Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στη διαχείριση των χρόνιων τραυμάτων και ελκών

- Πρώτες Βοήθειες/ Υπηρεσίες Υγείας

21 Δεκ 2020 14:30 23 Ιαν 2021 13:20
Ελληνικά
64 ώρες ( 12 μέρες )
Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στη διαχείριση των χρόνιων τραυμάτων και ελκών

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Πανεπιστήμιο Frederick και το Εκπαιδευτικό και Εξεταστικό Κέντρο Frederick ανακοινώνουν για πρώτη φορά, την έναρξη του προγράμματος «Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στη διαχείριση των χρόνιων τραυμάτων και ελκών».

Το ενδιαφέρον που καταγράφεται παγκοσμίως για την παραγωγή νέων προϊόντων και καινοτόμων θεραπειών στη φροντίδα κυρίως των χρόνιων τραυμάτων είναι ιδιαίτερο υψηλό. Έχει λοιπόν αποδειχθεί ότι απαιτείται μεγαλύτερη ενσωμάτωση της εκπαίδευσης στα χρόνια τραύματα και έλκη στα προγράμματα επαγγελματική εξειδίκευσης

ΣΚΟΠΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι καταρτιζόμενοι θα είναι σε θέση:

  • Να ταξινομούν και να αναγνωρίζουν τα είδη των χρόνιων τραυμάτων και ελκών με βάση την αιτιολογία τους, τον παθοφυσιολογικό μηχανισμό δημιουργίας τους και τα κλινικά χαρακτηριστικά τους.
  • Να σχεδιάζουν πλάνο φροντίδας για ασθενείς με έλκη από πίεση, έλκη αγγειακής αιτιολογίας, διαβητικά και νευροπαθητικά έλκη.
  • Να γνωρίζουν, να επιλέγουν και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες τεχνικές και τεχνολογίες για την αποτελεσματική απομάκρυνση των ιστικών νεκρώσεων.
  • Να επιλέγουν και να εφαρμόζουν τα κατάλληλα επιθέματα ανάλογα με την περίπτωση.
  • Να αναπτύξουν κριτική σκέψη στην εκτίμηση και την αντιμετώπιση των χρόνιων τραυμάτων και ελκών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Νοσηλευτικούς λειτουργούς, πτυχιούχους Τμημάτων Νοσηλευτικής ΑΕΙ, καθώς και απόφοιτους άλλων Τμημάτων ΑΕΙ σε συναφείς επιστήμες υγείας όπως Μαιευτική ή Επισκέπτες Υγείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εκπαιδευτές

Δρ. Κουλέρμου Γεωργία

Πλαστικός Χειρουργός στο Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο και στο Κέντρο Μαστού από το 2017.

Διετέλεσε διευθύντρια της Κλινικής Πλαστικής χειρουργικής και Μονάδας εγκαυμάτων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, θέση την οποία κατέχει από το 1996 μέχρι το 2017. Από το 2013 είναι Επισκέπτης Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Frederick και διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κοινοτική Φροντίδα Υγείας στην Κατεύθυνση (Πρόληψη και Φροντίδα Τραυμάτων”) του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου.

Η Δρ. Γεωργία Κουλέρμου έχει πάρει πτυχίο Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το έτος 1986. Έχει επίσης λάβει την ειδικότητα της Πλαστικής χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το έτος 1992. Το 2002 έλαβε το Ph.D. της από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα την Επιδημιολογική μελέτη του Δερματικού μελανώματος στην Ελλάδα. Μετά το πέρας των σπουδών και κατά την διάρκεια της ειδικότητας της, όπως και κατά την διάρκεια της κλινικής της σταδιοδρομίας σαν πλαστικός χειρουργός, έχει εξειδικευθεί στην θεραπεία της εγκαυματικής νόσου στο Palermo Ιταλίας με υποτροφία του Mediterranean Burns council, στην χειρουργική της άκρας χειρός στο Wusburg Γερμανίας, στην χειρουργική της αποκατάστασης μαστού μετά από μαστεκτομή στην Haifa στο Ισραήλ με υποτροφία της Ισραηλινής κυβέρνησης, όπως επίσης και στη σχολή ογκολογίας στο Μιλάνο και στην σχολή ογκολογίας στη Παβία. Έχει δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Annals of the Mediterranean burns council, και επίσης πάνω απο 100 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. Έχει λάβει μέρος σαν προσκεκλημένος ομιλητής σε μεγάλο αριθμό διεθνών συνεδρίων για να παρουσιάσει την προσωπική της εμπειρία, τόσο σε διαλέξεις όσο και σε στρογγυλές τράπεζες. Έχει επανειλημμένως βραβευθεί για το έργο της σε επιστημονικά συνέδρια. Είναι Ιδρυτικό μέλος και Μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών.


Βασιλόπουλος Γεώργιος, RN, MEd, MSc, PhD

Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Χειρουργική Νοσηλευτική και Διαχείριση Ελκών Από Πίεση» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Διαχείριση Τραυμάτων και Ελκών, Επούλωση Τραυμάτων και Ελκών, Χειρουργική Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Έρευνα, Επείγουσα Νοσηλευτική, Εντατική Νοσηλευτική, Νέες Τεχνολογίες,Evidence Based Practice. Κάτοχος ΔΔ (PhD τμήμα Νοσηλευτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου), ΠΜΣ στην Εκπαίδευση, ΠΜΣ στην Επείγουσα Νοσηλευτική και ΜΕΘ, ΠΜΕ στην Ανοικτή και Εξ’ Αποστάσεως Εκπαίδευση, Ειδικευμένος στη Χειρουργική Νοσηλευτική, Πιστοποιημένος από την European Academy of Wound Technology. Ιδρυτικό μέλος και Μέλος Δ.Σ Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών. Μέλος του Cooperating Organizations Board της European Wound Management Association.

Editor in chief σε δύο διεθνή περιοδικά . Αυτοδύναμη διδασκαλία σε ΠΜΣ όπως «Θεραπεία και Φροντίδα Τραυμάτων και Ελκών», «Εξειδικευμένη Νοσηλευτική»,«Μονάδες Εντατικής Θεραπείας»,. 65 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά (55 total impact factor) και 46 σε Ελληνικά, 77 συμμετοχές ως ομιλητής σε συνέδρια,15 δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και 46 σε εθνικά συνέδρια,4 βραβεύσεις.


Χαρχαρίδου Μαρία, RN, MSc, PhD,

Νοσηλεύτρια ΠΕ, Προϊσταμένη Τομέα στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γιώργος Γεννηματάς.

Ερευνητικά Ενδιαφέροντα: Διαχείριση Τραυμάτων και Ελκών,Επούλωση Τραυμάτων και Ελκών, Χειρουργική Νοσηλευτική, Νοσηλευτική Έρευνα. Κάτοχος PhD από το τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα Διερεύνηση των παραγόντων κινδύνου ανάπτυξης κατακλίσεων και η αποτελεσματικότητα των υποστηρικτικών συστημάτων στην πρόληψή τους. Κάτοχος ΠΜΣ στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Πιστοποιημένη από την European Academy of Wound Technology. Ιδρυτικό μέλος και Μέλος Δ.Σ Ελληνικής Εταιρείας Επούλωσης Τραυμάτων και Ελκών. Διδασκαλία σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο συμπεριλαμβανομένου του ΠΜΣ «Θεραπεία και Φροντίδα Τραυμάτων και Ελκών». Δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συμμετοχές ως ομιλήτρια σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και ημερίδες με θέμα τα τραύματα και έλκη.


Δρ. Μαρίτσα Γουρνή

Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας στο Πανεπιστήμιο Frederick με γνωστικό αντικείμενο Παθολογική Νοσηλευτική / Ιατρική Βιοπαθολογία.

 Έχει μακρά ακαδημαϊκή καριέρα σε ηγετικούς ρόλους στην Κύπρο και την Ελλάδα. Εργάζεται στο Frederick University από το 2010, διδάσκει στο Τμήμα Νοσηλευτικής και Φαρμακευτικής του πανεπιστημίου και από το 2013 είναι συντονίστρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος Κοινοτική Φροντίδα Υγείας, επιστημονικά υπεύθυνη της κατεύθυνσης Πρόληψη και Φροντίδα Τραυμάτων του μεταπτυχιακού και διδάσκει το μάθημα Βιοπαθολογία της επούλωση. Έλαβε πτυχίο Νοσηλευτικής καθώς και πτυχίο Ιατρικής, Διδακτορικό (PhD) και μεταπτυχιακό στη “Μεθοδολογία Έρευνας” από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Απέκτησε την ειδικότητα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας και ειδικεύτηκε στις μεθόδους καλλιέργειας και ευαισθησίας των μυκοβακτηρίων καθώς και σε θέματα «Παιδιατρικής Νοσηλευτικής». Παρακολούθησε επίσης ένα ετήσιο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών και συμμετείχε για αρκετά χρόνια ως ερευνητικός συνεργάτης στο Διαβητολογικό Κέντρο της Α Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αγλαίας & Παναγιώτου Κυριακού στην Αθήνα. Εργάστηκε ως καθηγήτρια στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πριν ΤΕΙ Αθήνας) όπου τα τελευταία δύο χρόνια ήταν Πρόεδρος του τμήματος. Συμμετείχε ως κύριο μέλος της επιτροπής μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πριν ΤΕΙ Αθήνας) για την προετοιμασία, τη συγγραφή και την υποβολή για αξιολόγηση του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών με τίτλο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσα Νοσηλευτική.

Υπήρξε μέλος της πενταμελούς επιτροπής και αναπληρώτρια επιστημονική υπεύθυνη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος με τίτλο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Επείγουσα Νοσηλευτική. Υπήρξε συντονίστρια, επιστημονικά υπεύθυνη και μέλος ερευνητικής ομάδας σε πολλά χρηματοδοτούμενα ή μη χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα. Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιευμένων εργασιών σε αξιόπιστα επιστημονικά περιοδικά καθώς και αναγνώριση του επιστημονικού της έργου. Ήταν επίσης αξιολογήτρια ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων στο Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας και Ακαδημαϊκός Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Ακαδημαϊκής Αναγνώρισης και Πληροφοριών (Hellenic NARIC). Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών σε International Scientific Journals. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως στη διερεύνηση χρόνιων ασθενειών και καταστάσεων.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου

Για Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 1200.00
  • € 960.00
  • € 228.00
  • € 240.00

Για μη-Δικαιούχους ΑνΑΔ

  • € 960.00
  • € 0.00
  • € 182.40
  • € 960.00
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Δευτέρα - 21 Δεκ 2020

Ώρα

14:30 - 20:10

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τρίτη - 22 Δεκ 2020

Ώρα

14:00 - 20:40

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Δευτέρα - 28 Δεκ 2020

Ώρα

15:00 - 20:40

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Δευτέρα - 04 Ιαν 2021

Ώρα

14:30 - 21:10

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 07 Ιαν 2021

Ώρα

16:50 - 21:10

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 08 Ιαν 2021

Ώρα

14:30 - 21:10

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Πέμπτη - 14 Ιαν 2021

Ώρα

14:30 - 21:10

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Παρασκευή - 15 Ιαν 2021

Ώρα

14:30 - 21:15

Τοποθεσία:

OnLine Virtual Classroom

Τετάρτη - 20 Ιαν 2021

Ώρα

14:30 - 21:10

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Πέμπτη - 21 Ιαν 2021

Ώρα

08:30 - 12:50

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Παρασκευή - 22 Ιαν 2021

Ώρα

14:30 - 21:10

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Σάββατο - 23 Ιαν 2021

Ώρα

09:00 - 13:20

Τοποθεσία:

Frederick (Λευκωσία)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος : Εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στη διαχείριση των χρόνιων τραυμάτων και ελκών