από τον περί Ενεργειακής Απόδοσης κατά την Τελική Χρήση και τις Ενεργειακές Υπηρεσίες Νόμο του 2012 (ΚΔΠ 184/2012). Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή οποιουδήποτε φυσικού προσώπου στο μητρώο ενεργειακών ελεγκτών Κατηγορίας Γ’ είναι η παρακολούθηση εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς επίσης και η επιτυχία στις ειδικές εξετάσεις τις οποίες θα διοργανώσει το Πανεπιστήμιο FREDERICK, ως εγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο από την Αρμόδια Αρχή

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Με το πέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση

  1. Να περιγράφουν τα χαρακτηριστικά ενεργειακής κατανάλωσης των οχημάτων, της δραστηριότητας των μεταφορών, καθώς και των ιδιωτικών ή δημόσιων υπηρεσιών μεταφορών.
  2. Να συσχετίζουν τα στοιχεία της ενεργειακής κατανάλωσης των οχημάτων με τα οικονομικά οφέλη στις επιχειρήσεις, καθώς και με τα ευρύτερα περιβαλλοντικά οφέλη για αειφόρο ανάπτυξη.
  3. Να διαχωρίζουν το πλαίσιο που διέπει τη διεξαγωγή ενεργειακών ελέγχων βάσει των χαρακτηριστικών των οχημάτων σε ξεχωριστές περιπτώσεις στόλων οχημάτων.
  4. Να αναπτύσσουν εκθέσεις αποτελεσμάτων μετά τη διενέργεια ελέγχου στις μεταφορές
  5. Nα επιλέγουν βελτιωτικές τεχνικές ή/και οργανωτικές λύσεις.
  6. Να εκτελούν περιοδικές (μηνιαίες ετήσιες ή/και πολυετείς) τεχνικοοικονομικές μελέτες  με στόχο την ανάλυση του κόστους κύκλου ζωής, καθώς και τη βελτίωση/ επικαιροποίηση ελέγχου σε επιχειρήσεις μεταφορών.
  7. Να επεξηγούν ποσοτικά τις οικονομικά αποτελεσματικές δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας στις μεταφορές.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε μηχανικούς εγγεγραμμένους στο Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο (ΕΤΕΚ) οποιουδήποτε κλάδου και κατέχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτης: Επίκουρος Καθηγητής Δρ Σάββας Γκεϊβανίδης

Ο Δρ Γκεϊβανίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος και Επιστημονικός Συνεργάτης του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής (Laboratory of Applied Thermodynamics, LAT) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για περισσότερα από 20 χρόνια. Έχει μακρά εμπειρία σε μετρήσεις και προσομοίωση εκπομπών και κατανάλωσης οχημάτων συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής αξιολόγησης τεχνολογιών στον τομέα των μεταφορών. Έχει συμμετάσχει ως υπεύθυνος υλοποίησης και σύνταξης της τελικής αναφοράς σε έναν μεγάλο αριθμό σχετικών ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από την αυτοκινητοβιομηχανία και την πετρελαιοβιομηχανία. Η εμπειρία του καλύπτει τόσο τον υπολογισμό ενεργειακών μεγεθών και δεικτών όσο και τη συλλογή δεδομένων με μετρήσεις σε οχήματα. Επιπλέον ο Δρ Γκεϊβανίδης έχει ακαδημαϊκή εμπειρία στη διδασκαλία αντίστοιχων μαθημάτων. Τέλος έχει εκπαιδευτεί στον ενεργειακό έλεγχο κτιρίων στον πρόσφατα θεσπισμένο Ελληνικό τεχνικό κανονισμό για την ενεργειακή απόδοση κτιρίων.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 400.00
  • € 320.00
  • € 76.00
  • € 80.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 400.00
  • € 0.00
  • € 76.00
  • € 400.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Παρασκευή - 09 Απρ 2021

Ώρα

16:00 - 21:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Δευτέρα - 12 Απρ 2021

Ώρα

16:00 - 21:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 14 Απρ 2021

Ώρα

16:00 - 21:30

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Σάββατο - 17 Απρ 2021

Ώρα

09:00 - 13:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 23 Απρ 2021

Ώρα

09:00 - 16:00

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Σάββατο - 24 Απρ 2021

Ώρα

09:00 - 13:15

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εκπαίδευση και Αδειοδότηση Ενεργειακών Ελεγκτών στον Τομέα Μεταφορών – Κατ. Γ