LIVE ONLINE WEBINAR - Turn Around Management/Financial Crisis Management SMEs In Cyprus

- Οργάνωση/ Διοίκηση/ Ηγεσία

09 Μαρτίου 2021 08:45 10 Μαρτίου 2021 17:15
Αγγλικά
21 ώρες ( 3 μέρες )
LIVE ONLINE WEBINAR - Turn Around Management/Financial Crisis Management SMEs In Cyprus

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει θέσει σε συναγερμό την παγκόσμια οικονομία, αφού έχει προκαλέσει τεράστια οικονομικά προβλήματα τόσο στις οικονομίες των χωρών γενικότερα, όσο και στις επιχειρήσεις ειδικότερα.
Ωστόσο, οι επιπτώσεις της κρίσης θα είναι εντονότερες ιδιαίτερα στις μικρομεσαίεςεπιχειρήσεις / οργανισμούς. Οι επιχειρήσεις αυτές θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα λόγω των πολλών διαρθρωτικών και ανταγωνιστικών αλλαγών που έχουν δημιουργηθεί στην οικονομία. Οι αλλαγές στους όρους πίστωσης, η αυξημένη ανταγωνιστικότητα και η μειωμένη κερδοφορία λόγω της εμφάνισης μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και της περιορισμένης πρόσβασης στη τεχνολογία, είναι μερικά από τα πολλά προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τόπου μας.

Το συγκεκριμένο επιμορφωτικό πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να εφαρμόσουν ένα στρατηγικό και δομημένο πλαίσιο διαχείρισης χρηματοπιστωτικών κρίσεων. Χρησιμοποιεί τη μέθοδο της καμπύλης ανάκαμψης (Turn-around Curve), η οποία μας επιτρέπει να κατανοήσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση σε περιόδους κρίσεων, ώστε να λαμβάνονται έγκαιρα οι σωστές αποφάσεις. Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν και θα επεξηγηθούν με πρακτικό τρόπο εργαλεία και μοντέλα όπως: Porter’s Value Chain και Competitive Advantage καθώς και μοντέλα χρηματοοικονομικής ανάλυσης (Risk Analysis, Profit Center Analysis, Overhead allocation and Break-even Analysis).


Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να αναπτύξουν ένα δυναμικό χρηματοοικονομικό μοντέλο που θα τους επιτρέπει, αφού εκτιμήσουν την παρούσα κατάσταση για την επιχείρηση/οργανισμό τους, να λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα διαχείρισης της κρίσης και δραστικής επιχειρηματικής ανάκαμψης (Turn-around Management).

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

  • Με την ολοκλήρωση του προγράμματοςοι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση να:
    απαριθμούν τους επιχειρηματικούς κινδύνους για την επιχείρηση/ οργανισμό τους, να περιγράφουν τις διαφορετικές πηγές κινδύνων και να αξιολογούν τα επίπεδα αντοχής τους.
  • εντοπίζουν έγκαιρα μια πιθανή κρίση και να επιμετρούν σωστά το μέγεθος της επικινδυνότητας της για την επιχείρηση/ οργανισμό τους
  • επεξηγούν και να αναλύουν τη Στρατηγική των Εταιρικών Λειτουργιών (Strategic Corporate Operations) με την χρησιμοποίηση και αξιοποίηση συγκεκριμένων εργαλείων και μοντέλων ανάλυσης (Value Chain and Competitive Advantage Models).
  • ερμηνεύουν τις επιδράσεις πάνω σε σημαντικές οικονομικές καταστάσεις όπως το λογαριασμό κερδών-ζημιών (Profit-loss Account), ταμειακής ροής (cash flow) και ισολογισμού (balance sheet).
  • επιμετρούν επακριβώς την επικερδότητα που προκύπτει από κάθε πελάτη, στηριζόμενοι στο πραγματικό κόστος των προϊόντων/ υπηρεσιών που πωλούν (θα αναλυθούν τρεις συγκεκριμένες μεθοδολογίες).
  • αναπτύσσουν στρατηγική δραστικής Επιχειρηματικής Ανάκαμψης (Turn-Around Management) και μεθόδους επαναφοράς της επιχείρησης/ οργανισμού τους σε τροχιά κερδοφορίας.
  • επιλέγουν σωστές μεθόδους διαχωρισμού/ κατηγοριοποίησης των πελατών τους με στόχο την μεγιστοποίηση του κέρδους τους.
  • συνεργάζονται για τον καλύτερο συντονισμό των διαφόρων λειτουργιών της επιχείρησης τους και συγκεκριμένα των πωλήσεων, των προμηθειών, της διανομής και της διαχείρισης των αποθεμάτων τους.
  • διαχειρίζονται και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους κινδύνους που εμπεριέχονται σε περιόδους κρίσεων για τις επιχειρήσεις/ οργανισμούς τους

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Ιδιοκτήτες, Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές και Υποδιευθυντές Τμημάτων και γενικά σε Επιστημονικό προσωπικό μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οργανισμώνπου έχει υπεύθυνη θέση αναφορικά με τις πωλήσεις, την διανομή, την διαχείριση αποθεμάτων, την εξυπηρέτηση των πελατών, το Μάρκετινγκ και γενικά το στρατηγικό σχεδιασμό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτής: Το εν λόγω Επιμορφωτικό πρόγραμμα θα διδάξει ο ξένος εμπειρογνώμονας κ. Philip AmmermanΤο πρόγραμμα θα διεξαχθεί στην Αγγλική γλώσσα, όμως συζητήσεις και παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν και στην Ελληνική γλώσσα.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1785.00
  • € 1785.00
  • € 339.15
  • € 0.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1785.00
  • € 0.00
  • € 339.15
  • € 1785.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τρίτη - 09 Μαρτίου 2021

Ώρα

08:45 - 17:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 10 Μαρτίου 2021

Ώρα

08:45 - 17:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : LIVE ONLINE WEBINAR - Turn Around Management/Financial Crisis Management SMEs In Cyprus